Widać różnicę w jakości, zwiększa się wraz z większym ISO (więcej szczegółów).
Wersja do druku
Widać różnicę w jakości, zwiększa się wraz z większym ISO (więcej szczegółów).
widac, owszem...
gow*...
...w celowniku ;)
niie wiem jak inni, ale miedzy 5D a 450D to ja widze bardzo wyrazna roznice. juz nie chce nawet mowic o czyms w rodzaju ISO400 czy wiecej.
przeszlo to nie, ale przepielo korpus - owszem. z takich wzgledow, ze 300mm w cropie daje jednak troche inny kadr i to bywa zaleta.
Ja wrocilem. Glownie ze wzgledu, ze juz mi sie nie chce fotografowac jak kiedys. Takze dlatego, ze wole isc po najprostrzej i najtanszej linii - starsze body (20D), proste szkla i wsio. Bez inwestowania w drogie graty. A co do roznicy, to widac to niestety znacznie. Jakies tam proste fotki moze nie ma wielkiego downgrade, ale juz jakies portrety, gdzie potem sa one obrabiane (glownie KOLOR oraz GO) to najzwyczajniej "to juz nie to" oraz "nie ma TEGO efektu, co wczesniej".
No i ja przeszedłem z DX Nikona na 5D MkI. Wrażenia z obrazka mega pozytywne, zwłaszcza praca na ISO 1600, lepiej niż 800 po odszumianiu na moim starym aparacie, tfuu co ja piszę, 5D ma już prawie 6 lat! Obsługa Canona jednak pozostawia wiele do życzenia :).
Na razie jednak jestem mega zadowolony.
Siudym,
sprzedałeś swoją 5-tkę?
Podoba mi się ten minimalizm.
Do tego trzeba dojrzeć...