Kurdę, znów mnie coś ominęło. Chyba przyspieszę przyjazd do Polski.
Wersja do druku
Kurdę, znów mnie coś ominęło. Chyba przyspieszę przyjazd do Polski.
Spoko Asikson też mnie to ominęło, ale nie martw się początek września Borne się szykuje :D
Ano się szykuje :) Rzecz zapina się właśnie.
Będzie to inny obiekt niż ten, o którym niektórzy już słyszeli, ale też w Bornem. Na nasz niefart dokładnie w tym samym czasie są jakieś zawody nurkowe i był problem z kwaterami.
Jutro podam wiążące info na ten temat, e-mailem na listę adresową biuletynu (w opcji ukryta kopia), oraz na obydwu forach.
Jakby co, to dziś (i nie tylko) będę miał ze sobą tego samsunga NX10 z pancake'iem 30mm do pomacania.
Zaraz wychodzę.
Ostatnio przewinął się wątek zdjęć z pokazu fajerwerków, byłem kilka zdjęć porobiłem może jedno pokażę. A jak zażyczycie sobie to pewnie i więcej.
Tylko mam problem nie wiem jak je umieścić z mojego komputera.
Foto można wstawić na forum jako link bezpośredni (ten całkowicie ostatni) do zdjęcia zamieszczonego np. na imageshack.us lub własnym serwerze.
Dokładniej jest to omówione w tym wątku: Jak wstawić foto.
Pamiętaj, by nie wstawiać zdjęć większych niż 800px na dłuższym boku, bo moderatorzy ściśle ten przepis egzekwują :)
No tak tą informację znalazłem w wątkach "nasze fotografie". Czyli muszę najpierw gdzieś się zalogować tam wstawić zdjęcia i dopiero do niego link?
A co do rozmiarów zdjęć jestem już przygotowany.
Czy ktoś coś wie na temat najbliższej Migawki ?
Pojawi się nowy wątek z informacjami. Trzeba czekać :)
Wybiera sie ktoś może dzisiaj na Wały? Ponoć są jakieś targi moto.
Jakie targi ?
Witajcie
Jutro na spotkaniu podam szczegóły, ale już teraz proszę przemyśleć, czy jest ktoś chętny na 2 tygodniowy wyjazd w terminie 13.09 - 29.09 do Serbii + Czarnogóry?
Ewentualnie proszę o kontakt na PW. Są tylko 2-3 miejsca.
Ma ktoś może jakiegoś pomysła na sobotnie popołudnie?
Na sobotę może nie ale w niedzielę na torze w Rosówku są ponoć mistrzostwa Polski w motoctosie. Pogoda ma być fajna więc może warto się wybrać.
Mecz Masovii - gra w Szczecinie ze Świtem :-)
może na jakieś fotki do lasu z grzybobraniem byśmy się wybrali?
> Wg mnie warto by sie było się ponownie spotkać gdzieś na piwko tak jak na noc
> muzeów... Tak na rozruszanie wątku
o tak
A moze noc "strobistów" zrobic, lamp sie trochę zbierze,miejsce i statywy są i nie mówię tu o studio...
Ja tez jestem za... zeby wyskoczyc gdzies na jakis zjazd plenerowo-ogniskowo-alkoholowy coś jak ostatnimi czasy np w Swobnicy... tylko dobrze by bylo zeby to bylo jakies zaplanowane wczesniej spotkanie tak aby kazdy byl w stanie wygospodarowac sobie dzien wolny
Mnie się ten pomysł podoba :)Cytat:
noc "strobistów"
Zróbmy zrzutę na zasilacz plenerowy Tronix i zabierzmy konkretne oświetlenie :)
postrobować zawsze można, póki plenery w miarę przyjazne - bo już jesień zaraz...
Tak więc pozostaje się zastanowić nad miejscem akcji, żeby się nie pozabijać powiedzmy w 10 osób, kogo/co obfocić. W studio może być ciasnawo. Może coś w Niemczech? Albo jakieś Międzyzdroje? Zastanówmy się do środy.
