Nie poniosło. Prawdę pisze. Tam była porządna, nieprzepakowana, matryca CCD.
Wersja do druku
Nie poniosło. Prawdę pisze. Tam była porządna, nieprzepakowana, matryca CCD.
Mi tam o dziwo do tej pory podobają sie zdjęcia z Panasonica Lumix DMC-FZ8. Mój ojciec do dziś nim pstryka fajne zdjęcia na wycieczkach, wakacjach itd. A zachody słońca wychodza wrecz pieknie . A to tyko zwyky mega zoom z chyba 8mpx
D70 to puszka zasłużona. To właśnie ta konstrukcja była inspiracja dla wynalazcy najpopularniejszej w dziejach ludzkości tablicy do testowania FF/BF, która ściagnęły milionowe rzesze właścicieli lustrzanek.
http://www.dphotojournal.com/focus-test-chart.pdf
Możliwe, że gdybym miesiąc temu nie kupiła słoiczka 10-22, była by to jakaś opcja, ale bardzo pokochałam ten obiektyw i ciężko było by mi się z nim rostać,
pozatym odkąd pamietam mieliśmy "w domu" canony i tak jakoś z przyzwyczajenia... miałam chwilę w ręku Nikona d7000 i jakoś nie poręczny był, mam nim zrobione zdjęcia ślubne - problem z ostrością i kolory jakieś wyprane, możliwe że to brak umiejętności fotografa lub brak photoshopa ale brakuje tym zdjęciom "tego czegoś"
więc zmiana systemu raczej nie wchodzi w grę
mam kumpla w pracy z Ukrainy i chcę wziąść aparat na niego z tax free :)
w saturnie wiem, że na bank zwracają 23%
Filmowanie z AF-em to jedyna zaleta 70d, którą "na siłę" da się znaleźć. W każdym innym przypadku kupowanie tej puszki raczej nie ma sensu...
no wlasnie w takich ujeciach z zabiej perspektywy AF ma bardzo duzo sensu. ostrzenie manualne grozi zwichnieciem nadgarstka, bo to juz jest "wyginam smialo cialo" nie na kosci 35-letniego faceta...
dochodza jeszcze czynniki takie jak latwosc oceny ostrosci (ekranik odbija swiatlo sloneczne!) a przede wszystkim zdolnosc do trzymania aparatu nieruchomo, bo to w pozycji przykucnietej tez wymaga wiekszego zachodzu. lewa reka, jesli juz, sprawdza sie do podpierania aparatu (tzn. mozna na niej polozyc podstawe aparatu). wiec wolna nie jest...
last but not least... ostrzenie manualne mozna sobie ogolnie wsadzic w odwlok w momencie kiedy wieje wiaterek. w PL problem moze nieznany, ale w NL nie zdarza sie, zeby pogoda byla calkiem bezwietrzna...
tu mam watpliwosci. AF 600D w LV jest mizerny. a 70D wlasnie to powinien miec poprawione
zgadzam sie w calej rozciaglosci. bo widze, ze dokladnie nie wiesz o co w tym chodzi, wiec ta roznica dla ciebie jest wylacznie teoretyczna :)
Jak bylo to sorry.
Canon 70D vs Nikon D7100 Epic Shootout Comparison
To jest chyba nowa scenka. Ciekawa jest możliwość zmiany rodzaju oświetlenia, rozmiaru zdjęcia i fulscreen ;)
Canon EOS 70D Hands-on Preview: Digital Photography Review