Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 31 z 41 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Zablokowany

Domyślnie

A amator ma zanik ? Czy inna przypadłość sprawi, że w odróżnieniu od zawodowca nie zauważy lepszej, dużo lepszej plastyki FF? Jaka ergonomia? Czym się różni 40d w ergonomii od 5d? Niczym. Kita do FF nie zapniesz. Więc nie wiem skąd ten argument. Każde inne FF z EF z pewnością wypluje lepszego jpg-a od każdego cropa ( z 1dIII włącznie) - o rawach nie wspomnę.

W redakcji miałem jakiś czas temu problem. Pozbawiony na krótko swoich puszek byłem zmuszony do pracy na xxxd firmowym. Na moich szkła, które uważane są za dobre. I co? I dramat.

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Czym się różni 40d w ergonomii od 5d? Niczym.
    Moze cie to zdziwi, ale sie rozni klawiszologia. Szczegolnie odczuwa sie to przy zmianie ISO i trybow.

Zablokowany

Domyślnie

To są twoim zdaniem drastyczne różnice? To weź do ręki 1d, najlepiej mark 1
    W pierwszej piątce, którą miałem różnic z 40d nie ma chyba żadnych. Dwójki jeszcze nie mam.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 23-06-2009 o 10:26

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Jakie drastyczne? Po prostu są i to właśnie między starą 5, a 40D. Pisałeś, że nie ma, a ja tylko dodałem, że są. Bez obrazy

airborne
    Guest

Domyślnie

Sprawdzilem kolejne 50D (kupione) i ta sama sytuacja co poprzednio jakoscia zdjec ustepuje znacznie. Potwierdzam wyrazne szumy (dodatkowe czulosci sa nic nie warte), widoczniejsze aberacje i dla mnie szczegolnie dotkliwy brak ostrosci (ogromna roznica z 5D).
    Plusy 50D: prawie wszystko oprocz jakosci wypluwanego obrazu i mniejszych gabarytow.

Zablokowany

Domyślnie

Się nie obrażam.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A amator ma zanik ? Czy inna przypadłość sprawi, że w odróżnieniu od zawodowca nie zauważy lepszej, dużo lepszej plastyki FF? Jaka ergonomia? Czym się różni 40d w ergonomii od 5d? Niczym. Kita do FF nie zapniesz. Więc nie wiem skąd ten argument. Każde inne FF z EF z pewnością wypluje lepszego jpg-a od każdego cropa ( z 1dIII włącznie) - o rawach nie wspomnę.

W redakcji miałem jakiś czas temu problem. Pozbawiony na krótko swoich puszek byłem zmuszony do pracy na xxxd firmowym. Na moich szkła, które uważane są za dobre. I co? I dramat.
    Czytales chociaz to co napisalem cale czy po jednym zdaniu pisales tego posta?
    Pisalem, ze nie tyczy sie to stosunku crop do FF. W obrebie jednej klasy puszki wypluwaja cholernie zblizonej jakosci obrazy. Zeby nie bylo nie scislosci dla mnie jedna klasa to np. crop.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Zablokowany

Domyślnie

A ty czytałeś tytuł wątku? Ja tu nie dywaguję o bliżej nieokreślonych puszkach, ale zestawieniu 5d versus 50d - to crop 1,6 przeciwko pełnej klacie. Trzymajmy się więc tematu.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

himi: A co dałaby Ci lepszego pierwsza piątka w stusunku do deesa? Chyba, że o wagę się rozchodzi, ewentualnie backup...

Zablokowany

Domyślnie

Jasne, że potrzebny mi backup. Dokładnie to drugie body, do równoległej pracy, ale właśnie mniejsze i lżejsze. Albo 5d, a jak nie to jeszcze latem 5d mark2.

Strona 31 z 41 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów