To dobrze że widzisz, mam prawo :P
Zobaczymy jak sobie poradzicie w rewanżowym battle'u :D
Wersja do druku
To dobrze że widzisz, mam prawo :P
Zobaczymy jak sobie poradzicie w rewanżowym battle'u :D
A moim zdaniem wszystkie są niezłe, ale mają inny charakter. Ciekawi mnie jak się zakończą wyniki, ja tylko apeluję, że jest to portret i warto byłoby się przyjrzeć kilku szczegółom. Bo jak na razie jestem zaskoczony.
i tak odpadło najsłabsze ogniwo. Gdyby wybierać tylko z trzech, byłoby ciut trudniej. Trzeba było przyjąć jakies kryteria wg. których wybrało się swojego faworyta. Ja np. wybrałem to, które bym wykorzystał w projekcie, sprzedał i zarobił na nim. :mrgreen:
pzdr
Dodam tylko że wg ustaleń z wyzywającym, dopuszczane były wszelkie techniki obróbki, łącznie z fotomontażem, dopuszczane było również wykorzystywanie starych zdjęć - ważne było tylko to, by efekt finalny, nigdzie wcześniej nie był publikowany. Tak więc moje zdjęcie w 100% spełnia te, ustalone między nami kryteria. Takie moje zdanie, ale i tak już po frytkach. Bo zdjęcie to efekt finalny - zdjęcie, portret, na kremowo-żółtym tle, to coś innego niż sylwetka na szarym tle, etc.
To powyżej to moje zdanie, nie mam zamiaru rozpoczynać dyskusji.
Czemu umieszczasz sugestie co do tego, które zdjęcie może być twoje?
EDIT : ok, sory, już zobaczyłem tekst o dyskwalifikacji.
Ale zdjęcie było publikowane i fakt że inaczej je wykadrowałeś nic nie zmienia. Poszedłeś na łatwiznę i tyle.
Z okazji świąt niemalże pominę milczeniem to że dałeś ostro objechaną fotę licząc że jak utniesz brzuch to poprawi się jej jakość. Słabego zdjęcia się nie uratuje nożyczkami ... plastik pozostanie plastikiem.
Kurczę, czemu nie daliście mi szans z nim wygrać! Jedyne co teraz mogę robić, to powoływać się na wyniki z sondy z godziny ~11:00 :P
Nie wiem czy czytałeś o przesiadce na nowy sprzęt, co niestety, uniemożliwiło zrobienie nowej sesji, a żeby nie stać się Miclesem, wolałem dać chociaż coś takiego, bo bym został określony jako ktoś kto nie odważył się nawet wziąć udziału.
Już się tak nie podniecaj hehe :)
Tak, sprzęt doszedł dzisiaj z rana, tudzież jeśli zamuliłaby PocztaPolska doszedłby po 27mym, tak więc tak czy siak, musiałbym coś wybrać PRZED świętami.
Wyobraź sobie że wystarczy pudełko po butach i rolka kliszy z kiosku. Nie wspomnę o możliwości pożyczenia jakiegoś kompakta od znajomych/rodziny.
To takie dosyć nieudolne tłumaczenie jak na osobę aspirującą do wykonywania Fotografii Kreatywnej i z takim cytatem w każdym z postów.
Pokasowali mi posty z tematu z battle'em to napiszę tutaj, może się uchowa.
Przedstawię najpierw jedną definicję :
Czy poprzez wrzucenie zdjęcia na hosting rozpowszechniłem je? Czy dzięki temu że ono sobie tam leżało, potencjalny użytkownik forum canon-board.info wiedział, które zdjęcie w pojedynku jest mojego autorstwa?Cytat:
Zamieszczone przez http://pl.wikipedia.org/wiki/Publikacja
Czym różni się hosting od domowego komputera z internetem? Może nie mogę mieć zdjęć na kompie z internetem, bo są one automatycznie publikowane?
Czuję się pokrzywdzony i oczekuję wyjaśnień. Chciałbym poznać interpretację regulaminu podforum Battle Cage moda, który zdyskwalifikował moje zdjęcie.
Wy potraficie nawet swojego battla rozwalic...no gratulacje:mrgreen:
Hah tylko skąd admin wiedział o tym zdjęciu, że znajduje się na hostingu. Swoją drogą to głosowałem właśnie na to zdjęcie.
Chciałbym dumnie podkreślić, że nigdzie linka do tego akurat zdjęcia nie umieściłem. Specjalnie, gdyż nie chciałem złamać punktu o publikacji. Jedynie co mądrzejsi wiedzą, że po 07 i przed 09 powinno być 08, ale TO nie jest publikacja. Dla zainteresowanych : http://storage1.cba.pl/galeria/michalina/ . Można podejrzeć źródło i zobaczyć, że 08 brakuje.
Nadal czekam na wyjaśnienia, i dodam tylko, że dla mnie większym złamaniem regulaminu jest wrzucanie zdjęć na których jest ta sama modelka, która pojawiała się już w wielu zdjęciach jednego z autorów. No ale nic, ja płakać nie będę, mamy takie forum jakie mamy.
Pewnie "po znajomości" co nie? Te 20zł które ci obiecałem za głos, to dam ci jutro.
No Micles... Mogę Ci tylko powiedzieć, że magazynowanie na serwerze to nie łamanie regulaminu. No chyba, że to już upublicznianie. Osobiście uważam, że odwaliłeś kawał roboty. Szkoda, że całą zabawaę szlaq trafił ;/
ja się zastanawiam czemu glamour= plastik, glamour uważam, plastiku niee. Poza tym jesli już glamour to ząbki do poprawy..
Zdjęcia co prawda nie opublikowałeś, ale wyrwane ono jest z tamtej sesji, która opublikowałeś i własnie dlatego można zidentyfikować autora (druga część zapisu w regulaminie, wedlug mnie wazniejsza niz fakt niepublikowania) i chyba dlatego zdjęcie zostało zdyskwalifikowane. Co prawda jasno to nie jest opisane w regulaminie, ale zapewne juz jest jakas wykladnia tych zasad, bo to nie jest pierwszy Battle na tym forum..Cytat:
Punkt 7.
- mają być nigdzie wcześniej nie publikowane (by uniemożliwić rozpoznanie autora i głosowanie "po znajomości") – technika robienia zdjęcia oraz jego obróbki jest dowolna (ew. ograniczenia co do techniki ustalają uczestnicy pomiędzy sobą).
Ech, przed chwila bylem bylo wszystko ok ,teraz sie posypalo. Zaczyna mnie to wszystko denerwowac, chyba przestane wystawiac foto i jedynie bede zagladal co nowego wymyslil Kamil z Miclesem. Ech szkoda szkoda.
Porazka.
Czytając nasze wątki (wątki battle'owiczów) z daleka widać, kto którą fotę wystawił, co było widać np po trafnej sugestii Guni : dlatego też zapisek odnośnie zidentyfikowania autora pracy uważałem z góry za nieważny. Jednakże starałem się, żeby moja fota była z nową modelką, nowym kadrem i dokładną obróbką. Jak widać, inni (Kamil) nie podołali wyzwaniu i nie dość, że ta sama modelka, to jeszcze to samo, już OPUBLIKOWANE zdjęcie. Dobrze że chociaż przycięte trochę inaczej.
Moje zdjęcie było identycznie opublikowane (w zupełnie innej formie) jak Twoje - również leżało na serwerze, Twoje na jakimś, moje na jakimś. Czy ktoś je widział - kto to wie. Dla mnie identyczna sytuacja, z tym że ja umieściłem zdjęcie-efekt finalny nigdzie nie publikowany wcześniej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A tak ogólnie mówiąc, dochodzimy chyba do wniosku że to **** na Battle. Dlaczego?
a) dlaczego sonda jest do wglądu PRZED oddaniem głosu przecież tak nie powinno być
b) dlaczego zdyskwalifikowano tylko dwie prace skoro w KAŻDEJ idzie rozpoznać kto ją robił - powinny być dopuszczone wszystkie albo zdyskwalifikowane wszystkie
c) dlaczego autor zdjęcia MA PRAWO głosować na siebie (nawet po dyskwalifikacji - właśnie sprawdziłem)
d) dlaczego moderator wbrew podpunktowi 12stemu ingerował w przebieg battle'a dyskwalifikując zdjęcie spełniające wymagania tego battle'a?*
--
*Tak jak pisałem wcześniej - do battla wg ustaleń dopuszczone były zdjęcia nowe i stare, dozwolona została pełna obróbka i fotomontaż. Moje zdjęcie, to fragment starego zdjęcia. Czy gdybym wybrał stare zdjęcie, zmienił tło, przekleił tułów a została twarz dziewczyny którą już kiedyś robiłem, również zostałoby odrzucone? Efekt finalny inny, a jednak pewnie tak by się stało. Tak więc, moderator ZAINGEROWAŁ w przebieg battle'a wbrew regulaminowi.
POZDRAWIAM SERDECZNIE
Ja też umieściłem efekt finalny, bo plik z serwera różni się od tego z imageshack.us, co według ciebie jest już inną pracą i pracą pełnoprawną jeżeli chodzi o udział w battle'u. A tym się różnią te sytuacje, że ty wywiesiłeś fotę na forum, którego użytkownicy mieli głosować w sondzie, a ja linka nie podawałem nigdzie. U ciebie bardzo łatwo mogło zaistnieć rozpoznanie autora pracy i zagłosowanie (a raczej niezagłosowanie, sądząc po obecnym stanie rozmów w twoim wątku :P) "po znajomości".
Owszem, jednak praca moja mieści się w ustalonych ramach tego Battle'a - bo przekadrowanie, zmiana kolorystyki, obróbka ciała, makijażu, etc. to różnice względem starego zdjęcia, gdzie efekt finalny nie przypominał tamtego zdjęcia. Owszem, skojarzenie z modelką miało prawo powstać, ale raczej nie z konkretnym zdjęciem, stąd moje wątpliwości.
A jednak powstało, bo :Na PW dostałem od niego informację, że chodzi o twoje zdjęcie. Tak więc przypadek rozpoznania autora pracy wystąpił. Czy ktokolwiek może przyznać się do tego, że wiedział, które zdjęcie jest moje, przez to, że podobne (bo nie takie samo, chcecie to sprawdźcie) zdjęcie wisiało na moim serwerze?
Skojarzenie, owszem, trafne, skojarzyć jednak każdego autora można i przypisać do zdjęć bez problemu, i zrobi to KAŻDY jak sądzę bez trudu.
Kolega jaklaskaMM stwierdził że widział to foto na forum... Ja go nie widzę. Widzę podobne, gdzie modelka ma inny kolor skóry nieco inną budowę ciała, makijaż...
Jeszcze teraz chcesz udowodnić, że "dałeś mniej ciała" niż ja? :D Co to to nie!
Nadal czekam na moderskie wyjaśnienie, oraz na zgłoszenie się osoby, która przez plik na storage1.cba.pl wiedziała, które ze zdjęć jest mojego autorstwa. Ciebie Kamilu nie liczę.
Kamil, ale materiał wyjściowy jest ten sam. Poszedłeś na łatwizne. Zdjęcie było publikowane i już. Pogódź się z porażką. Napisz, tak dałem **** na całej linii, przegrałem battla, jestem gorszy, postaram się o rewanż. Odwracasz troszkę kota ogonem i tyle, myślę, że dyskwalifikacja jest dla Ciebie bardziej łaskawa, niż 31 grudnia max 5 głosów przy kilkudziesięciu Twoich rywali.
Kucza, ile głosów by było nie wiem, takie miałem, takie dałem, to też tłumaczyłem. Na łatwiznę nie wiem czy poszedłem bo to by trzeba było pogadać kto więcej się narobił, bo tego nie wiesz.
Jak już jest po zabawie, to powiedzcie mi, które jest lepsze :
http://micles.neostrada.pl/cb/michalina/06.jpg
http://micles.neostrada.pl/cb/michalina/08.jpg
No były, jak na wszystkich innych zdjęciach. Skąd wy k**** wiecie ile która praca miałaby głosów? Kolejni wszystko wiedzący?
