Dzięku kuzi - z numeracją to w którymś momencie straciłem rachubę a że edytować nie można to po jabłkach ;-)
Wersja do druku
Z tym jakiem 18 mogłeś te 0,5 s poczekać, byłby bez reklamy no i mielibyśmy takiego samego ;) . Podoba się f16
Takie same by nie było bo moje na dłuższym (widzę teraz że zbyt długim) czasie - co do reklamy, czasami jak jest coś kolorowego rozmytego w tle to zdjęciu (IMHO) pomaga ale tutaj faktycznie nie bardzo ;-)
Takie za pół sekundy pewnie też gdzieś mam ale się nie nadaje do publikacji ;-)
A ja mam pytanie - ten panning to ze statywu, czy z ręki? I jaki czas ustawiałeś?
Kecskemet 2010
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Jak patrze na 3, to mam wrażenie, że mi się ten samolot zaraz w biurko wbije. Świetne!
2 i 4 fajne.
Jak dla mnie to 1 i 12 z naciskiem na to drugie pieknie prowadzone.
pzdr
Jestem za gościem na zdjęciu 8...:)
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Z tej serii Alca, szkoda, że Hind nie jest na tle drzew.
19 - piękne malowanie
Zdjęcia sa świetne :) byłem na pokazach lotniczych w tym roku w Gliwicach, i nie jest to takie łatwe:)-szczególnie panoramowanie:)
Tylko mam jedno zastrzeżenie, mianowicie, mało jest zdjęc ogólnych(wieloplanowych) robisz zdjęcia "portretowe" samolotów(jeden samolot wypełniony na cała klatkę, niekiedy 2 lub wiecej tez się zdarzy) -wiadomo wrzuciłes kilka zdjęć, ale wg. mnie to i tak mało : )
chciałbym zobaczyć zdjęcia np. z ogniskowej typu 50(standard)
przybliżenie w takiej fotografii ma znaczenie-ja to rozumiem : )
Ale kadry ogólne tez sa istotne, szczególnie jak oglada sie mase zdjęć takich samych-niekiedy fajnie by było "odpocząc" od przybliżenia i poogladac troche szersze kadry:)
Nr. 20 jest z ~50 mm ;-) Z wieloplanowych to mam np. takie http://aviation.kzielinski.pl/TOL_10/_MG_4524.html albo takie http://aviation.kzielinski.pl/TOL_10/_MG_4687.html - (linki bo rozmiary nie przepisowe) - generalnie na pokazach zwykle jest problem z wieloplanowością bo jak się odbywają na lotnisku to niewiele tam jest poza jakimś pasem startowym... Ale jak najbardziej się zgadzam...
NAS Oceana...
U Ciebie jak zawsze pro :) Najbardziej przypadły mi do gustu 4 i 5 of góry.
W poście nr 109 na zdjęciu nr 5 pilot czymś „strzela” z helikoptera – czy to jest prezentacja uzbrojenia ćwiczebnego i generalnie do czego to „coś” służy ?
To są zwykłe flary do mylenia pocisków naprowadzanych termicznie.
Ernest_DLRS dz
Cała seria ekstra, ale 2 od góry dla mnie najlepsze, bo nie sztampowe.
Nie często zdarzają się zaczynający pokaz zza publiczności na pełnym burnerze :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Trochę więcej :
3 od góry - z jakiej okazji takie malowanie przypominające Rosyjskie i do tego czerwona gwiazda?
Chłopaki z Ambush Country ;-) Trzy lata czekałem żeby zobaczyć ich w powietrzu...
http://en.wikipedia.org/wiki/VFC-12
Jak zwykle rewelacja!!! Brakuje mi tylko numerków zdjęć :( Pierwsze na stronie to YF-22?
No tak. YF-22 to pierwszy model jaki skleiłem (wtedy do był YF) dlatego tak napisałem.
Panie, a gdzie numerki? :-D
Pierwsze z ostatniej "wrzutki" jakieś takie pozowane. ;-) A tak naprawdę genialne! :-D
Nie ma numerków, bo się numeracja z 5 wrzutek temu rozsypała ;-) Może zacznę znowu od następnej (jak będzie jeszcze jakaś w tym roku - a mam nadzieję że będzie...
I już tradycyjnie ;-) Shockwave - pod barierkami wtedy się robi naprawdę ciasno :)
BA w low passie extra! Reszta poprawna. Z trzeciego setu od końca Falcon z 6 o clock nice i Raptorek z shock waveami, szczególnie ten z fajną obrączkową na pokrywach komór uzbrojenia. Tego ostatniego Shock Wavea nie dało się wyciągnąć z RAWa? Płomień całkowicie przepalnony.
Raptory są przepiękne, jestem zaskoczony ze tak szybko zakończono ich produkcję.
No dobra, znowu Ci Blue Angels - ostatni show w sezonie czyli Blue Angels Homecoming w NAS Pensacola na Florydzie - wyjazd był zdecydowanie bardziej turystyczny niż zdjęciowy, ale na jeden dzień na zdjęcia wpaść do bazy musiałem ;-)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Jak zwykle poziom rewelacja:)
To jedna z tych galerii na CB, do której zaglądam, nawet jak nie przybywa postów...
Ale 12 chyba lekko poruszyłeś?
9 chyba też odrobinkę - jak zwykle kawał dobrych fot.
Gratuluję wyróżnienia na UKAR :-D Tym bardziej że sam też tam fotki wrzucam :mrgreen:
Serdeczne gratulacje!
Witam.
Gratuluję wielu wspaniałych kadrów.
Pozdrawiam MK. epwa.pl
Bardzo dobre zdjecia, najlepsze 19. Brakuje tylko widowni: jak reaguja ludzie. To tez mnie interesuje.
Dzięki - dopiero teraz zauważyłem że ktoś tu w ogóle zajrzał ;-)
Kilka z Łasku :
Podopieczni sokolnika (wrzucam tu bo powiedzmy sobie że wildlife to to nie jest ;-) ) :
Prosi się aż o jakieś ciekawe malowanie chodź by jednego F16 było by miło oglądać na pokazach .
Fajne foty - szkoda że ja też nie moge popstrykać trosze w 32giej fotek. Bo to co jest na pikniku to mogiła.