Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
A według mnie jest ładnie. :mrgreen:
To wszystko kwestia upodobań albo tego, co się chce pokazać. Czasem lubię sprowadzić do kolorów wzorcowych, a czasem zrobić chłód poranka lub złoto zachodu.
I w wypadku numeru 163 tak właśnie jest, bo obie wersje co innego pokazują. Ja wolę wersję drugą - specjalnie podkreśliłem.
--- Kolejny post ---
Do mojej galerii wstawiłem dwa zdjęcia, różniące się balansem bieli - nie wiem, które jest ładniejsze; dzisiaj bardziej podoba mi się to cieplejsze.
Jaskółki bardzo fajne, tu akurat żółty kolor nie przeszkadza. Ale Leon ma rację, sporo zdjęć leci za bardzo w żółty.
Za rada Irka007 też wbiłem patyk .Dziś zasiedziałem się na zimorodka.
I tylem go widział :mrgreen:
165 .
Zimorodek? Tyłek zimorodka :) by bogdan l, su Flickr
Tu większy i łatwiejszy obiekt do ustrzelenia.
166.
Czapla nadobna i jej przekąska by bogdan l, su Flickr
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
165 genialny patyk
:):)
A na 166 ładne kolory. W sensie nie leci w żółty:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
165 genialny patyk
Też tak uważam :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Też tak uważam :mrgreen:
Pomyśl o jakichś warsztatach.
Ale żeby Italy prowadził warsztaty? Z patyków?
Mam książkę panów Kłosowskich o fotografowaniu ptaków. I mają taki jeden temat: dzięcioł wylatujący z dziupli. Piszą, że ptaki są takie szybkie, że jak tylko zobaczy się czubek dzioba, to już trzeba naciskać spust, żeby złapać ptaka wylatującego. Sprawdziłem to kiedyś na szpakach w budce koło domu: panowie Kłosowscy mają rację.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Ale żeby Italy prowadził warsztaty? Z patyków?
Mam książkę panów Kłosowskich o fotografowaniu ptaków. I mają taki jeden temat: dzięcioł wylatujący z dziupli. Piszą, że ptaki są takie szybkie, że jak tylko zobaczy się czubek dzioba, to już trzeba naciskać spust, żeby złapać ptaka wylatującego. Sprawdziłem to kiedyś na szpakach w budce koło domu: panowie Kłosowscy mają rację.
Ptaka to każdy umie zrobić.
Zagadka dla Tom77.
Aparat zakupiony 3 lata temu.Cała obudowa wykonana z drewna.Od wnętrza widać soczewkę.Przysłonę zmienia się przekręcając czarne koło.11-16-22.Czasy-TBI.
Aparat prawdopodobnie wykonany w Niemczech w latach 1890-1895.tyle wiem od poprzedniego właściciela.Po budowie mieszka bardziej bym się skłaniał na pierwsze produkcje Kodaka.Niski nr seryjny 9425.Nic więcej nie udało mi się ustalić .katalogi Kodaka pokazują podobne aparaty wykonane właśnie w tych latach,lecz nie znalazłem nawet ryciny nie mówiąc o zdjęciu -w/w aparatu.
167.
IMG_1228 aparat 1 xn by bogdan l, su Flickr
168.
IMG_1216 aparat 2 xn by bogdan l, su Flickr
169.
IMG_1212 aparat 3 xn by bogdan l, su Flickr
170.
IMG_1210 aparat 4 xn by bogdan l, su Flickr
171.
IMG_1213 aparat 5 xn by bogdan l, su Flickr
172.
IMG_1221 aparat 6 xn by bogdan l, su Flickr
Zdjęcia wykonane na potrzeby identyfikacji.Nie podlegają ocenie i krytyce :mrgreen:
Aparat nie czyszczony ,sprawny,czeka na swoją kolej odrestaurowania.