Nie znam, indesigna używam :) Na pewno Yervant Gallery ale ten program jest dość drogi.
Wersja do druku
Nie znam, indesigna używam :) Na pewno Yervant Gallery ale ten program jest dość drogi.
ponieważ marekb podał adres drukarni - a teraz powstała już strona "albumowa" to chętnych zapraszam na www.kdalbumy.pl - tam znajdziecie zdecydowanie więcej informacji
nie będę się rozpisywać coby nie zaśmiecać wątku :)
Pozwolę sobie odświeżyć i zadać konkretne pytanie:
Czy znacie jakiś soft POD MACA typu DG foto-art lub Fusion- foto? :confused: Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady, tylko błagam nie piszcie o darmowych programikach polecanych przez laby i drukarnie - to kwas :?.
pozd®ówka
Ja składam w indesignie.
Witam,
Pozwolę sobie nieco odswieżyć temat. Dziś zabrałem się za wyklejanie albumu włoskiej firmy Cor-Alb, wg. mnie bardzo wysoka jakość. Jako medium klejące przylepce Henzo. Niestety podczas przekładania już pierwszej kartki zdjęcie się odrywa. Format albumu ok. 30 x 30 cm. Format odbitki 15x23 cm. Jakieś pomysły? Czy coś robie źle? Mam takie wrażenie jakby karton, z którego jest zrobiony album nie przyjmował tego kleju z przylepców.
Tańsze albumy np: Walther, Panodia wyklejałem z powodzeniem tymi przylepcami. Czy pozostaje mi tylko pistolet z taśmą / błoną?
Mam jeszcze wątpliwość co do ilości użytych przeze mnie fotoprzylepców. Dla fotek 15 x 21 przeważnie stosuję 9 albo nawet więcej sztuk, bo wydaje mi się, że fotką się nie trzyma dostatecznie, a tutaj czytam, że wystarczy 5 szt. dla tego formatu. Dodam, że nie zależmi mi na szybkości przyklejania, bo albumy robie dla siebie - dla przyjemności.
Ja używam tej dużej maszynki henzo, taśma do nich jest konkretna i nigdy mi się nic nie odkleja, formaty przeważnie takie jak twoje. Czasem jak mi się zapas taśmy skończy i mam robić podklejkami to jestem chory :)
Smaruje dookoła przerywaną linię, a na zagięciach kart ciągłą, mam ostatnio takiego myra, że nic nie może mi odstawać :mrgreen: