Na 140 to jaskółka?:)
Wersja do druku
Na 140 to jaskółka?:)
Tak, wpadła przypadkowo w kadr:) raczej nie obstawiam że ją chciałem sfotografować?:)
Dzięki Leon007.Tu mam zagwozdkę :)teraz raczej preferuje naukę robienia zdjęć ptaków w czatowni, i tu masz rację-pewnie gimbal lepszy.Ale gdy wracam do samochodu też by się przydało czasami coś sfotografować. Do tej pory używałem głowicy.Ciut ją wyeksploatowałem i nie trzyma już dobrze.Czas na coś nowego.Spisywała się można powiedzieć dobrze .Ta w/w triopo B-4 ma dość dużą kulę 54 mm wiec myślę ze jakiś czas wytrzyma i obciążenie i noszenie .Gimbal to i ciężar i gabaryty niestety.Choć jeszcze i czytam i czekam na jakieś podpowiedzi. W lipcu wybieram się na tydzień w Dolomiti i chciałbym ustrzelić kilka orłów-znam już stanowiska z tamtego roku.Dość że plecak , aparat 2 obiektywy ciężkie to jeszcze statyw i głowica/gimbal :)
Poświęcenie -poświęceniem ale ileż można :mrgreen:
Poranny wypad za ptaszorami.Pierwsze promienie słońca,mgła nad szuwarami.Piękny poranek.
142.
Poranek by bogdan l, su Flickr
143.
Senza titolo by bogdan l, su Flickr
144.
145.
W drodze do mojej czatowni spotkałem liska... choć światło na skraju lasu ciemnawe.. coś tam zajadał.
146.
Chwila gdy nasze oczy się spotkały
147.
i w tym momencie zwiał :) zostawiając swoja ofiarę..
148.
Moja miejscówka w porannym słońcu...
149.
Moja miejscówka. by bogdan l, su Flickr
z lewej strony zarośnięta już czatownia.
CDN....:mrgreen:
Z widoków najładniejsze jest 144, może jakby skroić trochę lewą stronę i dół, żeby lewego dolnego rogu było mniej...
A co do głowic, to dobrze ustawiona gimbalowa to bajka w używaniu, ale poświęcam tę bajkę na rzecz masy i wymiarów, gdy trzeba nosić. Zresztą kulowa to też nie jest jakaś skrajność - po prostu trochę mniejsza bajka. Gdy czasem oglądam filmy lub zdjęcia o fotografach, to mniej więcej równo rozdziela się popularność tych dwóch typów.
Pierwsze trzy ( 142,3 i 4 ) naprawdę ładne. Daj ten ciąg dalszy:)
Widok z czatowni na moje rozlewisko i trzcinowisko:)
150.
Tu widać wbity przez zemnie mały konar. To dla zimorodka, bardzo często przelatuje tuż koło czatowni z tym piskliwym swym głosem.Kilkakrotnie usiadł na nim, ale na tyle byłem zaskoczony tą wizytą że nie zdążyłem nawet przełożyć aparatu w skierowany w tą stronę otwór żeby zrobić zdjęcie.Muszę tam po prostu postawić na statywie aparat z wycelowanym w gałąź obiektywem i cierpliwie czekać . Dziś podczas 3 godzin bycia tam , odwiedził mnie 4 razy, ale na tyle krótko że nici z ustrzeleniem jego :)
151.
152.
Ustrzelony Piro piro boschereccio -- Łęczak
153.
Piro piro boschereccio -- Łęczak by bogdan l, su Flickr
154.
Piro piro boschereccio -- Łęczak by bogdan l, su Flickr
CDN ...:mrgreen: