wow
pojchales do Hong Kongu odebrac obiektyw? Nie taniej bylo poprosic o wyslanie poczta? :mrgreen:
Wersja do druku
wow
pojchales do Hong Kongu odebrac obiektyw? Nie taniej bylo poprosic o wyslanie poczta? :mrgreen:
Kiedy to było? Z ciekawości zajrzałem na stronę i np. Canon EF 17-40mm f/4 L USM kosztuje bez podatku 654 euro. To sporo drożej niż najniższa oferta ze skąpca (ok. 2100 zł). Serwis www.nextag.com pokazał ceny od 670$. Gdzie ta oszczędność? Coś przeoczyłem?
tez sie zastanawiam, za 820e mozna wyrwac 70-200 4is z ebay'a z HK a u nich na stronie 1246e, chyba, ze to cena za dwa egzemplarze ;)
hehe niezly maja kurs, zmienilem na funty i jest 780 za ten obiektyw, czyli kurs e do funta prawie 2:1, chyba dopiero raczkuja z ta strona, albo przeliczniki walut maja prosto z HK ;)
btw nawet w euro sie nie oplaca, zwlaszcza, ze gwarancji brak
Kupowalam przez angielskiego ebaya ...z wysylka do Anglii oczywiscie.
Digital rev ma ceny na ebayu zwykle nizsze niz u siebie na stronce, dlatego najlepiej wyszukac konkretne aukcje. Taniej wychodiz, bo zapewne nie trzeba placic VAT. Nie wiem do konca. Zwracaja tez czesto za ewentualne oplaty celne, ale to zalezy od warunkow aukcji.
Kupowalam u nich Canon EF 70-200mm f/4 L IS USM - na pewno zaoszczedzilam 1/4 ceny jak porownywalam do tego, co mam zaplacic w Polsce lub w Anglii. Oryginalnie w sklepie ten obiektyw kosztowal prawie 900 funtow, zaplacilam jakos 650 (na stronce Digital Rev kosztuje teraz 780gbp). Mysle, ze to tez zalezy od tego, co kupujesz, na pewno nie na wszystkim bedzie tak korzystnie.
teraz nawet na digitalrev ceny sa masakryczne. W czerwcu 2008 kupowalem 24-105 za 550 funtow. teraz na nie kupi taniej nowego w zasadzie jak za 700 funtow...Bardzo zle czasy na kupowanie sprzetu. Hong kong juz od paru miesiecy stal sie bardzo nieoplacalny niestety....A dodam tyle ze 90% mojego sprzetu mam wlasnie stamtad.
Moge od razu dac znac :)
Szkielko kupowalam w sierpniu. Zaplacilam clo przy odbiorze od razu. W aukcji bylo, ze zwracaja za clo, wiec odeslalam zeskanowany kwit do Digital Rev i dostalam zwrot po jakims tygodniu. Czyli zero dodatkowych kosztow.
Ale teraz widze, ze roznica ceny sklep/ digital rev na inne szkielko, na ktore mam apetyt nie jest tak duza, wiec pewnie bede sie zastanawiac. Chyba, ze jakas korzystna aukcja sie trafi...
PS. Jak bylo w Australii?