Czytalem, tyle tylko, ze ty odniosles sie do mojej wypowiedzi jak bym zupelnie co innego napisal to raz,a dwa jak bys nie zauwazyl ludzie rowniez pytali tutaj o 5D kontra 40D/50D. W zwiazku z czym staralem sie rozwiac watpliwosci 40D/50D.
Wersja do druku
Nie chcę w to brnąć, uparcie stawiasz na swoim. OT.
Ale co tu do rzeczy ma stawianie na swoim? Czy moj poprzedni post nie tlumaczy wszystkiego doglebnie?
Piszesz, ze ja nie widze roznicy w jakosci obrazu pomiedzy FF, a cropem, gdzie ja pisalem o rznicach w obrebie cropa lub FF i jeszcze twierdzisz, ze uparcie stawiam na swoim. Gratuluje !!!
staram sie jak moge ;-) jutro? :mrgreen:
Mi osobiście przestawienie sie na nowy układ zajęło pół dnia, więc chyba wielkiego problemu nie ma :). Nowa klawiszologia także bardziej mi odpowiada i widzę sens w zmianie.
Odnośnie dyskusji czy lepsza puszka czy lepsze szkła, to popieram tu himiego. Od czasu jak mam nową piatkę moje szkłą przeżywają druga młodość.
Spróbujcie zrobić takie same ujęcia 500D, 50D i 5DmkII tym samym szkłem i porównajcie. I niech ktoś potem powie, że lepiej mieć xxD i eLki. Zarówno aparat jak i obiektyw daje bardzo dużo.
Z pewnością:)Była na pewno nie kompatybilna ze mną:)