Do zdjęć sportowych wybrałeś nie ten aparat. Jak już zdążysz, i zrobisz zdjęcie, porównaj sobie obrazek do tego z 40D, będziesz wiedział za co dopłaciłeś.
Wersja do druku
Do zdjęć sportowych wybrałeś nie ten aparat. Jak już zdążysz, i zrobisz zdjęcie, porównaj sobie obrazek do tego z 40D, będziesz wiedział za co dopłaciłeś.
Z tym spustem tak jest jak piszesz ale idzie się przyzwyczaić, po miesiącu nie będziesz tego w ogóle odczuwał. Jest jeszcze sposób że AF ustawiasz na przycisku AF-ON i wtedy nie czuć takiego opóźnienia.
ale w którym miejscu napisalem o zdjęciach sportowych?Cytat:
Ja przedstawię bo widzę że Państwo się nie znają, Marcin-Ironia, Ironia-Marcin. 5D nie jest szybkim aparatem, wszyscy to wiedzą.
Hmm powiem tak..wiedzac ze jest to ironia nadal jej w Twojej wypowiedzi nie widzę. Bardziej wygląda mi to na zbyt szybkie przeczytanie postu z Twojej strony. Pozatym nie wszyscy wiedza ze 5d jest aparatem wolnym... mnie zdarzylo się o tym przeczytac tutaj, ale jak widac teoria ma sie nijak w porownaniu do praktyki.Cytat:
Ja przedstawię bo widzę że Państwo się nie znają, Marcin-Ironia, Ironia-Marcin. 5D nie jest szybkim aparatem, wszyscy to wiedzą.
Pozatym jeszcze odnosnie samego spustu migawki to nie rozumie takiej polityki Canona aby w drozszym aparacie montowac spust wolniejszy niz w starszych, tanszych modelach...tymbardziej jesli wydaje się, że jest to tylko kwestia konstrukcji samego spustu czyli sprawa czysto mechaniczna.
Na co Ci wygląda, Twoja rzecz, nie zmienia to faktu że 5D kupuje się dla obrazka, nie szybkości spustu. Moim zdaniem, piątka jest kastrowana z premedytacją, gdyby była szybka jak Ds to po co kupować Dsa?
tak swoją drogą zastanawiam się czy istaniała by mozliwośc aby zamiast tego badziewia ktore wsadzili do 5d , w serwisie zamontowali spust z 40d...
Masz na myśli shutter lag ? Bo nie bardzo rozumiem jak może być wolniejszy spust.
Spust w 5D jest stworzony do przekadrowywania :D bardzo dobrze wyczuwalny jest moment kiedy łapie AF i kiedy robi zdjęcie. Jest też "miękki" nie trzeba dużo siły żeby go nacisnąć (u mnie zmniejszało to ilość poruszonych zdjęć).