Zamieszczone przez
KuchateK
Przepraszam za zwlokę. Niektórzy pewnie umierają z ciekawości. Udało mi się w sobotę wybrać na Expo. Dzięki podłej pogodzie ilość ludzi była mocno ograniczona i można było swobodnie wymacać wiele egzemplarzy.
Co do sampli to panowie w NY nawet byli skłonni na wrzucenie swoich kart, ale puszki dostali zablokowanie i nie dało się ich otworzyć. Informacji było też jak na lekarstwo. Sami za wiele nie wiedzieli, dostali jedynie najnowszy katalog produktów, w którym jest kilka stron opisu. Chyba nic więcej jak to co do tej pory pojawiło się w sieci, zeskanuję, poczytam i wrzucę jak znajdę odrobinę czasu.
Szumy... Monitor w monitor (lcd) 6400 z 1DX jest trochę lepsze jak 3200 i nieco gorsze jak 1600 w 7D (obie odszumianie na standard). 1DX ma niestety brzydki kolorowy szum i na niektórych zdjęciach mniej doświetlonych wyłaziły dziwne plamy nawet na niskim ISO.
Puszka pod względem AF sprawiała wrażenie wczesnej bety a AF w niektórych trybach zachowywał się chaotycznie i niepewnie. Pomiar światła był za to skuteczniejszy jak w 7D które miałem ze sobą.
Jednym zdaniem: Nie rzuciło mnie na kolana, zwłaszcza AF wymaga sporo pracy.
Więcej napiszę jak tylko znajdę czas. Postaram się uczynić to dziś wieczorem (strefa czasowa NY jak by co :D).