Jeżeli aparat ma służyć na dłuższy czas moim zdaniem nie warto - w aparacie nie tylko migawka może paść. Bez problemu można dostać teraz 5d z potwierdzonym przebiegiem 20-30 tys. więc moim zdaniem lepiej dołożyć te 2 czy 3 stówki i kupić aparat, który nie był zbyt mocno eksploatowany.
W przypadku 5D można zwrócić też uwagę na stan sanek. Czarna farba się ściera, jeżeli ktoś pisze, że stan migawki szacuje na oko w granicach 5 tys a stopka jest zajechana sugeruje, że już coś śmierdzi ze stanem licznika.. no chyba, że ktoś nie robił zdjęć tylko podpisał i odpinał lampę dla zabawy :twisted:
Sam od jakiegoś czasu polowałem na "idealne" 5D. Kiedy je kupiłem ceny "Kup teraz" za niezajechaną sztukę wahały się w granicach 4tys., udało mi się wylicytować body z przebiegiem 7tys, stan ideał - żadnej ryski, wszystko czyste, jak nowe za 3350zł, gratis torba, której cena sklepowa waha się między 300 a 400zł.
Jeżeli nie zależy Ci na czasie celuj w aukcje - z reguły ich ceny dochodzą znacznie niżej niż ceny "Kup teraz".