1 załącznik(ów)
Odp: Samyang AF 85mm f/1.4 RF
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
Czołem, czy toś wie czy Samyang RF 85/1.4 bangla z R6 mark II? Szukam i nie mogę znaleźć tej informacji nigdzie za bardzo.
Z R6 banglał całkiem dobrze więc nie widzę powodu aby z markiem II coś nie działało.
Załącznik 14893
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Z R6 banglał całkiem dobrze więc nie widzę powodu aby z markiem II coś nie działało.
Załącznik 14893
po tym zdjęciu miałbym mocne wątpliwości czy całkiem dobrze, ale to chybna kwestia kalibracji monitora u Ciebie, na szczęście mam pełną świadomość jak działa R6 z Sm 85/1.4, bo pracuje na takim zestawie od 3 lat prawie. Dlaczego by miało nie działać z R62? hmmm zastanówmy sie, bo canon ma wąty do obcych szkieł z mocowaniem RF? Bo zdarzało mu się zablokować już bagnet tych samyangów przy aktualizacji softu? Bo ta canon? jeszcze kilka mogę Ci od razu wymyślić. JAk na razie z tego co czytam to 80/20 że nie działa. Jak zdobędziesz rzeczywistą wiedzę to wróć proszę, a tak to podaruj sobie bo bez sensu... No chyba że się chciałeś zdjęciem pochwalić, ale to nie tutaj...
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
po tym zdjęciu miałbym mocne wątpliwości czy całkiem dobrze, ale to chybna kwestia kalibracji monitora u Ciebie, na szczęście mam pełną świadomość jak działa R6 z Sm 85/1.4, bo pracuje na takim zestawie od 3 lat prawie. Dlaczego by miało nie działać z R62? hmmm zastanówmy sie, bo canon ma wąty do obcych szkieł z mocowaniem RF? Bo zdarzało mu się zablokować już bagnet tych samyangów przy aktualizacji softu? Bo ta canon? jeszcze kilka mogę Ci od razu wymyślić. JAk na razie z tego co czytam to 80/20 że nie działa. Jak zdobędziesz rzeczywistą wiedzę to wróć proszę, a tak to podaruj sobie bo bez sensu... No chyba że się chciałeś zdjęciem pochwalić, ale to nie tutaj...
Jaki miły, starszy człowiek... a tak na logikę - jak przeczytałeś, że 80/20 nie działa, to jeden post na tym forum kogoś, komu zarzuciłeś, że nie umie robić wartościowych zdjęć tę proporcję odwróci i cię przekona?
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
Może zdjęcie, które wybrałem nie jest idealne ale właśnie taki jest ten obiektyw o czym pisałem wyżej. Poza tym z moim monitorem jest wszystko ok, to jest fotka bez obróbki tak aby właśnie było widać jaki obrazek daje połączenie R6 i tego Samyanga. Skoro masz Sigmę 85/1.4 to po co się chcesz pchać w tego Samyanga, który jest gorszy prawie pod każdym względem od Sigmy (mam tu na myśli wersję Art) no poza wagą i gabarytami.
Muszę przyznać, że ostatnie zdanie mnie aż rozbawiło...Zdjęć z tego obiektywu mam całkiem sporo i tych ostrych i takich jak to powyżej ale po tym co napisałeś nie warto mi więcej czasu poświęcać dla takich ludzi jak Ty.
Może mnie ktoś oświecić, co ma kalibracja monitora do współpracy obiektywu z aparatem?
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Może mnie ktoś oświecić, co ma kalibracja monitora do współpracy obiektywu z aparatem?
Nie wiem co ma ale może gdzieś się tam styki nie łączą :roll:
może działać inaczej jeśli w firmwarze R6II zaszyte są inne IFy na współpracę korpusu z innymi szkłami niż Canona :p
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
może działać inaczej jeśli w firmwarze R6II zaszyte są inne IFy na współpracę korpusu z innymi szkłami niż Canona :p
Właśnie to też wziąłem pod uwagę kupując R7, bo- póki co- wszyscy chwalą współpracę tej generacji aparatów z obiektywami EF, a nowa generacja już może już nie być taka uprzejma :mrgreen:
Firmware w R1 bedzie wyglądał tak:
IF lens_manuf <> ‚canon’
UNPLUG lens
SET camera in SELFDESTROY mode
DISPLAY message ‚Fatal error! That was your last shot. You have 5sec until camera explode’
ENDIF
Taka dygresja jak wpiszesz w allegro uszkodzony w obiektywach to głównie są to Samyangi AF. Przypadek? Zwłaszcza że są od niedawna i stanowią ułamek rynku szkieł AF.
https://allegro.pl/kategoria/obiekty...ing=uszkodzony