Jedno dziecko, wystarczy :-)
Jakoś mnie to nie kręci, wolę płaskie nawierzchnie :-)Cytat:
Nie lubisz wracać autem z błotkiem na dachu ?
Toż to frajda jakich mało, zwłaszcza jak się wyjedzie "o własnych siłach"... przynajmniej dla mnie :-D
Wersja do druku
Licytowałem gripa BG-E2N - w opisie aukcji było BG-E2 ale na zdjęciach BG-E2N ( zapytałem nawet mejlowo by się upewnić :)) Cieszyłem się bo zostało już nie wiele do końca aukcji - wygrywałem z ceną 335 zł mimo iż dałem max 350 :) Spodziewałem się, że ktoś mnie przebije dlatego też brałem pod uwagę podbicie do 400 zł. Jakież było moje zdziwienie kiedy przed końcem aukcji dostałem mejla :
Twoja oferta została odwołana przez Sprzedającego.
Powód odwołania podany przez Sprzedającego:
"W dniu dzisiejszym uszkodzony został mechanizm wkręcający do body. Po naprawie grip będzie wystawiony na nowo".
Śmiech na sali po prostu :)
http://www.allegro.pl/item894237514_...n_bdb_bcm.html
Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.
Tia, to zaczyna być nowy trend...
Obiektywy się psują i nie chce w nich działać AF, w gripach psują się śruby, ciekawe co się przydarzy aparatowi tego samego sprzedającego :-(
A najgorsze jest to, że teoretycznie wszystko jest w porządku z punktu widzenia regulaminu Allegro.
Na pohybel oszustom!
[QUOTE=
Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.[/QUOTE]
To już nie chciwość , ale brak honoru ze strony sprzedającego .
Czy gostek myśli , że jak wystawi ponownie , to ludzie - m. in. ci , którzy licytowali - od razu sypną grubszą kasą . Z zasady jest tak , że wtedy kupujący czekają do końca z niższymi propozycjami - a za alledrogo się płaci za każdym razem . No i czas ucieka . Oby chytry dwa razy stracił .
Swoją drogą śmieszą mnie też aukcje wystawiane od jakiejś kwoty np. 2000 i dopisek - Bez Ceny Minimalnej ?!. :-D
Choć to tylko głupota ze strony wystawiającego .
MacGyver :
Płaskie nawierzchnie - no na pewno . Żebyś widział mój samochód po powrocie z ryb ??!! . Nad Wisłą nieraz przejazdy są bardzo ciekawe . Wtedy właśnie , moja żona zabawia się w psa z fotki obok i warczy !!.
Niektórzy mają psy, które zjadają osłony p-słoneczne, dekielki itp.
Zwykłe cwaniactwo i tyle.
Najgorsze jest to, że nic im nie zrobisz.. Zastanawiam się czasem gdzie się podziała zwykła ludzka przyzwoitość..
Mój nie był szkolony w obsłudze sprzętu foto , tak więc do szkieł i aparatów się nie zbliża . Ale to dobry pomysł - zgonić na psa czy kota !! . Mam obydwa zwierzaki . :)
I tak jak było powiedziane - w majestacie regulaminu alledrogo . Nic nie zrobisz - możesz najwyżej pobluźnić . Po prostu podawać przykłady z konkretnymi nickami tych ludzi . Zawsze to w jakiś sposób na nich podziała i ostudzi ich oszukańcze zapędy . Krytyka i publiczne piętnowanie ma w tym przypadku rację bytu i myślę , że niektórych postraszy .
Jeśli ktoś ma pasa fotojada, który niszczy sprzęt z co drugiej jego aukcji, można uprzejmie donieść do administracji Allegro. A rzeczona administracja może cwaniaczkowi zablokować konto, nie specjalnie się z tego tłumacząc.
A co do przyczyn odwołania ofert to kiedyś, na minutę przed końcem, zostałem potraktowany tekstem "Brak uczciwych ofert".
http://canon-board.info/showthread.p...657#post769657
Ciekawe jest to ze conrado5 mial niemalze identyczne ogloszenie dzis rano ...
Cytat:
Witam chcę sprzedać pilnie NOWY aparat Canon 5d mark II wraz z pudełkiem nierozpakowanymi akcesoriami itd. POLSKĄ INSTRUKCJĄ, POLSKIM MENU.
Sprzęt kupiony kilka dni temu za granicą,
NIE UŻYWANY, sam mam 5d mark II oraz 1d mark III ten miał być dla kogoś z rodziny ale zwyczajnie sobie nie poradzi z tym aparatem...
Jutro tj w piątek jadę z Kielc przez Kraków do Zakopanego...i dla kogoś zdecydowane mogę sprzęt wziąć ze sobą...
W razie pytań proszę o kontakt:
886 799 477
koniumaciek@vp.pl
ew gg 9672497
W piątek wybieram się z Kielc do Zakopanego przez Kraków itd...więc jak ktoś będzie zainteresowany mogę wziać sprzęt...
Zdjęcia podam na maila...
Czy posiadanie kilku kont na CB jest zgodne z regulaminem?
Patrząc na nr. gg 9672497 i aukcję w której pojawia się ten sam numer na allegro
http://209.85.135.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=pl
Wychodzi , że misiek1 i conrado to ta sama osoba.
Chłopak sprzedaje chyba gorący towar , że tak bardzo zależy jemu na szybkiej sprzedaży...
Aukcja odwołana bo:
Następny powód, zebym wreszczcie kupił pełną klatę ;)Cytat:
Podczas testów z jednym z kupujących....okazało się że obiektyw źle ustawia ostrość z aparatami cropowymi.,..z pełną klatką jest ok...ale z cropem ma Front Focus...w takim przypadku jestem zmuszony wysłać go do serwisu i chwilowo zawiesić licytację...."
Nr tel zgadza się z dwoma innymi aukcjami które podawałem wcześniej
A ja tak się zastanawiam na ile możliwe jest, że Conrado ma jeszcze inne konta na Allegro?
Bo te dotychczasowe są zawieszone, zobaczymy na jak długo ;)
Allegro nie jest takie chętne do zawieszania kont, jeśli płacisz prowizje. Dla przykładu konto z którego kiedyś mnie oszukano na 400 zł, jest nadal aktywne. Podobno to było włamanie na konto pewnej Pani. Oczywiście mimo że wystawiano na jej koncie kilka aukcji ona o niczym nie wiedziała. Sprawa zgłoszona na policje, otrzymałem odszkodowanie od allegro. A konto nadal jest :-|
allegro przymyka oko na wiele spraw. Gdyby tak reagowali na wszystkie zgłoszenia to ich dochody znacznie by spadły. Uważam że każdy powinien mieć jedno konto a użytkownicy z wieloma negatywami powinni być usuwani raz na zawsze
Często jest tak, że konta, na których faktycznie idą jakieś przewałki czy kombinacje działają, a oni czepiają się jakichś błahych spraw :| A to, że nie będą zawieszać kont, z których ktoś wystawia kilkadziesiąt przedmiotów, to druga sprawa. Jasne, że nie chcą pozbawiać się dochodów.
A propos - http://www.zlecenia.przez.net/aukcja,43658
jak chcecie miec rodzynka co handluje gorącymi pączkami to przyglądajcie sie uważnie co wystawia i za ile no a jak zadzwonicie to jego polszczyzna was porazi - mam go w obserwowanych - przynajmniej raz na 2 tygodnie ma gorący towar
polecam
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3636738
pisałem juz wczesniej
lampe 580 exII za 800 pln - poszła
5d MKII - samo body (zero pudełek czegokolwiek z przebiegiem 4000 klapniec) za 6000 - poszedł
5d MKII w tym samym czasie poza allegro na telefon z batterypackiem canona i 700 klapnięć za 6000 pln - poszedł
obiektywy L juz tera nie pamietam jakie wszyskie nizej niz pół ceny uzywanego - poszły jak swieze bułki
nikon d3s za 8000 pln stan suuuuper - poszedł
a jak dzwonie to on mówi ze sprzet kupuje w niemczech na zbiorcze faktury i nie ma dowodu zakupu i nie wystawia takowego.....a tu ma taki niby komis tylko ze nie komis....... no stary...... dzwonilem nawet po ludziach czy te sprzety odebrali i czy działają i wszystko jest ok tylko do głowy im nie przyszło ze to ciepłe bo jak to mi jeden powazny i przerazony po moim telefonie Pan powiedział "no czasami okazje sie zdarzają" i on myslał ze to okazja jak kupil nowiutkie body 5d mkI za 3000 pln a ze bez pudła i czegokolwiek no przeciez okazja...............
