Skorzystaj z wyszukiwarki; bogactwu wątków poświęconych temu błędowi odpowiada bogactwo przyczyn powodujących wyświetlenie się tego komunikatu.
Wersja do druku
Skorzystaj z wyszukiwarki; bogactwu wątków poświęconych temu błędowi odpowiada bogactwo przyczyn powodujących wyświetlenie się tego komunikatu.
ale lipa, body ma przejechane ze 2 tysiaki fotek i juz błędy? nie robie przeciez fotek w jakis ekstremalnych warunkach (nie mialem okazji robic zdjec na mrozie, ani go nie zalałem) Słabo coś jak na sprzet za taką kase. Canonie wstydz sie ;) Zdjecia robione tym co w stopce i najczesciej błąd wyskakuje przy manualu w rawach. Przy innych ustawieniach go nie było. Jeśli ktoś ma jakis pomysł prosze pisać.
jak w D40 to nie to forum..... ;)
a wogóle Error99 może bez problemu pojawwić się z winy usera aparatu , np jak się nie dopnnie szkła lub gdzieś jest brudno etc i milion róznych przyczyn ...
btw wyskoczył ci ile razy ?
hehe ok 40d, niewybaczalny błąd z mojej strony.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Error wyskakiwał średnio raz na pięć zdjeć przy manualnych ustawieniach. Przy seriach od razu. Nie ma mowy aby było gdzieś przybrudzenie, sprzęt jest praktycznie nowy. Zastanawiam sie czy karta pamięci ma wpływ na powstawanie tego błędu
reset ustawień, spróbój na innej karcie, wyjmij baterię podtrzyującą, zobacz czy z każdym obiektywem, przeczyść styki od obiektywu. jak to nie pomoże bedziesz musiał wysłać na żytnią...
Mam identyczne objawy.... Przeczyściłem styki,wyciągnałem aku, baterie podtrzymująca, zmienilem karte,posprawdzalem z innymi obiektywami i ****. Error99 i nic do przodu.
Agness czy w twoim przypadku gwarancja objęła naprawę czy musiałaś płacić? Ile im to zajęło na zyniej?
Aparat nie ma nawet miesiąca....Stare 350D dla przykladu, przez ponad dwa lata nie pokazalo ani razu zadnego bledu.
A może to jest przyczyna oprogramowania? Mnie err99 pojawia się kiedy próbuję podłączyć do mojego 400D Sigmę 70-300mm 1:4-5.6 DL Macro i 28-300mm Aspherical IF, które z powodzeniem działały w 500n. Strasznie mnie to wnerwia, bo w moim przypadku nic nie działa, ani wyjęcie baterii, ani kilkakrotne włączanie i wyłączanie. Zastanawiam się czy w ogóle coś da się z tym zrobić. Ma ktoś jakieś konkretne pomysły? Czy wizyta w Sigmie mnie czeka?