Miało być:
Ja czytałem ploty że 5Dmk3 ma mieć 22MP a 5D X 45MP - to by mi pasowało :)
Żeby jeszcze dali ruchomy ekran to byłbym mega zadowolony
Wersja do druku
Miało być:
Ja czytałem ploty że 5Dmk3 ma mieć 22MP a 5D X 45MP - to by mi pasowało :)
Żeby jeszcze dali ruchomy ekran to byłbym mega zadowolony
36 megapixli w Nikonie? Po co to komu?!
Obecne 21 w 5dmk2 już i tak jest wystarczające...
Jeśli Canon wystrzeli coś co ma więcej pixeli może być to strzałem w kolano... Niech wypuści też 2 wersje dla robiących zdjęcia i filmujących.
Czyli lepiej będzie kupić 5D MK II i cieszyć sie pieknymi zdjątkami :)
Mnie się wydaje, że pogoń za megapikselami się już skończyła. Na długo. G11/G12 ma mniej pixeli niż G10 a zapowiadany 1Dx mniej niż 1Ds3. W przypadku 1Ds3 to i tak dużo więcej niż mały obrazek kiedykolwiek dawał. Moire, rozdzielczośc optyczna obiektywów i inne podobne dość skutecznie ograniczają maksymalną sensowną ilość mpix. Prawdopodobne, że 5D3 będzie miał matrycę podobną jak w 1Dx.
Niezupełnie. Od zarania dziejów ludzkości "mienie dla mienia" jest dość popularne.
Wagon kart na sesje :D
Pamiętam jednego foto kamerzystę na weselu kuzynki. Skacze biega z aparatem i nagrywa film. Przy tym kręcąc prosi gości o to aby chwilę popstrykali jego aparatem bo on nie ma trzech rąk. Skwitowałem w końcu jak mnie poprosił o to, że jak nie daje rady to niech się nie bierze za takie zlecenia.
Do czego zmierzam. Chwalił się że ma wszystkie nikony jakie wyszły a d700 ma 3 sztuki. Szkoda tylko że z obiektywów 24-70 i jakieś tele sigmy. To wszystko. Mówił że nie potrzebuje więcej. Każdy aparat wykorzystuje do innych celów bo jest niepowtarzalny. Mówił że kupi d800 i d4. Ciuch też klasa. Jak Rejtan z rozchyloną koszulą spod której wystawał złoty łańcuch. Mienie dla mienia w niektórych kręgach jest popularne albo to po prostu chwalenie się. Dla mnie bez sensu
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wielkość pixela też ma znaczenie.
potwierdzam powyższy wpis, kocham mojego staruszka 5D :P co zrobić, niektórzy lubią kupować aby sie pokazać ...