tel jest zadzwon do niego i go popytaj
nie dość ze paser to jeszcze słychac po rozmowie i formułowaniu zdań ze podstawówke to on cudem........... skończył... albo i nie
pozdrawiam
ja mojego 5dMKII w koncu wytargowałem przed swietami w E-oko.pl za 6800 i nie musiałem sie srac ze strachu ze wezme od niego za 6000 z batterypackiem i mi go potem jakis serwis nie odda chociaz nr nz rzytniej sprawdziałem bo przesłał foty od obydwu - bo go podpusciłem ze chce obejzec z kadej strony czy rysek nie ma
ten kolo to arcymiszczu przez duze "SZCZU" i jakis tam z kielc banan co tu wczesniej czytam to jest przy nim mały lolek
pozdrawiam i miłej obserwacji zycze
remi
ps widze ze juz nie wstawia tel wiec podam bo mam zapisany 508 669 963
powołajcie sie w razie czego że posiadacie ten tel który był na aukcji sprzed swiat bozego narodzenia na aukcje z canonem 5D MKII
juz poprawilem ale tak to jest ja sie je, pracuje i pisze na 3 forach na raz :)
jeszcze raz zycze udanej zabawy :shock::D
a co do kupowania hurtem w grudniu 2009 canona 5d mkII ktory mial premiere niecały rok wczesniej (wtedy) i co nie ma paragonu o gwarancji juz nie wspominajac tym bardziej ze w nieczech chyba jest 2 letnia - zartujesz prawda???????????????????
Reklamę to mu zrobiłeś niezłą, na 5dmk2+grip za 6k to teraz pół forum będzie polować;)
ale gorący towar za 6 koła to się nijak ma do ceny - bo gdyby to było na telefon i za polowe tej ceny to wtedy tak - a tak to nie ma sensu... bo jak sie trafi serwis i pan z policji zapyta dlaczego jestes paserem :shock:
jak sobie pomysle to i za 3 kołą chyba bym nie kupił bo jak znam zycie to by sie zaraz popsuł albo co..........
wiec zadna reklama
jak dla mnie oczywiscie:mrgreen:
Jeżeli masz uzasadnione podejrzenia, proponuję donos na policję (złodziejstwo jest obrzydliwe bardziej niż donosy). W przeciwnym wypadku, takie spekulacje mogą być uznane za próbę pomówienia!
I tak, dla porządku:
1. Nie znam osobiście javiona (pozdrawiam!)
2. Nie znam osobiście DONarturo...cośtam (jest mi obojętny, od etnicznych dowcipów się powstrzymam)
3. Złodziejstwo i paserstwo należy karać bezwzględnie
4. Ale "władować się" w pomówienie jest za łatwo, by to lekceważyć!
zdRAWki
przeprosiłem wczesniej za błąd ortograficzny ....wiec co mam jeszcze zrobic - przyjechac do ciebie zrobic ci loda i umyć samochód bo ci sie zabłocił????:shock:
wiec ci napisze też coś miłego
goń sie cwelu :!:
to tak lajtowo zeby nikogo na forum nie obrażac i zeby nikt nie musiał czytac "strasznych bluźnierstw"
a przy okazji przez takich oszołomów temat jest zasmiecony bo On musi napisać co go interesuje a co nie:confused:
witam
Viteza wielkiego brata
nie musisz banować tego nicka ponieważ założyłem go tylko w celu podziekowania za blokadę
dziekuje
i pozdrawiam wszystkich którym dało do myślenia czepianie sie bezpodstawne innych jak i mania wielkości i wyższosci użytkownika "axk"
a tak swoją drogą to napisz mi Vitez'ie kochany kto jeszcze dostał bana - czyżby tylko ja??? :lol:
do zobaczenia w maju :mrgreen:
A my dziękujemy za zaśmiecenie forum kolejnym niepotrzebnym "użyszkodnikiem".
Gwoli przypomnienia: za złożenie klona, wszystko jedno czy po banie czy z innego powodu jest nieodwołalny ban permanentny na wszystkie posiadane konta.
Jedyne dozwolone "klony" to kilka kont założonych przez admina i modów do celów testowych, których namiary są znane administracji forum.
Koniec OT
:shock:
Cóż za kultura...
A co do tematu: aukcje są dla mnie także podejrzane.
Podejrzane, co nie znaczy pewne :D
na forumowej giełdzie jest ogłoszenie o sprzedazy
http://www.canon-board.info/showthre...126#post771126
oferuje kolega OLKUSZANIN (zarejestrowany zeby dac ogłoszenie) a link do allegro jest gościa który o ile mnie pamięc nie myli juz był na forum pod innym nickiem i chyba został zbanowany, ale zapewne jakis czujny mod to sprawdzi:-D
http://209.85.229.132/search?q=cache...ient=firefox-a
Ten sam nr telefonu co na allegro;).
A tam link do konta użytkownika Allegro, który oferuje ten oto obiektyw "zakupiony w 2004 roku w USA":
.
Rozumiem, że obiektyw wcześniej został przywieziony do USA z UE?
http://canon-board.info/showthread.php?t=58969
co chwile inny nick wymyśla