Veox a miales w reku mk3?
Wersja do druku
Wiec zostan przy MKI, i udawaj z nie ma roznicy w porownaniu do MKIII? Wmawiaj sobie dalej ze to onanizm.:D
Nie kupuj tez dobrych kart pamieci bo to onanizm, lampy tez uzywaj te najstarsze, bo to onanizm...;)
Uzywalem MKII i kupilem MKIII tylko dla af, i roznica nie jest duza to fakt ona jest poprostu ogroomna.
Już chyba było 10000000 wątków o wyższości af III nad II Co z tego że af bardzo dobry jak się kadrować nie umie a obróbka to już w ogóle czarna dziura :-)
Trolujesz I tyle.
AF to przepasc. Mialem MKI z MKII przez 4 lata. Teraz MKIII plus MKII I o ile wczesniej bylo mi obojetne ktorym body robilem teraz kombinuje zeby jak najwiecej klepac MKIII bo wiem ze zdjecia beda trafione.
Dodam tylko ze ze stalkami aktywne sa srodkowe punkty podwojnie krzyzowe ktore dzialaja niesamowicie pewnie nawet przy iso6400 f1.4
Obecnie używam mkI oraz mkIII. O ile z postprodukcją problemu nie mam, to pracując jednocześnie na tych puszkach MKI potrafi dobić z af-em. Z reguły 35 zapięte na I, 85 i 50 na III zamiennie. Z trójki 95% trafionych z jedynki ok 40%, a dawniej wydawało się że jest ostro:) Przymierzam się teraz do 6D, jedynka z 24-70 wyląduje na aledrogo.
Tak na prawdę to, że AF w MK II to jego pięta Achillesowa było wiadomo na długo przed tym zanim pojawił się MK III. Więc nie ma co się spinać. MK III kupuję głównie z dwóch powodów AF i dwie karty - człowiek się pewniej czuję jak jest backup w locie.
MK II to świetna puszka generująca piękny obrazek pracowałem na niej kilka lat ale skoro jest nowa wersja w której poprawiono jej największy mankament to nie ma co się upierać, że to tylko marketing. Fakt, że cena jest trochę z kosmosu ale taką puszkę kupuję się, żeby na niej zarobić, dlatego to już chłodna kalkulacja.
Ale co mówię przeciwko tobie możesz posłużyć się cytatem? Bo wmawiasz mi coś o czym nie wiem
Trochę mniej spinania panowie 8-) Deklamacji typu AF to przepaść było już setki.