Bahrd genialne w swej prostocie !!! :-D
Z zestawu będzie mieszek z AF i zostają jeszcze dwa pierścienie.
Rewelacja !!!
Wersja do druku
Bahrd genialne w swej prostocie !!! :-D
Z zestawu będzie mieszek z AF i zostają jeszcze dwa pierścienie.
Rewelacja !!!
Tak na marginesie to używanie jakichś soczewek do te j eLki zupełnie mi przypomina kogoś kto sobie kupił futro, a chodzi w tenisówkach 8).
To nic osobistego ale kupowanie takiego badziewia do tego szkła zakrawa na profanację ;):D.
Można z powodzeniem używać takiego zestawu. Mam podobny. Canon 80-200 2,8L wraz z konwerterem raynox 5320 PRO. GO z takiego zestawu jest rewelacyjna, dużo lepsza niż w standardowej macro 100, a i odwzorowanie nieco większe niż 1:1.Z ostrością może nieco gorzej być, ale jest akceptowalna jak najbardziej.
Czy ktos uzywa tegoz obiektywu z 400D? Jak sie sprawuje? I czy warto doplacac do IS zamiast starej USMki? Bo roznica w cenie znaczaca...
Możemy się zderzyć na jakimś plenerku to podepniesz i sprawdzisz. :-) Ja myślałem o "starej" setce, ale po wszędobylskich ochach i achach na temat tego szkiełka jednak się na nie zdecydowałem. Nie bez znaczenia był też link zapodany już na początku tego wątku:
http://www.photofans.cn/forum/showth...ername=&page=3
Hmm w tym linku jest zdaje sie tylko seria zdjec zrobionych 5D, a reszta napisana jest po chinsku ;) to widzialam wczesniej :)
A wiadomo, ze rozne puszki daja rozne rezultaty i czy 400D nie jest zbyt slaby dla 100L.
Ale trudno kupie te nowa setke i co bedzie to bedzie ;) najwyzej sprzedam jak efekty nie przewyzsza dotychczasowych...