Pewnie stop motion:)
Wersja do druku
Pewnie stop motion:)
Pewnie co niektórzy mają taki zawód i sporo pracują, A zleceń nie mają co sobotę :-)
Wysłane z mojego LG-D802 za pomocą Tapatalk 2
A uwierzysz, że samochód, który miał gwarancję na napęd na 1 rok i 30 000 mil jeździ już 15 lat i zbliża się do 200 000 mil bez awarii?
Spodziewałbyś się, że silnik się rozpadnie po 30 000 mil?
Co tym dziwnego? Jeżeli producent jest w stanie gwarantować X to można się spodziewać, że produkt wytrzyma co najmniej 2X albo 3X.
uwierze, bo sam mam taki. auto emerytow Skoda Fabia ;) nie wiem co oni w tych Pepiczkach zrobili, ale ta mala puszka jezdzi jak zloto i poza przegladami nic z nia nie
trzeba robic. na chwile obecna ma te 170.000 mil. jedyne co, to ze w okolicach 1,2 mach jest glosna, a juz przy 1,3 mach uszy puchna (co przy obecnych ograniczeniach
predkosci jest smieszne - NL do 1,3 mach wlacznie, PL do 1,4 mach a w DE czesto "keine Grenzen").
z tym ze jednak w przypadku aparatow to troche inaczej dziala. jesli nie uprawia sie kotleciarstwa tylko aparatem robi zdjecia swiadomiej i wolniej (a wiec majac
czas, a nie trzaskajac na ilosc) to on nie bedzie mial takiej ilosci klatek po 2-3 latach, ale moze byc solidnie wymacany w lapach - mimo znacznie mniejszej ilosci
klapniec migawka takie podzespoly jak kolko tylne czy spust migawki moga byc wyrobione i nawet wymagac serwisu (sam wymienialem w 5D mkI i 5D mkII
moduly spustu, chociaz zaden aparat nie mial wiecej niz 40.000 klapniec).
przy kotleciarstwie albo fotografii sportowej robi sie duzo wiecej klatek w tym samym odcinku czasu. jestem sklonny uwierzyc, ze osoba robiaca tego rodzaju
zdjecia jest w stanie zrobic i 50.000 fot tam, gdzie ja bardzo intensywnie podrozujac i jezdzac na poranne plenery zrobilem niecale 8.000. a nie zdziwilbym sie,
gdyby np. tylne kolko w moim korpusie bylo bardziej wyrobione ;)
producenci IMHO usredniaja te wartosci. dla mnie 100.000 klatek to kwestia z 7-8 lat, co przy moim uzytkowaniu bedzie oznaczalo jesien zycia dla tego 6D, bo jest
srednio 5-6 godzin tygodniowo wyprowadzany na spacer i to nie w warunki kontrolowane, a w kurz, deszcz, snieg, wilgotnosc 100% czy podobne :)
a dla kotletowego czy podobnego seryjnego klikacza, jak ma ciezki palec na spuscie, takie 100.000 klatek to moze nawet nie byc rok. gdzie poza migawka
i spustem mechanicznie pracuja moze sanki do flesza ;) a cala reszta wyglada jak nowa
Panowie duzo technicznych Tak i Nie a gdzie ta fotografia. Dla tych, ktorzy nie wierza w mozliwosci 6D i dla tych ktorzy wierza, ale nie az tak bardzo :):):). Jak dla mnie mistrzostwo swiata ... Ivan Lee / 500px
Ja tu nie widze zadnego PSD. Dobry Post Processing :). Saturacja i ustawienia aparatu. Jak ktos potrafi dobrze uzyc swiatlo i robi zdjecia L-kami to jak najbardziej :):):). Bardzo duzo z tych zdjec to fenomenalna 135 mm f/2 L. Jakos bardzo podobnie wszystkim tym photoshopowcom zdjecia z tej L-ki wychodza ... Zmowili sie ... :)