Twardziel Cichy jestes ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Marcin
Wersja do druku
Twardziel Cichy jestes ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Marcin
Też tak myślę, że Babsko po prostu stwierdziło, że nie będziesz jej kamienicy robił zdjęć i po prostu bez przemyślenia tego wszystkiego rzuciła się na Ciebie... No i chyba to był jej największy błąd w życiu...
Życzę wygrania sprawy i szybkiej naprawy sprzętu...
A sprawdziles juz czy sprzet dziala? Jak to eLka to powinna wytrzymac upadek. Czytalem o potezniejszych upadkach eLek i nic im nie bylo (kopniecie przez konia i lot przez cala ulice; mi samemu spadla na twarda podloge). Z aparatem moze byc gorzej bo to nie 1nka .
A w takich przypadkach... ja to nauczony jestem miec zawsze pasek na szyi lub dlon paskiem okrecam :roll: , kilka demonstracji i koncertow mnie tak nauczylo.
Przykra ta historia ale pozostaje mieć nadzieję, żę się wszystko pod względem sprzętowo-finansowym wyprostuje.
Ja miałem parę lat temu epizod z młodym chuligaństwem w roli głównej - fociłem nocą kościół razem z kolegą, który jest policjantem :-). W pewnym momencie podeszła do nas grupka takich na oko 15-letnich szczyli i zaczynają chodzić dookoła nas i między sobą rzucają teksty typu "To co, kroimy sprzęty?". Ja byłem już gotowy na ofensywę przy użyciu statywu, ale kolega wyciągnął policyjną blachę :-) Dzieciaki zostały "pouczone" i perspektywa oddzielenia nóg od d...y mocno zmiękczyła ich miny :-)
A morał z tego taki, że niestety w naszym kraju zdziczenie obyczajów jest co raz większe, chuligaństwo zaczyna się już w podstawówce (i to wcześnie), a kwestia poszanowania cudzej własności w pewnych kręgach po prostu nie istnieje. Zresztą co tu mówić o szanowaniu prywatnej własności, jak widzi się bydlaków demolujących place zabaw, kosze na śmieci itp. Ciekawe czy w ich pustych pałach choć na chwilę zaświta, kto za to wszystko potem płaci?
towersivy, z tego co pamietam jakies inne dyskusje na p.r.f.c w podobnym temacie (niestety nie pamietam linka), to powinno byc na Twoje - kluczowy jest ten papierek, ktory mowi o napasci. Gratuluje zimnej krwi w trzymaniu baby za fraki ;-)
Z dokladnoscia do tego, o czym juz ktos pisal - moze sie skonczyc na 30PLN mniej dla ojca muchomorka sciaganych co miesiac z emerytury babsztyla. Dla nas jakas pociecha, ale dla Ciebie niewielka :(
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
Zamieszczone przez towersivy
brak ambicji, zatracone własne wartości, chęc zarobienia szybko i łatwo na zachodzie tak roba to dalaczego my tez nie mozemy - "kilim" takichCytat:
Zamieszczone przez bundy
Cichy- wszystko miało miejsce w Krotoszynie, zachciało mi sie wizyty u rodzicow....
Vitez - na poprzednich stronach pisałem iz po troszku sprawdziłem sprzet ale dzisiaj rano zrobiłem to dokładnie. W body nic nie da sie wpiac bo bagnet zagial sie do srodka. eLka sprawdziłem dzisiaj na cyfrowym body kumpla i wszystko wydaje sie oki, AF pracuje tak jak pracował ostrosc sie ustawia i trafia tam gdzie chce, zdjecia tez wychodza tak samo ostre jak przed wypadkiem albo mi sie juz tak wydaje.Wrzuce cos dzisiaj do oceny...
Co do prawnika mam kupe szczescia narazie sa to czysto kolezenskie porady, jak sprawa sie zacznie wtedy ustalimy koszty jego pracy, wkoncu znamy sie dobre 17 lat.
Dzisiaj około 15 jade na policje wszystko ustalac.
Wiesz, moze to smutne i niewiele ich tlumaczy, ale jakbys byl wychowywany w skrajnej biedzie, gdzie ojciec wraca dzien w dzien nawalony i bez powodu leje po ryju dzieciaka, a matka zamiast wzywac policje sama z nim zasiada obalac denaturat, to nie lepszy bys wyszedl.Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Wspolczuje szczerze autorowi tego watku i mam nadzieje, ze wszystko mu sie wyjasni pozytywnie.
A co do bezpieczenstwa w naszym kraju - coz, niestety ja czesto rezygnuje z wielu fotek na rzecz dalszego posiadania sprzetu, badz zebow :-| Dlatego tak podziwiamy zdjecia, gdzie fotoreporterzy poswiecaja swoje bezpieczenstwo (a czasem i zycie) dla zrobienia jednej dobrej foty.
Dobra zrobiłem sampelki na szybko.
Czas 1/50s bo quzwa słonca nie ma wcale..... nic nie ruszane tylko konwersja do JPG zmniejszenie oraz zapisane do weba z komprja 80%
17mm pełna klatka oraz crop.
40mm pełna klatka i crop
Wszystko robione na pełnej dziurce.
Co o tym myslicie??
Edit: nie wiem dlaczego PS cS 2 (oryginał) wywala mi całe dane z fotki po jej zmniejszeniu :(
Nigdy nie lubiłem tego szkła.Cytat:
Zapisywałeś Save For Web (bez exif) czy Save as (z exif)?Cytat: