Zastanawiam się właśnie nad wyborem torby do zestawu 40D + Sigma 17-70 OS. Ma to być niewielki futerał na korpus, obiektyw, zapasowa baterie i kartę oraz ewentualnie ze 2 filtry (jak uzbiera się więcej sprzętu, to kupię plecak, ale na razie jest to, co jest).
Oczywiście chcę wydać jak najmniej, ale mam odłożone na to 100zł, a jak będzie trzeba, to znajdzie się więcej.
Moją uwagę zwróciły 4 modele:
1. Naneu Pro TS10 -na papierze wygląda świetnie i jest tania, ale nigdzie nie mogę znaleźć o niej jakiejkolwiek opinii.
2. Case Logic SLRC200 -oglądałem w sklepie. Fajna, niewielka ze wzmacnianym spodem, ale ma mało kieszeni (filtry nie wejdą) i kiepski pasek
3. Lowepro Topload Zoom 1 -względnie tania i i wydaje się przyzwoita. Widzałem same pozytywne opinie.
4. Tamrac Pro Digital Zoom 5 -najdroższa i jak to zwykle bywa najlepsza, tylko czy warto płacić ponad 60zł więcej niż za pozostałe.
Na chwilę obecną skłaniam się do tego Case Logica (ze względu na jakość i wzmocnienia), ale nie wiem czy nie warto dopłacić do Tamraca i czy jest mi to potrzebne (zawsze jakaś kieszeń na filtry się znajdzie)?