A to już trzeba zapytać Borutaa :D
Wersja do druku
Czesc, cena podskoczyla, napisalem do sklepu, pisza ze cena poszla do gory przez powyzke euro...
Obecna cena: 1.749,00 zł
Canon EOS 450D+18-55 IS+KARTA 2 GIGA GRATIS!!!
www.japanfoto.pl
jezeli ktos jest zainteresowany kupnem to moze zbierzemy zamowielnia i wieksza ilosc po lepszej cenie ;)
O tym Japanfoto jest niestety "dość" niepochlebny wątek na Canon Board: http://canon-board.info/showthread.php?t=33772 i generalnie w necie można poczytać sporo narzekań na obsługę i realną dostępność towaru...
Kurcze wiec 450d nie jest jzu taki tani bo chytba nie odwaze sie kupic w japanfoto.pl
Na allegro z kitem 1770zl wiec w sumie nie jest az tak zle ale jednak jest to 500zl wiecej niz 1000d... roznice male choc wazne... zwlaszcza wykonczenie ,trzymalem niedawno oba... kurcze 1000d drazni mnie szorskocia plastiku... niedosc ze jest grip pladtikowy to ten plastik jest cholernie nieprzyjemnyu,... no szorstki... ale 500zl to juz prawie 430ex'a mozna kupic na dziendobry...
oj przydalo by sie troche cashbacku na swieta :]
mysle ze warto dolozyc do 450d
Oj dylemat mam duzy... pierwszy DSLR ale jaki....
1. 1000d kit oraz 800zl na jakies szklo lub lampe
2. 450d i jakies 200zl... no nie wiem nawet na co.. na pokrowiec :)
Myslalem tez o Sony ale to juz jakies szklo trzeba by bo kitowe podobno totalna porazka.... ogromna abberacja itp...
Moze nikon, wkoncu szkla dobre ale jednak to nadal CCD a Canon wklada w kazde lustro CMOS'a ... nie bede podejmowal tematu na temat obrazu nikona i canona bo to kwestia gustu... nikon intensywniejsze barwy, canon ostrzejszy itp... ale to juz wedle upodoban ale jak mowimy o szumach to jednak canon wygrywa...
Wiem, ze Canon bedzie dobryym wyborem jesli chodzi o jhakosc zdjec... nie mowie o wykonaniu, co do innych sprzetow np Olympus, Pentax to nie mam zielonego pojecia na ich temat wiec chyba zostane przy Canonie... a moze nie ;):roll:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pewnie aparat wart dolozenia tylko w przypadku 450d to bedzie wtedy tylko aparat z kitopwym szklem a 1000d to juz posiadajac ok 2000zl na tewn cel mozna kupic lampe, jakas stalke... cos...
Patrzylem na OOlympusy ale jakos malutka matryca mnie nie przekonuje
Koledzy czy kupno body 1000D i EF 50 mm f/1.8 II to dobry wybór czy raczej nie trafiony , mocno się zastanawaim nad kupnem " prostej " lustrzanki dla amatorki ( żonki ) i czy dobry bedzie taki zestawik , czy rezygnacja z kitowego obiektywu ma sens ? . Do tego lampa Tumax 880AFZ . Możecie coś doradzić .
doplac te 200 zl do kita i do tego kup ta 50mm
taki zoom sie przyda na imieniny
jak mojej amatorce dałem cropa z 50 to powidziała,że ją nogi bolą od chodzenia. Ja jestem na NIE ponieważ crop+małe lipko +stałka to cholernie dużo chodzenia i wymaga to doświadczenia,żeby wiedzieć gdzie stanąć i potem się odchylić przód/tył tylko minimalnie żeby się nie przymierzać 3 razy. Szkło fajne ale w tej konfiguracji i dla amatora mocno nie trafiony IMHO