Odp: Głębokie rozważania nad głębią ostrości ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Niestety nie dość. Musisz poprawić, bo do tego wzoru nie przelicza się ogniskowej na krop, tylko się używa faktycznej ogniskowej.
Wtedy wyjdzie węższa GO na APSC jak powinna
Nie, nie........ bo się boję, że dostanę bana za zaśmiecanie wątku :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Musisz poprawić, bo do tego wzoru nie przelicza się ogniskowej na krop, tylko się używa faktycznej ogniskowej. :idea::idea::idea:
Ta niby przeliczona to jest faktyczna ogniskowa, którą trzeba zastosować na APS-C, żeby z tej odległości (5m) uzyskać ten sam kadr. Moim zdaniem O.K.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Ta niby przeliczona to jest faktyczna ogniskowa, którą trzeba zastosować na APS-C, żeby z tej odległości (5m) uzyskać ten sam kadr. Moim zdaniem O.K.
A jeśli tak to oczywiście w porzadku. Znaczy to już nie jest osobliwy przypadek jp z metrówkami. :shock:
Pozostaje znaleźć obiektyw 62.5 mm.:p
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja pier......
.... :lol:.
jest dobrze :mrgreen: a będzie jeszcze lepiej
Żarło, żarło, aż zdechło... a ja myślałem, że ten wątek to będzie jak jakieś perpetuum mobile! Normalnie ładowałem sobie akumulatory, a tu... bęc! :shock:
Nie chce mi się już tego wszystkiego czytać nawet co piszecie, czy w końcu doszliście do jakichś wspólnych wniosków??
Cytat:
Zamieszczone przez
Mariusz_C
czy w końcu doszliście do jakichś wspólnych wniosków??
Jeszcze nie. Pracujemy nad tym.
Teraz robią masę, na rzeźbę przyjdzie jeszcze czas.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Udzielałem się nieopatrznie w sąsiednim wątku FF vs APS-C i "dostałem po kulach" za zamieszczenie jednego wzorku na GO.
To i tu zamieszczę, może dla tych co je lubią - wystarczy spojrzeć, to widać, że GO przy FF jest mniejsza aniżeli z APS-C przy równoważnym obrazku.
To tylko tak informacyjnie i dość...
https://dl.dropboxusercontent.com/sc...iry=1421077809
Robert , no nie....i Ty Brutusie?:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Robert , no nie....i Ty Brutusie?
Przykro mi niezmiernie, że się przyczyniłem do zaniku takiego żywego wątku..., ale "...to było niechcący wysoki Sądzie, i tylko raz, i po ciemku".