"...and most noticeably had very poor image sharpness. "
To stwierdzenie w tych "testach" tak mnie rozśmieszyło, że podziękowałem.
Całe szczęście mój nie ma tej przypadłości :lol:
Chyba teraz sześciolatki biorą się za testowanie puszek.
Wersja do druku
mi się test podoba, chyba nikt jeszcze nie mierzył parametrów video w 500d.
ps.
skupiam się na cyfrach i ich analizę i wnioski zostawiam sobie.
500d jest super ;) Niemniej warto nosić ze sobą szmateczkę i płyn do czyszczenia obiektywów. Powód? Warstwa przeciwodblaskowa na LCD powoduje, że ekran dużo łatwiej się maże niż we wcześniejszych modelach.
płyn? po co ci płyn z dobrą szmatką.
Widocznie mam kiepską szmatkę ;)
ja zakleiłem lcd czymś takim:
http://www.allegro.pl/item668921519_...lcd_szklo.html
i teraz bez problemu przecieram ekran czym popadnie (zazwyczaj popada na podkoszulkę [oczywiście chuch mile widziany] :mrgreen:)
ograniczeń w użytkowaniu aparatu z powodu osłony nie zauważyłem. poprzednio z 400d też tak zrobiłem.
Testowali zestaw: aparat z kitem. Elki walnięte się zdarzają a co dopiero plasticzana.
Mnie rozśmieszył (bo miałem puszki/mam dostęp do puszek Nikona) wykres required illumination...
nadal nic nie robią by móc realnie wyjść po północy i skorzystać z dobrodziejstw AF w 50L.
przy odrobinie chęci i w miarę delikatnym podejściu zero problemów, można nawet kilka razy odkleic i przykleic ponownie - ja co prawda trafiłem za pierwszym razem ale byłem świadkiem kilku prób przyklejenia by było prosto, trzecia próba zakończyła się sukcesem :))
ale po co to w sumie jest, ze niby UV, antyrefleksyjne, wzmacniające, ale przeciez ekranik w 500D jest antyrefleksyjny itp.
jedyne co to tak jakby odciski np nosa po lewej stronie :) sa na nim bardziej widoczne niz w powiedzmy 400D. z tą powłoką dokupioną nie ma odcisków?