Ja na karcie 30 MB/s nie jestem w stanie nagrać video 1080p ALL-I, zatrzymuje się po kilku sekundach.
Wersja do druku
[QUOTE=mxw;1217669]Pytanie jak testy były robione - na kompie czy w aparacie? Zapis czy odczyt? Co z cache?
QUOTE]
Testy robione przy pomocy programów i benchmarków - kilka różnych dla wiarygodności. W czasie testu mierzone są zarówno zapis jak i odczyt dla plików o różnych wielkościach. Wszystko robione na kompie przy pomocy porządnego czytnika Transcend USB 3.0 pod Windows 8.
Przymierzam się do zakupu tego aparatu. Czy naprawdę są aż takie problemy z tymi martwymi pikselami, o których piszą na Cyfrowe.pl??
A ja mam inne pytanie. Kupiłem 6d (wcześniej miałem 40d) i z tego co zrozumiałem z instrukcji jest możliwość bezprzewodowego wyzwalania lampy błyskowej. Mam YN-565EX i próbowałem, ale nie udało mi się jej połączyć bezprzewodowo. Pytanie: czy coś źle robię czy też nie ma takiej możliwości (z tą lampą czy z tym aparatem)? Słabo bo wcześniej w 40D mogłem chociaż z fotoceli korzystać a teraz tylko na stopce. Czy może jakiś wyzwalacz wystarczy?
Potrzebujesz pary wyzwalaczy. Jeden na aparat, drugi do lampy. Na przykład Yongnuo RF-603C lub droższy zestaw Yongnuo YN-622C. Ten drugi da dodatkowo możliwość sterowania lampy zdalnie z poziomu menu aparatu, co jest bardzo użyteczne; oraz obsługę automatyki lampy.
Czyli jednak:/ A co w takim razie oznacza zapis na str.175 w instrukcji w kwestii Funkcje lampy bezprzewodowej?
Te funkcje dotyczą sterowania lampą bezprzewodowo za pomocą czegoś co podepniesz do stopki lampy. Może to być jakaś inna lampa z funkcją master, pozwoli to sterować mocą lampy, ale nie wiem czy na przykład zoomem można w ten sposób sterować, chyba nie. Może to być też jakiś wyzwalacz radiowy jak na przykład YN-622C, wtedy można sterować też zoomem i innego tego typu parametrami.
Ja jestem ze wsi. Praktycznie prawie wszystko co mam , to kupiłem w sklepach internetowych. W Cyfrowe 90% całego sprzętu foto. Nie boję sie zakupów internetowych, ciekawi mnie natomiast ta sprawa związana pikselami.
To że nie kupowałeś w cyfrowe, to akurat w żaden sposób Ciebie nie wyróżnia. Przecież zawsze można trafić na jakiś felerny egzemplarz.
Czy sprawdzałeś w sklepie swój aparat, po kątem martwych pikseli??