jak to jest z tym alamy... które agencje także rozprowadzają fotki za jego pośrednictwem?? Dużo sprzedaży generuje? Wysokie wymagania odnośnie jakości?
Pozdr.
Wersja do druku
Za pośrednictwem Alamy rozprowadza zdjecia m.in.Adamspicturelibrary.
Nie jest to agencja stockowa.Cięzko bylo sie tam dostac -zdjęcia próbne wysyłałem Pocztą i po zaakceptowaniu reszta także pocztą (na CD).
Udało sie sprzedać kilka fotek ale za to płacą dobrze(ok.70 Funtów za 1 szt.)
Jedynie "kłopot" bo przysyłali czeki i realizacja trwała dość długo ale całość wyszła OK
Pozdrawaim
A mi się udało zarobić na fotach i to nie z lustrzanki, tylko ze zwykłej małpy :)
Stówka za dwie fotki :)
thx, wlasnie mysle czy sie nie pozbyc tamtych osob.. zrobie 2 wersje :)
Przydal by sie taki team jak ma Yurij - 12 osob do PS ulatwia zycie :)
ostatnio dumam wogole w jakim stylu chce robic foty na stock.. wszystko juz jest... :) narazie niczym oryginalnym sie nie popisalem...
aleeeee... mam juz pewien pomysl
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
koncze na dzis bo oslepne... :)
naprawde nieźle :)
ciekawe czy się przyczepią że fotka globu nie jest Twojego autorstwa...
zdecydowalem sobie ulatwic zycie i zakupie tlo zielone chroma key - takie co sie uzywa w tv do izolowania koloru tla od postaci (np Pogoda). Wyszukalem fajny filterek Primatte firmy digitalanarchy, ktory tez kupilem (po przetestowaniu). Teraz wycinanie postaci lacznie z postrzepionymi wlosami nie powinno zajac wiecej niz 2 min... co zdejmie mi z barkow wieki, ktore spedzam by to izolowac na kanalach... oby sie udalo :)