Ja nowe zdjęcia wrzucam na pulpit, więc wszystko obrabiam na SSD, a po obróbce dopiero przerzucam na zwykły HDD.
Wersja do druku
Nie widzę na ich stronie cennika. Może ślepy jestem. Ale daje dane kontaktowe jak byś chciał zadzwonić:
Dział Handlowy
Telefon: (+48) 665 333 123
(+48) 665 333 124
Wątpię by Wimal pozwolił sobie jako główny dystrybutor Adobe na Europę (o ile pamietam).
Poszukaj w necie to zobaczysz jakie fury ma właściciel ;)
Tu masz stronę z nową nazwą albo drugą ich nazwą:
Adobe Photoshp Lightroom 5 ML MP Retail - HellouWorld - kupuj tanio i legalnie
Zadzwoń pod numer - 665 333 123 pan Emil Nowotka
Ale jak byś kupował to zaznacz, że chcesz box nie sam klucz. Pudełko zawsze ładniej wygląda :)
ale nie Lightroom - ten wg obietnic ADOBE ma pozostać "pudełkowy" (zakup licencji).
--- Kolejny post ---
a ja inaczej:
System + TEMP + programy + biblioteka Lr + cache ADOBE (Lr i CS6) na SSD
Pliki (RAW, DNG i eksportowane JPG) na HDD.
W Lr częściej czyszczę historię, opróżniam bufory (cache) i usuwam podglądy, aby szybko mi SSD nie zapchały.
Dzięki wszystkim za informacje, 128 SSD już jedzie.
Ja też mam taki dziwny nawyk, że nowe zdjęcia lecą na pulpit wraz z kopią na zewnętrzny dysk. Ale skoro po imporcie, rawy już nie są potrzebne to jakoś trzeba będzie się przestawić ;)
Słyszałam, że następna wersja czyli 6 ma być tylko w CC lub będą sprzedawać sam klucz a soft trzeba sobie pobrać.
Zresztą chyba nie kupię następnej wersji bo widząc po wymaganiach 5 w następnej trzeba będzie mieć procesor 12 rdzeniowy i 128GB RAM + coś szybszego od SSD :D
Czy ktoś wie co oznaczają literki za wersją "Lightroom 5 ML MP"?
Czy jak to kupię to uaktualnienie do 5.3 będzie free?
Czy spolszczenie jest dostępne (legalnie)?
Dlaczego nawet oficjalny dealer nie podaje rzadnych konkretów o produkcie, który oferuje do sprzedaży?
Przy takim poziomie obsługi zastanowić się można na przejściem na porządnego pirata za 10 zł.