Bardzo przyzwoita cena. Zwłaszcza, że używki teraz po tyle chodzą (z tego, co widziałem).
Wersja do druku
Bardzo przyzwoita cena. Zwłaszcza, że używki teraz po tyle chodzą (z tego, co widziałem).
Właśnie sam też się cieszę, ale moja radość jest ograniczona. Co prawda jeszcze nie wiem jak bardzo ograniczona, ale mam tą świadomość, że rok temu $ był po 2.10 i mogłem wtedy zrobić większe zakupy niż tylko jedno szkło. Jestem ciekaw po ile było 28 1.8 wtedy. Ktoś może rzucić jakąś ceną za nówkę? Może są jakieś archiwa cen? (oprócz tych enigmatycznych wykresów bez możliwości cofnięcia się w czasie, na skapiec.pl)
Ja dzis odebralem swoja sztuke... Pierwsze testy... 1.8 jak przypuszczalem, nieco mydlany szczegolnie boki, jednak centrum imho lepsze niz na 50 1.8@1.8 (tej co mam) pod wzgledem ostrosci. Takie pierwsze wrazenie. Od f2 ostrosc odrazu podskakuje w centrum wraz z bokami. To tak na szybko.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
1600-1700 to szklo kosztowalo... w zeszlym roku przed "kryzysem"
w styczniu 09 dałem za nie 1350zł używka 3 letni w stanie idealnym bez skaz ...
W zeszłym roku to szkło tuż przed "kryzysem", tj w miesiącu listopadzie nabyłem za kwotę 1467 zł (po prawie 3 miesięcznym oczekiwaniu). Były jeszcze tańsze oferty tylko z tym, że szkło było praktycznie nie do sprowadzenia przez tych tańszych oferentów. A więc kryzys możemy pisać w " " czy też bez niego - jednak jest faktem, że ceny nieźle poszły w górę :!: Kto się załapał jeszcze w końcówce roku, to miał szczęście :-D
http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...moc-Canon.html - tam jest coś takiego jak "historia ceny"