Jest taki fajny zakątek w Dąbiu - ul. Grójecka czyli ujście Płoni> Cudne miejsce o zachodzie ze słońcem nad Szczecinem. Zaleta: nie ma baru w promieniu kilometra. :mrgreen:
Bar mozna przynieśc we własnym zakresie ;), miejsce znane i godne poloecenia, na pobliskiej plazy można użadzić ognisko :))
Szczecinscy canonierzy- pokazujcie co ciekawsze ujecia z wczorajszego finalu Pekao Open. moich pare kadrow tutaj-> http://canon-board.info/showthread.php?t=68469
>asikson - może być i GOUDA :)
Wracając do tematu. Mellan - wyjazd gdzieś dalej wymaga małych przygotowań i zgrania terminarzy. A wieczorny wypad "na miasto" można zorganizować na biegu. Jak już pisałem wcześniej - jestem chętny na takie spotkanie.
Ja również chętnie bym się wybrał na wieczorne focenie i inne atrakcje.
pozostaje ustalić termin
Jeśli mamy strobować to trzebaby jeszcze ustaliś co mamy oświetlać. Modelkę, robaczki?
Modelkę :!: :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ew. Modelki :)
Tylko znajdź tu takie, które się zlecą na sesje nocną w Dabiu :mrgreen:
Inna sprawa, to ta, że zimno w nocy już jest.
Mi się wydaje, że na myśli była sesja wieczorową porą... ;)
Mam propozycję żeby pomysłodawca (pomysłodawcy) rzucili jakąś datą, co by jakiś punkt zaczepny zrobić ;)
jestem za, a w środę myślę obgadać i ustalić szczegóły....
ja jestem za "Postrobowaniem". Aktualnie dysponuje już trzema lampami. Co do terminu to może coś w przyszłym tygodniu,wieczorem? W weekend mnie nie ma więc odpadam jak coś...
myśle ze strobowanie w modelke/i mogło by być do przyjęcia o ile pogoda dopisze...
Zakończyć tą impreze można by było w bardziej rozsądny sposób w jakimś urokliwym miejscu w towarzystwie tzw. GOUDY :D :D
Na potwierdzenie moich tez załączam definicję Goudy:
http://www.miejski.pl/slowo-Gouda
Czy ta cisza na forum oznacza, że pomysł piotrka72t odnośnie zorganizowania pleneru z postrobowaniem upadł?
A bo to trzeba sie na kolumba przespacerowac pomysl nie umarł nawet udało się znaleźć kompromic wszystkie szczegóły u Mellana
Dzięki za odpowiedź. Na Kolumba na pewno się wybiorę bo nawet niedaleko pracuję, tylko że w dniach pon.-pt pracę kończę o godz. 21. Tak to jest jak się pracuje na swoim.
Tak jak piotrek72t mówi: udało się uzgodnić szczegóły projektu, a właściwie Kicz Projektu, jak nazwaliśmy go hasłowo :-D
Data i miejsce spotkania: 3 października (następna niedziela), w studio na Kolumba 5, godz. 15.30.
Miejsce akcji: trójkąt pomiędzy ZUSem, centrum Pazim i hotelem Neptun w godz. 16.30-19.30
Temat: Kicz Projekt, czyli wieczorne błyskanie w krajobrazie miejskim. Mamy zamiar zorganizować kilka modelek ustylizowanych na klimat przełomu lat 80/90 i poużywać flashy na statywach i bez, blend w trzech, czterech miejscach grupami.
Po plenerze możemy zorganizować battla na CB, a autorzy najciekawszych prac mogą liczyć na publikację efektów.
Dodatkowo, utworzyliśmy konto klubowe na maxmodels http://www.maxmodels.pl/canon-foto-klub.html, które w zamierzeniu ma promować efekty klubowych imprez o charakterze modelkowym oraz stanowić nasz słup ogłoszeniowy w tym środowisku.
Wszystkich tych, którzy brali udział w imprezie w willi Lentza, czy Bornem Sulinowie i pragną zamieścić swoje prace na MM koncie, proszę o ich przesłanie na mojego maila z podaniem linków do kont współtwórców zdjęć.
Póki co jest tam pusto, a trzeba zamieścić ogłoszenie na ichnim forum. Bez zdjęć tak jakoś nie bardzo... ;-)
Chętni na Kicz Projekt:
1. Mellan
...