Nie wiem czemu, ale 080 kojarzy mi się z Terminatorem, kiedy już spaliła się na nim cała, żywa tkanka. :)
Wersja do druku
Nie wiem czemu, ale 080 kojarzy mi się z Terminatorem, kiedy już spaliła się na nim cała, żywa tkanka. :)
dinderi to na pewno wina źle skalibrowanego monitora ;)
Dzieki za odwiedziny i skojarzenia :)
Pozdrawiam!
jeszcze kilka fotek
085
086
i moje ulubione z tego wyjazdu:
087
zapraszam do oglądania i komentowania :)
Co to spaliście w górach, że z takim słońcem te kadry?
Światło super!
Na 85 to jest polar?
Spaliśmy w Betlejemce (czyli w sumie w górach) - a poza tym te zimowe zdjęcia robione były przez kilka dni, świt to 1 dzień, potem 2 kolejne, i zachód (zdj. od 85 do - będzie jeszcze kilka) - to następny :)
85 - tak, prawie zawsze mam polara :)
dzieki za wypowiedź!
Pozdrawiam!
No cóż w prawdzie nie ma żadnych ocen ostatnich zdjęć, ale niezrażony dokładam w zasadzie ostatnie trzy z tego wyjazdu :)
088
089
090
zachęcam do oglądania i komentowania :)
ostatnie bomba, brakuje tylko sań mikołaja :)
dokładnie ostatnie bajka ;) ... 88 tez mi się podoba 89 takie jakieś nijakie ... i bardzo dobrze że to ostatnie strzały z tego wyjazdu :P nie będe sie już denerwować :P
pozdrawiam awm :)
90 piekne :o
dziękuje waisman :)
A teraz Małe Pieniny z lutego 2012 r. :)
ponieważ nie mogę się zdecydować, która wersja ładniejsza wstawiam dwa, podobne, widoczki:
091
092
i jeszcze widoczek na Tatry
093
miłego oglądania :)
dzięki Jago
zanim pojawią się wiosenne - jeszcze jedno, chyba dość kontrowersyjne (ale co mi tam), czarno-białe:)
094
dla mnie ostatnie jest odskocznią od wszystkich górskich Twoich i pozostałych forumowiczów, piękna kontrowersja i już
No nie wiem :neutral: Horyzont tnie kadr w połowie, drzewo stoi tak centralnie, do tego w 1/3 jakieś przerwane takie...właśnie przeczytałem pierwszą w życiu książkę o fotografii. Tak się zdjęć nie robi:!:
Tzw efekt środka tarczy strzelniczej. Zdjęcie bardzo statyczne - gdyby było coś w tle być może efekt ten byłby zminimalizowany.
Chyba te słoneczko trochę "nabałaganiło" w kadrze ;)
Rób i pokazuj dalej.
Jaka to pozycja :?:
Jak osobiście tak dla odmiany i porównania zrobiłbym jeszcze jedno ujęcie na zasadzie trójpodziału, tzn linię horyzontu umieściłbym na 1/3 wysokości kadru. Wtedy by było wiadomo jakie ujęcie jest korzystniejsze dla tego drzewka.
92 lepsze od 91. 93 też zacne, ale 94 to już kaszana. Jakby był high-key to może jeszcze by to jakoś wyglądało...
W końcu zdjęcie, które wyzwala jakieś emocje ;)
Zdaję sobie sprawę, że nie każdemu będzie się podobać.
Oczywiście długo walczyłem ze sobą, czy aby na pewno w ten sposób eksponować moją niedoskonałość warsztatu i brak oczytania - bo przecież wystarczy skadrować inaczej i gotowe.
W każdym razie zdecydowałem pokazać wersję, która mi się najbardziej podobała - choć w sumie to ja się średnio znam [co nie przeszkadza mi krytykować innych ;)]
Niemniej bardzo dziękuję za odwiedziny i uwagi :)
Pozdrawiam!
i kolejne zimowe :)
095
096
097
Mam nadzieję, że się spodobają :)
niezrażony brakiem komentarzy ... :)
098
099
hdr-ki mi nie podchodzą, ale 098 jest miłe dla oka ;-)
Skąd to było robione? bo to chyba jakieś tele więc i odległość od gór spora.
zonk - dzięki :)
A co do pytania: widok z Małych Pienin na Tatry (Bielskie) i Pieniny, ogniskowa była 70 i 62, troszkę kadrowane w PSie :)
Witam po nieobecności :)
Wschód widziany z Pilska 5.10.2012 r. (robiony pożyczonym aparatem, Nikonem! ;) )
zapraszam do oceniania i komentowania:
100 - Przedświt
101
102
niezrażony brakiem pochwał ;)
kolejne z tego wyjazdu:
103
104
Babia Góra :)
105
106
107
Druga strona
Co to jest, to wyjarane coś na #105 i #106?
to chyba słońce
fajny wschód - mnie się podoba :)
Tatrzańskie zimowe kadry bardzo fajne, co do Pilska to moimi faworytami są 104, 107, pzdr
107 wg mnie najlepsza z ostatniego seta.
dziękuję za odwiedziny i komentarze :)
jeszcze kilka z Pilska
108
109
110
111
112
Świetne zdjęcia - pełen profesjonalizm :)
i ostatnia wstawka ze świtu na Pilsku:
113
114
115
116