Mowilem, ze mam specjalna oferte :DCytat:
Zamieszczone przez guest1
Wersja do druku
Mowilem, ze mam specjalna oferte :DCytat:
Zamieszczone przez guest1
potwierdzam; 100-300 to bedziesz mial troche malo do ptakow (nawet 480 na cropie) chyba z podchodzisz cicho i szybko jak Drizzt lub Tom Szubienicznik... :mrgreen:
resize do 1024 (aha i prosze sie nie smiac - to moje pierwsze zdjecia ptaszkow i to z reki)
http://www.pastooh.host.sk/ptaki/index.html
powinno zadzaiałać - robione na szybko
Ani jednego nie mogę zobaczyć - brak uprawnień wypisuje!!
Potwierdzam gołe 300 to za mało - wczoraj przymierzałem sie do pliszki zółtej z jakiś 6 metrów i niestety ptaszek, który ma 15cm na zdjeciu wychodzi jako maleństwo.
to jest pliszka z 400L stałka 4 z samochodu
Poszukuje obiektywu jak w temacie. Jeśli ktoś zna kogoś kto chce sprzedać, lub sam sie nad tym zastanawia to proszę o informacje. Najchetniej ten z wersja HSM.
Witam
Rozmyslajc ostatnio o obiektywach, moziwosci zakupu powoli odsuwam od siebie mysl o zakopie jednego wielkiego tele zoom (typu sigma 50-500, 80-400, Tamron 200-500, Canon 100-400) i mysle o kopieniu jakiejs stalki 300/4+TC1.4 lub 400/5.6 oraz zoom 70-200.
Jako, ze zamezy mi poniekad na jakosci a 400/5.6L jest torche za droga (znaczy sie nie mialbym juz wtedy forsy na 70-200) zastanawiam sie wlasnie nad Sigma 400/5.6. Opcja oczywiscie najlepiej jedna Sigma 400/5.6 Apo Macro (HSM). Tylko, ze jest ich bardzo malo na rynku (narazie nieznalazlem zadnej - te bez macro lub apo to sa ale sa gorsze i mnie nie interesuja). Jesli ma ktos z was jakies doswiadczenie z tymi obiektywami to prosze o informacje oraz bardzo interesuje mnie porownanie z 400/5.6L, czy jest az tak wielka roznica w optyce.
Jak w temacie
Interesuje mnie porownanie tych obiektywow jako dopelnienie do jasnego 28-70 oraz jakiejs 400/5.6. Nie mysle jak narazie o pdlaczaniu do tego TC, ale jesli podlacze to maksymalnie TC1.4x.
Bardzo malo informacji o tym obiektywie. Czy ma go ktos moze i potrafi cos wiecej o nim powiedziec, a njalepiej porownac z Sigma 50-500. Jak ma sie on na 400 w porownaniu ze staloogniskowymi Sigma 400/5.6 apo macro (HSM) lub Canon 400/5.6L
Ile jeszcze wątków założysz o tych tele? W wątku założonym 5 minut przed tym pisałeś że odchodzisz od chęci zakupu zooma na konto stałki.. Teraz zmiana? :)
Pozdrawiam
PS Fajne fotki tylko strasznie ich dużo i zimna okolica ;) brr
temat: teleobiektywy dla przyrodnika
http://canon-board.info/showthread.php?p=166432
zmiana?Cytat:
Jakos nie mam zaufania do Tamrona
facet zmiennym jest:mrgreen: