piękna sztuka! :)
Wersja do druku
piękna sztuka! :)
Irek - jeden z najbardziej dla mnie tajemniczych aparatów.I co ciekawe , tylko wyczyściłem go lekko w środku,dociąłem film i nadal sprawny jak ponad 100 lat temu.Dużo pracy mnie czeka przy nim.Ale to zostawiłem na zimowe wieczory. Teraz poluję na aparat skrzynkowy z 1850 r.Na razie właściciel trzyma cenę :) poczekam, może zmięknie :mrgreen: Już wysłałem mu 2 propozycje.
dziękuję.Też tak uważam :)
Na pewno nie przeróbka.To udało mi się znaleźć na sieci.Aparat z lewej strony jest taki sam .Więc to jakaś seria wyszła.
Mnie cieszy unikatowość tego egzemplarza i jego wartość :)
W listopadzie będę tydzień w USA . mam namiary na kogoś kto zajmuje się oceną, wyceną jak i rekonstrukcją starych aparatów, więc mam nadzieję że w końcu dojdę CTJ ? :mrgreen:
Rozdzielczość tego zdjęcia nie powala ale dla mnie ma ogromna wartość.Jest na świecie gdzieś tam taki egzemplarz:)
172.
Aparat by bogdan l, su Flickr
Ale nadal nagroda za naprowadzenie CTJ czeka :)
Tom77, zerknij na to:) tez cudeńko. Szkoda ze to MUMBAI, MAHARASHTRA, India :)
Zecaflex 120mm Strut Folding Camera Zeiss Tessar 75mm F3 5 Lens RARE | eBay
http://www.ebay.com/itm/Vintage-came...UAAOSwiYFXFY89
Postaram się zrozumieć Twe rozterki:) To tak z ciekawości wrzuciłem.Nie mam tylu egzemplarzy ile Ty podałeś i nie zamierzam konkurować z Tobą :)
Ale czasami lubię coś wyszukać ciekawego ,pocieszyć oko , pozazdrościć właścicielowi .I raz na jakiś czas zmierzyć się z własnym ego ;) Choć to niestety kosztuje:) Rok temu znalazłem pod Berlinem całe wyposażenie studia z lat 1910-1939, wraz z aparatem studyjnym ,ciemnią , meblami.Kilka nocy nie przespałem bijąc się z myślami czy nie sprzedać kilku swych aparatów i tego nie zakupić.