Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
jak zmierzyc sukces?
nie wiem czy iloscia premier wystarczy, bo Samsung tez klepal bezlustra i wypuscil pare modeli. co wiecej, nikt nie marudzil, ze cos tam jest do d*, wszystkim sie podobalo i tez byl wielki sukces. a potem juz go nie bylo...
z punktu widzenia Canona to trzebaby znac ich zalozenia i zrewidowana (do epidemi covidu) ocene wynikow. z punktu widzenia uzytkownika... to ja nie wiem czy obecny RF da sie okreslic jako sukces. kilku typom fotografow pewnie sie podoba, wiekszosci stalej bazy Canona raczej nie. dla mnie osobiscie obecny stan RF (systemem to bym tego zdecydowanie nie nazwal) to pozar w burdelu... tu cos sie kopci, tu cos dymi, gole baby biegaja, psy szczekaja... diabli wiedza co tu z czym pasuje: korpusy albo hiper-rebelowe (RP z mizernym aku i pocietymi ficzerami) albo po*one ergonomicznie (R) albo z niedomiarem pikseli (R6) albo z nadmiarem (R5). a obiektywy to jakby ksiegowi loterie urzadzali, z przewaga kulek "szkla-mis". ani z tego kompletnego systemu sie nie da zbudowac, ani jakiegos prostego amatorskiego, ani pro... ze 2-3 lata jeszcze, zeby to zaczynalo przypominac jakas spojna calosc... sukces? w robieniu klientom wody z mozgu przede wszystkim
Oryginalne hiperbole.... Kiedyś opowiadano taki dowcip o Masztalskim: " Masztalski na szychcie oświadcza wobec brygady, ze rozwodzi się żoną, bo mu seksualnie nie odpowiada. Na to sztygar - Masztalski przesadzasz, całej brygadzie odpowiada, a tylko tobie jednemu nie....
Re: Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
jak zmierzyc sukces?
nie wiem czy iloscia premier wystarczy, bo Samsung tez klepal bezlustra i wypuscil pare modeli. co wiecej, nikt nie marudzil, ze cos tam jest do d*, wszystkim sie podobalo i tez byl wielki sukces. a potem juz go nie bylo...
z punktu widzenia Canona to trzebaby znac ich zalozenia i zrewidowana (do epidemi covidu) ocene wynikow. z punktu widzenia uzytkownika... to ja nie wiem czy obecny RF da sie okreslic jako sukces. kilku typom fotografow pewnie sie podoba, wiekszosci stalej bazy Canona raczej nie. dla mnie osobiscie obecny stan RF (systemem to bym tego zdecydowanie nie nazwal) to pozar w burdelu... tu cos sie kopci, tu cos dymi, gole baby biegaja, psy szczekaja... diabli wiedza co tu z czym pasuje: korpusy albo hiper-rebelowe (RP z mizernym aku i pocietymi ficzerami) albo po*one ergonomicznie (R) albo z niedomiarem pikseli (R6) albo z nadmiarem (R5). a obiektywy to jakby ksiegowi loterie urzadzali, z przewaga kulek "szkla-mis". ani z tego kompletnego systemu sie nie da zbudowac, ani jakiegos prostego amatorskiego, ani pro... ze 2-3 lata jeszcze, zeby to zaczynalo przypominac jakas spojna calosc... sukces? w robieniu klientom wody z mozgu przede wszystkim
Idealnie podsumowana strategia canona od lat bazująca na niemożliwych wyborach pomiędzy dawkowanych łyżeczką przy kolejnych premierach aparatów. O tym samym napisał autor artykułu: https://blog.cyfrowe.pl/dlaczego-kup...rm1m9y2kk6vIUk
Wielki sukces na miarę użytkownika miotającego pomiędzy kilkoma puszkami z powodów wspomnianych przez w poprzednim wpisie punktująca obecne na rynku R-ki. Domniemywać należy, że tym właściwym aparatem , w którym zebrane zalety poprzednich R-ek będzie R3.
Odp: Re: Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Domniemywać należy, że tym właściwym aparatem , w którym zebrane zalety poprzednich R-ek będzie R3.
Niestety cena R3 skutecznie ostudzi zapał.
Re: Odp: Re: Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Niestety cena R3 skutecznie ostudzi zapał.
Zapewne tak. Mniemam , ze R3 będzie faktycznie kumulacją wszystkich najlepszych dotychczasowych rozwiązań systemu R (nowa matryca CMOS BSI 30 Mpix) ale cena będzie odpowiednia do onej "kumulacji". Zwykłym zjadaczom chleba pozostanie miotanie się po poprzednich R-kach szukając złotego środka. Ale nie poczuję się zaskoczony brakiem obecności kilku funkcji zarezerwowanych dla R1.
Dlatego od lat mają przytłaczająca większość rynku ;) cóż poradzić, kochamy i nienawidzimy tego Canona [emoji16][emoji12] ale Ty też tak masz. Niby przeszedłeś na inne, lepsze systemy, ale jednak serce nie sługa. Ciągle myślisz o Canonie [emoji16]
*Oczywiście żartuję. Bez urazy ;)
Dziś w rumorsach i przeciekach sypnęło potencjalnymi nowościami:
70-400
16 2.8
Potwierdzono 14-35 f4
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
dan_jo
Ale kompaktowy :D
to oznacza koniec mojego EF 16-35 f4 L
no i trochę szerzej będzie:mrgreen: