Odp: Pomocy! Nieostre zdjęcia, nowy Canon 6D + C85 1.8
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
no tak własnie, 85mm na plenerze używałem zamiennie ze 135mm, i naprawde czułem duzy niesmak porównując do L
co nie zmienia faktu,ze to jedeno z lepiej prezentujących sie szkieł w stosunku value for money
Ja też po przesiadce z Opla astry do bentleya czułem niesmak, że się tym oplem męczyłem. Tylko jeśli bym miał od Opla oczekiwać komfortu bentleya to musiałbym być niespełna rozumu. Dlatego jednak porównania międzypółkowe może zostawmy, bo nie mają sensu.
Dla mnie też 85 1,8 jest nijaki. To fajne szkło jak się je przymknie do 2,8-3,5. Mi się podobało dopóki nie kupiłem 100 L a jak kupiłem 135 2,0 to 85 leżała nieużywana. Fajne, tanie szkło na początek i nic więcej
Jakim modelem bentleya jeździsz ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
Ja też po przesiadce z Opla astry do bentleya czułem niesmak
Musiałeś mieć jakąś trefną sztukę...!
Ale z Bentleyami też jest przecież różnie. Jak nie zamontowali Ci, Chester_jds, opcji zegara Mulliner Tourbillon to też się męczysz okropnie, choć jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy. To jak z tą Astrą.
Tymczasem temat z ostrością powoli się chyba wyczerpuje.
Moja 85 jakoś jest ostra i nie chce być inaczej. Narzekać na to szkło chyba tylko wtedy można, jak się trafiło kiepską sztukę, co jak widać czasami się zdarza.
Oczywiście, że nie mam bentleya (zresztą Opla też nie). Chodzi mi o bezsensowność pewnych porównań. Albo ich oczywistość. Wiadomo, po co jest seria L i co sobą reprezentuje. Ale w wątku dotyczącym innej półki porównywanie do eLek, to odbieranie od tematu.
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
Oczywiście, że nie mam bentleya (...) porównywanie do eLek, to odbieranie od tematu.
nie bardziej niz wymyslanie "autentycznych":evil: historii/przykładów w watkach gdzie ktos ma problem,
Ja tam znam takich, co to Bentleya zmienili na Opla. Znaczy się, 85L na 85/1.8. Głównie z powodu AF.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Ja tam znam takich, co to Bentleya zmienili na Opla. Znaczy się, 85L na 85/1.8. Głównie z powodu AF.
dokładnie, 1.8 jest pieruńsko szybki (to jedna z niewielu rzeczy za jakie go ceniłem, np.tance pod swiatła dj), czytam na CB opinie,że 1.2 jest mydlany na 6D, że wolny... a jest to mój (i pewnie nie tylko) obiektyw marzeń)OK, mogę go kupic, ale czy warto...