Koledzy teraz mają po 25 gdzie zostało ich dwóch, a ja od rana praktycznie jestem poza ankietą. Więc to może ty się zastanów co gadasz. Tym bardziej że wydajesz opinię o tygodniowej ankiecie po kilku godzinach jej trwania (do czasu kiedy zostałem usunięty).
Jeżeli godzina 13 jest dla Ciebie rankiem to nie wyobrażam sobie czym dla Ciebie jest 9 00 ? I jeszcze jedno. Rozkład głosów o koło tej godziny był mniej więcej taki
1. 16
2. 19
3. 13
4. 0
Neguję. Około 9:00 wszedłem sprawdzić jak tam battle :
1. 4
2. 3
3. 5
4. 1
Czyli po pierwsze : przez chwilę wygrywałem :D
po drugie : Kamil miał przynajmniej jeden głos już od 9:00. Chyba że idzie jakoś zmniejszyć ten wynik, np przez usunięcie konta z którego odbyło się głosowanie. Chyba że piszecie o stanie głosów po dyskwalifikacji, wtedy też automatycznie robi się 0.
EDIT : dodam tylko, że liczby głosów piszę z głowy, więc mogą się one okazać fałszywymi i niezaistniałymi. Ale najprawdopodobniej był taki rozkład.
nie wiem z której godziny ale widziałem coś takiego:
1. 7
2. 7
3. 5 (lub6)
4. 1
tak wiec co by nie pisać to ostatnie zdjęcie nie przypadło do gustu głosującym.
Również widziałem że miałem jakiś tam głos na koncie, i to nie jeden, sprawdzałem koło południa. Więc Kucza, chyba Geriavit się przyda.
Swoją drogą, nie martwcie się, zmieniłem system, długo tu już nie zabawię. Czekam na informację od Vitez'a w sprawie Battle'a i spadam.
Jestem ciekaw kto wygra! I to wcale nie chodzi mi o uczciwą wygraną, tylko o to kto pierwszy z pozostałej dwójki zostanie zdyskwalifikowany i za co :D
To co panowie, ja proponuję zacząć dywagacje na temat nowego battle'a. Ta sama tematyka, te same persony, widzę, że jeszcze kucza21 chce się sprawdzić(vide battle z allgsm'em), więc może i on dołączy do grona. Zastrzeżenia : modelka, której wcześniej nie fotografowaliśmy, prace (zarówno konkursowe, jak i inne zdjęcia wykonane tej modelce) nie mogą się nigdzie ukazać (internet, prasa, radio, telewizja, ...) do końca czasu trwania sondy. Termin proponuję dać tak dwa miesiące, żeby nikt nie miał wymówki, że nie zdążył. Tym bardziej, że niektórzy muszą się przyzwyczaić do nowego rozłożenia przycisków na body.
Nie ma to jak dobry OT : kucza, musisz już zmienić nick :P
Ja zaprzestałem zmiany mailowego nicka gdy miałem 14 lat, no i zostało micles14. Szkoda, że wtedy nie byłem na tyle mądry, co na przykład gunia (gunia1990).
Panowie, w tym momencie proponuję zaprzestać wszelkich kłótni i sporów i zmykać do rodziny. Spokojnych i szczęśliwych świąt dla Was! Smacznego karpia i oby wam ISO niskim będzie.
Czy moglby Admin zamknac ten watek ? Nie dobrze mi sie robi jak czytam te bzdury, a zaraz bede jadl smakowite rzeczy i chcialbym zjesc je ze smakiem. Mysle ,ze dalsze dyskutowanie na ten temat nie ma sensu.
chłopaki kawał dobrej roboty powaga :)
zdjęcia pierwsza klasa szkoda ze admin zepsuł całą zabawe bo na dobrą sprawe nie jestem tu długo a wiedziałem a raczej domyślałem się czyje sa jakie foty :)
i nie kierowałem się przy wyborze emocjami a jedynie estetyką tym bardziej szkoda :(
Kamil nie uciekaj od nas :)
chłopaki jak coś się wyjasni dajcie znac bo teraz to lipa wyszła....