Kurde, nawet nie wiesz jak ciężko było przerobić w PSie 007 na 009, a tu jeszcze dalsze życzenia?
Już więcej z tego nie mam, jedynie jeden szeroki kadr, który właśnie obrabiam.
Wersja do druku
No to wracaj na weekend do lasu :D
Jest i obiecane "szerzej". I nawet cała głowa się zmieściła.
010.
O co chodzi z tym szalikiem? Byłoby fajnie a tak...
Byłoby zwyczajnie. Standardowo. "Tak jak się należy." Już mi się znudziło dążenie do wzorców :P
Jak dla mnie przy zbliżeniach twarzy oczy przekombinowane, wręcz brzydkie, najważniejszy element kompozycji mnie odrzuca.
Prosto z Lightrooma, nawet nic nie tykane w HSL/Color/Grayscale i Split Toning. W PSie wymazane kilka kropek i lekko przykryte zmarszczki mimiczne, that's all.
No to dziwne, bo u mnie wygląda to naprawdę nie ładnie, a raczej z moim monitorem wszystko jest okej.
Odczepcie się od szalika, właśnie że pasuje, na szczęście jest zielony, a to kolor który dobrze współgra z rudawymi włosami.
Świetna modelka micles!
Micles - widać, że przesiadles się na nowy sprzet, lub duzo w PSie dlubiesz;)
Kolorki, ostrosc, widac magie piątki:)
Mam kilka rzeczy, ktore moglbym Ci zarzucic, ale chcialem dzis napisac od strony tej pozytywnej. Zreszta gdybys mial stylistke i inna modelke to mysle ze byloby lepiej:)
Zazdroszcze zestawu. Btw - czasem chyba musisz bardziej przymknac tą 35 - na ostatnim foto szalik juz wyszedl z go
To i ja też się zgodzę i dam w dobrej jakości, bo faktycznie macie rację :D
007_c.
No dobra skoro się zgadzasz. Modelka jest bardzo ładna ale ma bardzo trudną do fotografowania twarz. Jak by broda poszła troszeczkę w dół zniknęłyby dziurki od nosa a wzrok nabrałby siły inaczej ożywiłby się. Prawe oko jest nieco mniejsze więc świeciłbym zdecydowanie mocniej z przeciwnej strony a ze względu na urocze piegi byłbym za mniejszym kontrastem oświetlenia. Podobnie popatrz micles na brwi. Ten kosmyk włosów dałbym bardziej nad lewe oko.
Sesję piegową już mam zaklepaną, bez makijażu i z płaskim, miękkim światłem, żeby można było kontrastem jak najwięcej wyciągnąć z tego :mrgreen:
Tymczasem : pozdrowienia dla Venomera :D
011.
Miękkie nie musi być płaskie. Daj kontrę. I deko większą przysłonę.
ie lubię tego zdjęcia --> bez biustu, ale za to z ramionami pływaczki...
Szukałem. Albo są dobre i nie mają czasu bo pracują (bo ktoś im płaci za to, że dobrze malują) (ewentualnie studiują i też nie mają czasu), albo mają czas, ale są conajwyżej średnie... Wkurza mnie to, że trzeba do całego teamu dopasowywać termin, bo zazwyczaj wypada on na +1 miesiąc od pomysłu na sesję, a i i tak ta ostatnia jest odwoływana, bo komuś coś wypadło, albo pogoda nie ta.
Zazdroszczę Tobie. Mnie obudził o 11 30 o świcie dzisiaj kolega aby przypomnieć o sesji na 12. Byłem za punkt 12. O make up ie przypomniało mu się o 9 i też był.
012.
(słońce w plecy, lekko po lewej. Na linii wzroku goła 580II, ~1/2 mocy, na HSSie po kablu ETTL)
Poza miclesowymi szczegółami, która dzisiaj sobie darujemy bo jest ładna pogoda to to zdjęcie najbardziej podoba mi się z wszystkich odkąd masz nowy sprzęt :)
No ładne, mnie tez sie widzi :D
faktycznie najlepsze ;)
Jak dotąd 012 jest najlepsze=podoba mi się :).
No, nareszcie coś ... Jeszcze, jakbyś zdjął mocy lampy troszeczkę, to juz wogóle mogloby być super. Ale i tak jest bardzo dobrze.
fajna, faaaajna fota :)
I co, nawet nikt nie napisze, że horyzont leci na lewo? :mrgreen:
A niech leci.
A nie miał lecieć :-? :-)
Michale, mówisz i masz... okropne... dopalone tak, że wygląda jakbyś dziewczynę wkleił z innego zdjęcia... i trzeba mieć chyba zaćmę żeby tego nie widzieć...no to tyle... a horyzont zaiste leci, ale przy tym co mi się nie podoba to pikuś
No miał, miał. Celowałem w optymalny przechył, żeby horyzont leciał, ale nie na tyle, żeby mi wypadł i się połamał :D
Jak zebrałem tyle pochlebnych opinii, to mogę zaryzykować z materiałem eksperymentalnym :
Sandra B.
013.
014.
015.
016.
Fajnie Ci wyszło Michale... modelka super wyszła, jakbyś ją wkleił w to zdjęcie... przez to fajnie wygląda :)
A tak na poważnie, zdjęcie jest dobre choć efekciarskie, a to + i - . Czy to dobrze czy źle to zależy od nastroju oglądacza ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To mi się nie podoba. Wyblakłe, ot, i tyle.
012 milutkie ;)
z nowych 016 według mnie odpada (mimika, poza, od ilości trawy w takim kolorze robi mi się niedobrze :)) pozostałe dla mnie dobre ale wolałbym 14 i 15 kolorystycznie takie jak 013
13 na nie, bo rozciągnęłą ją za bardzo.
16 na nie, bo nie
reszta ujdzie :)
I w końcu micles wstawia tylko te fotki, które są albo świetne, albo przynajmniej niezłe. W sumie, spośród ostatnich 22 ok. 75% bardzo mi się podoba.
Od 17 do 22 bardzo mi się podobają, ciekawa prezentacja prac.
Mi osobiscie białe ramki nie lezą, rozumiem ze te zdania maja duze nzaczenie w kwestii zrozumienia tych prac, a czarna ramka kojarzyła by się z demotywatorami... No cóż nie ma rozwiązan idealnych. Nie mniej jednak zdjęcia mi się podobaja, jest pomysł, wykonanie :) Trzymaj tak dalej!
Jakieś ramki musiały być, a że foty BW, to i tło raczej BW, zatem dużego wyboru nie miałem...
Mi się podoba. Owszem układając zdjęcia można by staranniej dobierać miejsce lewe lub prawe ale pomysł fajny.
Wszystkie lewe miały być z postacią patrzącą w obiektyw, na tle miejsca pracy, a prawe podczas wykonywania danego zawodu. Możnaby jedynie odbijać lustrzanie, ale ja tych metod nie praktykuję.