Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Ja miałem pecha bo pierwszy 6D kupiony w cyfrowe.pl miał wadę i nie działał LCD. Ale forma jest profesjonalna i za 3 dni wymienili mi na nową sztukę. Więc dla mnie duży plus. Będę tam kupował nowy sprzęt. Co do hot pixeli to ja bym się tak tym nie przejmował. Jak zaczniesz czytać fora to po zakupie zamiast robić zdjęcia będziesz szukał wad ...
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
J(...)
To że nie kupowałeś w cyfrowe, to akurat w żaden sposób Ciebie nie wyróżnia. Przecież zawsze można trafić na jakiś felerny egzemplarz.
Czy sprawdzałeś w sklepie swój aparat, po kątem martwych pikseli??
To był taki żarcik ;)
Kupowałem w FJ, przez neta z odbiorem osobistym, przy którym tylko sprawdziłem, czy działa.
Nie myśl o tych martwych pikselach, nieraz ten temat był na forum wałkowany...
Tak jak pisałem "zapuszczenie" ręcznego czyszczenia matrycy "problem" co do zasady rozwiązuje ;)
W ramach podsumowania na pełnym aku zrobiłem 1011 zdjęć :) bez korzystania z Wi-fi , GPS itp .. Tylny ekran tylko wyświetla zdjęcia na 2 sekundy i znika. Także z tymi bateriami nie ma aż tak źle :), jak kiedyś pisano w wątku osobnym ,że 6 lubi je pożerać.
Od lat kupuję sprzęt w Cyfrowe.pl i nie miałem problemu. Właśnie odebrałem swoje 6D i nie znalazłem słynnych już "martwych pikseli".
Za Adam71 wszystkim poszukującym wad radzę ruszyć ze sprzętem w plener.
Jak dla mnie to w 6D zmieniłbym matówkę na tę w liniami, to pewnie przyzwyczajenie jeszcze z 5D bo tam też wymieniłem.
Poza tym puszka super.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mac
Od lat kupuję sprzęt w Cyfrowe.pl i nie miałem problemu. Właśnie odebrałem swoje 6D i nie znalazłem słynnych już "martwych pikseli".
Za Adam71 wszystkim poszukującym wad radzę ruszyć ze sprzętem w plener.
Jak dla mnie to w 6D zmieniłbym matówkę na tę w liniami, to pewnie przyzwyczajenie jeszcze z 5D bo tam też wymieniłem.
Poza tym puszka super.
równiez tam był mój zakup jak i sigmy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
To był taki żarcik ;)
Kupowałem w FJ, przez neta z odbiorem osobistym, przy którym tylko sprawdziłem, czy działa.
Nie myśl o tych martwych pikselach, nieraz ten temat był na forum wałkowany...
Tak jak pisałem "zapuszczenie" ręcznego czyszczenia matrycy "problem" co do zasady rozwiązuje ;)
Ależ ja również żarcikiem, choć może to mogło inaczej wyglądać;)
Mam pytanie odnośnie spustu migawki w 6D. W moim poprzednim Canonie spust był bardzo wyraźnie dwu stopniowy. Doskonale było czuć skok przycisku.
W 6D nie czuje tego skoku. Mam wrażenie, że spust pomimo, że funkcjonuje jak dwu stopniowy, to odczucie jest jednego, miękkiego stopnia.
Przycisk nie ma również charakterystycznego dźwięku 'klik', jest bezgłośny. Możecie sprawdzić jak to u Was wygląda?
Cytat:
Zamieszczone przez
Azenis
Mam pytanie odnośnie spustu migawki w 6D. W moim poprzednim Canonie spust był bardzo wyraźnie dwu stopniowy. Doskonale było czuć skok przycisku.
W 6D nie czuje tego skoku. Mam wrażenie, że spust pomimo, że funkcjonuje jak dwu stopniowy, to odczucie jest jednego, miękkiego stopnia.
Przycisk nie ma również charakterystycznego dźwięku 'klik', jest bezgłośny. Możecie sprawdzić jak to u Was wygląda?
Jest tak samo, jak u Ciebie. Po przesiadce z 20D musiałem się przyzwyczaić...
Cytat:
Zamieszczone przez
karni
Pozwolę sobie przypomnieć pytanie sprzed kilku stron w tym temacie, które przeszło zupełnie bez echa.
Nikt nie ma nic do napisania na ten temat? Teraz dopiero zajrzałem do tego porównania i muszę przyznać, że wyniki były bardzo zaskakujące, praktycznie zmieniające mój obecny punkt widzenia tych dwóch aparatów. Nikt nie ma nic do napisania w tej kwestii?