Odp: Re: Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce]
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No ale ja właśnie trochę jestem przymuszony żeby kupić jakiś aparat więc to nie ta sytuacja.....
Wykorzystaj swoją szansę i wjedź na autostradę przyszłości! Kup koniecznie Sony, będziesz w gronie najlepszych.
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce]
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Wykorzystaj swoją szansę i wjedź na autostradę przyszłości! Kup koniecznie Sony, będziesz w gronie najlepszych.
No tu jest właśnie problem, bo mam sporo dobrej szklarni canonowej i z tego powodu muszę tkwić w tym ciemnogrodzie :lol:....
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No tu jest właśnie problem, bo mam sporo dobrej szklarni canonowej i z tego powodu muszę tkwić w tym ciemnogrodzie :lol:....
bidaczek... takie sredniowiecze... :D
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Jasnymi szkłami w DSLR bardzo łatwo "przestrzelić" i trzeba wykonać kilkanaście fot, aby trafić ;) Coś o tym wiem :) W bezlustrach ten problem nie istnieje ;)
??? To mamy inną wiedzę, bo ja robię i mam celność na poziomie 90% (a nie jedno na kilkanaście). Dobre szkło, dobra lustrzanka i umiejętność pracy takim zestawem.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Zwłaszcza, że te dyskusje są o aparatach za 10k w górę, które kupują nieliczni zwłaszcza do celów inne niż zarobkowe.
Może cie to zdziwi, ale Canona R (itp. aparaty) kupi więcej hobbystów niż zawodowców.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
??? To mamy inną wiedzę, bo ja robię i mam celność na poziomie 90% (a nie jedno na kilkanaście). Dobre szkło, dobra lustrzanka i umiejętność pracy takim zestawem.
Fotografując w studiu z lampami canonem na przysłonach f/5.6 i wyższe miałem celność 100%. Rozmawiamy o portretach w świetle zastanym i dokładnym ustawieniu ostrości we wskazanym miejscu i w przypadku bezluster na pełnym otwarciu przysłony z bardzo jasnym szkłem f/1.2 ostrość jest dokładnie w punkt. W 5D III na fazowym był tototolotek a LV w 5D III to jednak proteza.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
I niech to będzie nauczą dla wszystkich! Oto do czego prowadzi kupowanie szkieł canona - stajesz się więźniem przestarzałego systemu, zamiast nieść oświaty kaganek po autostradzie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
kup sony, szkła podepniesz przez przejściówkę a jak spytamy czy to dobrze (z naciskiem na dobrze) działa to napiszesz że nowoczesna technologia i wizjer elektroniczny rekompensują ci z naddatkiem te drobne problemy z af a focus peeking rozwiązuje wszystkie problemy (zastanawiam się jak focus peeking współpracuje z detekcją oka, a może nie współpracuje i mamy technologię taką jak 50 lat temu :mrgreen:) :mrgreen: - szkła canona na przejściówce podpinane do obcego korpusu to najnowszy krzyk mody ... znaczy krzyk technologii chciałem powiedzieć
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
kup sony, szkła podepniesz przez przejściówkę a jak spytamy czy to dobrze (z naciskiem na dobrze) działa to napiszesz że nowoczesna technologia i wizjer elektroniczny rekompensują ci z naddatkiem te drobne problemy z af a focus peeking rozwiązuje wszystkie problemy (zastanawiam się jak focus peeking współpracuje z detekcją oka, a może nie współpracuje i mamy technologię taką jak 50 lat temu :mrgreen:) :mrgreen: - szkła canona na przejściówce podpinane do obcego korpusu to najnowszy krzyk mody ... znaczy krzyk technologii chciałem powiedzieć
Dobry fotograf robi zdjęcia czymkolwiek :lol: Nawet przedpotopową puszką ze słoikiem z logo canona :mrgreen:
Szacunek dla Sony, jeden troll się wypali, to pojawia się następny. Godna podziwu konsekwencja.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Dobry fotograf robi zdjęcia czymkolwiek :lol: Nawet przedpotopową puszką ze słoikiem z logo canona :mrgreen:
sprzęt jest teraz kompletnie niepotrzebny photoshop załatwia teraz wszystko :mrgreen: