Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?
Tak dla statystyk: mój 5D Mark II, 3 lata, 45,6 tys. klatek, stan wizualny niemal idealny poszedł za 4600 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Za żadne pieniądze jej nie oddam, zżyłem się...
Dlaczego mam pozbywać się czegoś co przynosi mi tyle frajdy, ściąga mnie w środku nocy z łóżka, każe marznąć na mrozie i wietrze, brnąć w śniegu, jeździć po całej okolicy i wypatrywać tego co "światłem" się zwie... Ile jest warta moja "piątka"? dwa lata świetnej zabawy w fotografie i na prawdę guzik mnie to interesuje że ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana, bo matówka zakurzona... dla mnie jest bezcenna... ;)
Jeszcze trochę i do śmietnika wyrzucisz, jako zużyty i niepotrzebny kawałek plastiku i metalu ... :)
ja się cieszę że mam takie sentymentalne podejście do swojego warsztatu, zdjęć, zrealizowanych sesji, a nie do sprzętu ... :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
Jeszcze trochę i do śmietnika wyrzucisz, jako zużyty i niepotrzebny kawałek plastiku i metalu ... :)
ja się cieszę że mam takie sentymentalne podejście do swojego warsztatu, zdjęć, zrealizowanych sesji, a nie do sprzętu ... :)
Taa masz sentyment do zrealizowanych sesji , zrobionych zdjec...ktore jednak zrobiles dzieki "sprzetowi" ktoremu to wszystko jednak zawdzieczasz .
W Polsce teraz musza byc wspaniali politycy dzieki ktorym, przecietny Kowalski moze sobie kupic lustrzanke z gornej polki poklikac kilkanascie tysiecy ( nie kilkadziesiat) zdjec, i odsprzedac za symboliczna zlotowke za rok czy dwa bo wyszedl lepszy model, prawdziwe eldorado.
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
Taa masz sentyment do zrealizowanych sesji , zrobionych zdjec...ktore jednak zrobiles dzieki "sprzetowi" ktoremu to wszystko jednak zawdzieczasz .
W Polsce teraz musza byc wspaniali politycy dzieki ktorym, przecietny Kowalski moze sobie kupic lustrzanke z gornej polki poklikac kilkanascie tysiecy ( nie kilkadziesiat) zdjec, i odsprzedac za symboliczna zlotowke za rok czy dwa bo wyszedl lepszy model, prawdziwe eldorado.
Sprzedaż używanego sprzętu nie jest w tym kraju obowiązkowa. Zawsze możesz sobie zachować starszy model kupując nowy. Tak robili ludzie w minionej epoce, kiedy wszystko trzeba było zdobywać a nie kupować.
Bolek02 Ktos tu wspominal ze w eldorado (Polsce) osprzedaz jest obowiazkowa?
W dodatku nie kazdy chce miec muzeum w domu :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Morfii
wydaje mi się że cena 4500zł taką już zostanie przez dobere kilka lat. puki nie wyjdzie 6D MKII.. a 5D MKIII nie stanieje ;)
Nie oszukujmy się ale 4500zł za 5D MKII z przebiegiem ok. 20tys. jest OK. Mam nadzieję że tak zostanie :)
Wątpliwe mocno, wystarczy że się pokaże golec 6D bez WiFi i GPSa to cena pójdzie na dół, a kiedyś się pokaże bo nie da się go wiecznie kisić.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
Wątpliwe mocno, wystarczy że się pokaże golec 6D bez WiFi i GPSa to cena pójdzie na dół, a kiedyś się pokaże bo nie da się go wiecznie kisić.
Wątpię, czy pokaże się na rynku polskim. Na europejskim z resztą również.
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Wątpię, czy pokaże się na rynku polskim. Na europejskim z resztą również.
Bo jakich pobudek ekonomicznych miałby Canon wypuszczać korpus oferujący jakość 6D bez dla niektórych zbędnych pierdółek o powiedzmy 1500 zł mniej? By zaniechać sprzedaży 6D :-D
Nie wiadomo gdzie ich zaprowadzi marketing... W zależności co wymyśli konkurencja. Szczególnie, że marketing jest najbardziej nastawiony na amatorski rynek.
Przy ilu tysiakach zazwyczaj padają migawki w tej puszce? Nie pytam tu o rekord ale taka średnia może ktoś zna?