Janusz jest.Czy podejmnie ten trud? Czy podoła ? Ba, kto wie.?
Wersja do druku
Janusz jest.Czy podejmnie ten trud? Czy podoła ? Ba, kto wie.?
ostatni login 20-08-2008 21:22 :(
A zdjęcie "mówi", że jednak lampa była użyta. Wytłumaczy mi ktoś skąd wzięła się ta wartość 16 w exif?
Hmmmmmm.... f/16 - chyba aparcik był tak ustawiony. To się ustawia takim kółeczkiem zwykle palcem wskazującym. Kółeczko jest tuż obok spustu.
Tłumaczyć dalej? :mrgreen: :)
EDIT: w trybie M to chyba tym kółeczkiem z tyłu :D
EDIT2: Flash DID NOT fire = flasha nie było :)
16 oznacza ze lampa jezeli byla to tylko zewnetrzna na goracej stopce, radze poczytac specyfikacje EXIF'a
Panowie przestańcie, lampa była, ale cały czas w torbie.
Nie była używana słowo.
Wygnaliby mnie na cztery wiatry jakbym choć raz użył lampy, KATEGORYCZNY ZAKAZ.
PS. Jutro i pojutrze egzamin u Janusza, może za któreś zdjęcie dostanę słabą trójkę i wówczas zaprezentuję, może kilka na pożarcie.
Dziękuję w tym miejscu Januszowi za maksimum cierpliwości dla mojej osoby, świetny pedagog o niebiańskiej cierpliwości i niesamowitej wiedzy.
Chylę czoła.
Korzystam z opery, i gdy kliknę na obrazek prawym myszy na zdjęciu/ właściwości obrazka.../ to pokazuje mi exif zdjęcia. Widocznie opera oszukuje, ponieważ wyraźnie pokazuje "lampa błyskowa:16" i stąd to zamieszanie :roll:
P.S. Nie mam zamiaru nikogo urazić a na pewno nie Ciebie Waldek.
Pozdrawiam
Nie! To chyba koniec świata!
Ja, zdecydowany przeciwnik (żeby nie powoedzieć - wróg) "tasiemców", oglądający program TV nie tylko na innym OTV ale i na innej kondygnacji w domu (żeby przypadkiem nie słyszeć fonii). Nagle czytam jednym tchem Ten serial i śmieję się do ekranu, zapisuję przydatne linki, robię notatki, zapamiętuję i uczę się. A dlaczego tak się dzieje? Bo to (jak już parę razy ktoś zauważył) najlepsza telenowela... o przepraszam - najlepsza dyskusja na "Forum CB". W takich przypadkach zwykle jekiś socjolog lub psycholog zastanawia się nad przyczynami popularności i nie mam wątpliwości, że złożyło się na to wiele czynników. Po pierwsze - bardzo sympatyczny główny bohater (trochę szalony a już prawie całkiem jak trzyma aparat). Po drugie - bardzo zróżnicowani pozostali uczestnicy tej dyskusji ale prawie wszyscy bardzo sympatyczni i przynajmniej pozytywnie nastawieni do "Waldka 24". Po trzecie - (chyba) wielu z nas widzi pewne podobieństwa i utożsamia się (przynajmniej częściowo) z autorem tematu. Ja osobiście to w zasadzie prawie w zupęłności (no może poza tą pracowitością i posiadanym sprzętem bo wiek to w zasadzie nie jest aż tak zróżnicowany - jakieś 13 lat!) ;-).
Ogromnie gorąco Ci Waldku kibicuję i życzę dalszych postępów w nauce oraz sukcesów w dziedzinie fotografii! Nie przejmuj się też zbytnio krytycznymi uwagami i przyj do przodu!