Witam po dłuższej przerwie. Miałem troszke pracy i nie bardzo byłem w stanie się tu udzielać :D Z racji faktu, iż ostatni mój pomysł wypadu do Prefabetu spotkał się z Waszą akceptacją....mam nowy pomysł. Szukam zainteresowanych na wypad do Zakopanego. Jednak nie taki typowy - Krupówki i Gubałówka czy Nosal :D Planuje wyprawę do Doliny Pięciu Stawów a z niej nad Morskie Oko - trasa przez Świstówkę. W najwyższym miejscu jest ok 1850 m n.p.m. Widziałem ostatnio zdjęcia, które znajomy tam zrobił - zwykłym kompaktem bo to była taka koleżeńska wycieczka. Zdjęcia są REWELACYJNE !!! Pomyślec co można zrobic na znacznie lepszym sprzęcie. Wyjazd wczęśnie rano - ok 5 tak żeby przed 8 rano być już na parkingu przy wejściu na szlak. Powrót planowany na ok 20 w Krakowie. Sama trasa to ok 5-6 godzin + czas na zdjęcia. Naprawde warto. Zainteresowanych odsyłam na stronę o tym szlaku :
http://www.tatry.info.pl/wysokie/5stawow/swistowka.php
Moim zdaniem naprawde warto....byle nie zapomnieć o statywach, filtrach i odpowiednim obuwiu :D
Pozdrawiam i czekam na opinie.
PS. Wyjazd planuje z końcem września początkiem października kiedy już w Dolinie Pięciu Stawów niektóre drzewka robią się żółte co daje piękny kontrast do niebieskiej wody i nieba :)