Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Ok, a ile trwało u Was pierwsze ładowanie baterii? W instrukcji jest napisane, że powinno trwać około 2,5 h, u mnie ładuje się już około czterech i dioda wciąż mruga tak jakby nie osiągnieto jeszcze pięśćdziesieciu procent naładowania...
A błyska co sekundę czy częściej?
Bo jak częściej to niedobrze. Tak czy inaczej niedobrze.
Ostatnio była seria 5D MK III w walniętymi bateriami, ale trafiła mi się już też 6ka z fabrycznie walniętą baterią.
Jeżeli w 5h nie będzie w pełni naładowana to do sprzedawcy na wymianę.
Cytat:
Zamieszczone przez
elduce
Ok, a ile trwało u Was pierwsze ładowanie baterii? W instrukcji jest napisane, że powinno trwać około 2,5 h, u mnie ładuje się już około czterech i dioda wciąż mruga tak jakby nie osiągnieto jeszcze pięśćdziesieciu procent naładowania...
wyjmij baterie na włączonej ładowarce i jeszcze raz włóż, jeśli to nie pomoże to masz walniętą baterię, mi ładowało około 3h, a była kompletnie rozładowana, że aparat nawet nie chciał się włączyć
przed wyjęciem błyskała częściej, po wyjęciu i ponownym włożeniu zaczęła błyskać co sekundę. Może coś źle stykało... Zobaczymy za kilka godzin.
Właśnie, przez takie atrakcje nie lubię obić roszad sprzętowych. Jeszcze pewni czeka mnie kalibrowanie BF i FF w obiektywach, czego też w życiu nie roniłem i konfigurowanie ustawień puszki pode mnie...
Cytat:
Zamieszczone przez
elduce
Mi tak bardzo szybko mrygało, wiedziałem że jest coś nie tak i po dociskałem kabel, jeszcze raz wsadziłem baterie i zostawiłem aż zaświeciła się zielona lampka :) a bateria trzyma nieziemsko ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
elduce
Właśnie, przez takie atrakcje nie lubię obić roszad sprzętowych. Jeszcze pewni czeka mnie kalibrowanie BF i FF w obiektywach, czego też w życiu nie roniłem i konfigurowanie ustawień puszki pode mnie...
Mnie pierwsza część ominęła na szczęście póki co...
A puszki do końca jeszcze nie skonfigurowałem ;) Za dużo tego tam a za mało czasu ;)
Grunt że wiem gdzie jest to czego potrzebuję.
4 baterie do gripa 2 w zapasie 2, wszystkie ładowały się normalnie czyli ok 2,5h mam drugą ładowarkę, także nawet podczas pracy mogę szybko doładować, ale to tylko w wypadku jakiejś amnezji, zawsze wszystko jest przed robotą naładowane, a baterie trzymają niesamowicie długo.
Wygląda na to, że te wady to pech jakiś, ja miałem poczwórne szczęście.
Spoko, naładowało się, zdaje się, że po prostu na początku coś źle kontaktowało. Nawet udało mi się już mniej więcej wszystko postawiac tak jak chciałem, nie wiem tylko jeszcze jak ustawić synchronizacje z lampą na drugą kurtynkę, czy jakoś tak.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janczewski
Wygląda na to, że te wady to pech jakiś, ja miałem poczwórne szczęście.
Wadliwe aku były tylko w niektórych 5D MK III (w zestawach) oraz raz mi się trafiło w 6D.
Normalnie sprzedawane póki co nie wykazywały żadnych problemów.