chyba trzeba poczekać na zainteresowanie, żeby trochę osób się zdeklarowało :)
co do mnie to mogę się dostosować do prawie wszystkich terminów, więc piszcie kiedy kto może i ustalajcie:)
Wersja do druku
chyba trzeba poczekać na zainteresowanie, żeby trochę osób się zdeklarowało :)
co do mnie to mogę się dostosować do prawie wszystkich terminów, więc piszcie kiedy kto może i ustalajcie:)
Ja niestety odpadam. Od rana w pracy a potem zajęcia prawie do 21.
Ja bym chetnie sprobowal. Jestem pod wrazeniem zdjec z pierwszego pleneru:) Tylko ze pn-pt to ja pracuje.. tak ze biorac pod uwage koniecznosc dojechania do krakowa, jedynym realnym terminem dla mnie jest noc pn-se albo so-nd.. w najblizszy weekend wyjatkowo nd-pn, bo poniedzialek mam wolny ;)
Witam, panowie ja się piszę na taki plenerek jeśli można, każdy termin w tygodniu mi odpowiada. Pozdrawiam.
Mnie pasuje najbliższy pt-so lub przyszły tydzień pn-wt, 11 Listopada.
Ja sie dopasuje tylko ponownie, fajnie by bylo miec jakis plan.. moze faktycznie Tyniec, albo..... zeby nie walesac sie po tych samych ulicach co ostatnio...
Tyniec bardzo chętnie. Mgiełka i poranne słońce, to jest to. Mogę zabrać samochodem trzy osoby. Wg prognoz, podobno przyszły tydzień pn-wt, (11 Listopada) ma być słonecznie. To jak robimy?
Do Tyńca bym się chętnie wybrał z Wami, ale:
1. Nie ma mnie przez długi weekend.
2. Ostatnio jak przed wschodem byłem w Tyńcu to pomimo, że w innych częściach miasta nie było aż takiej mgły, w Tyńcu nic poniżej 10 metrów nie było widać :) Więc wg mnie - jeżeli jechać tam rano to tylko wtedy jeżeli nie ma w mieście w ogóle mgły - jeśli jest choć trochę, wtedy jechać gdzie indziej (przejeżdżam przez Tyniec co 2 dni właśnie rano i tak się pogoda tam kształtuję - miasto mała->Tyniec ogromna; miasto bez->Tyniec mała) :)
Należy wziąć pod uwagę, że w ostatnich dniach faktycznie okolice Krakowa były spowite gęstą mgłą. Ostatnio próbowałem pstrykać w klimacie nocnym i efekt w klimacie gęstego mleka był marny. Wydaje mi się jednak, że najbliższe dni powinny być mniej zamglone o poranku. Ponadto do Tyńca nie będzie się szło na piechotę, stąd powrót do miasta zajmie tylko chwilę.
Oglądałem fotki z ostatniego nocnego wypadu i jestem pełen uznania, a ponadto całkiem przypalony. Z miła chęcią pisałbym się na wypad w przytaczanym terminie 10-11 listopada.
Dajcie znać ile osób byłoby zainteresowanych tym terminem.
Pozdrawiam
panuna
Mi odpowiada 10-11 listopada.
Robert... wpisz mnie na liste prosze :D Dla mnie jak najbardziej termin pasuje, chociaz w poniedzialek tez moglbym gdzies sie wybrac..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodam ze jak jechalem ostatnio do Czech pociagiem z Kraka, na trasie Krakow Trzebinia byly tak piekne mgly i slonce przedzierajace sie, ze wrecz zal bylo ze jestem w pociagu. Acha no i w zwiazku ze zmiana czasu, nie trzeba sie juz umawiac na 4czy 5 rano!...ostatnio robilem w okolicach 8 godziny i bylo jeszcze baaardzo mglisto
Panowie! Ustalmy w końcu termin i zróbmy listę chętnych. Rozumiem, że tym razem atakujemy Tyniec ?!?! :)
Padła data 10-11.XI.08.
Komu jeszcze odpowiada ta noc?
Tyniec 10-11 listopada 2008
1. Robert De
2. Yoshitaka
3. Jablam
4. Panuna
I kto jeszcze?
A jak z transportem planujecie? Bo w sumie chyba moglbym sie pisac na to ;)
Będę jechał samochodem, bo mieszkam na obrzeżach miasta. Mogę jechać przez Nową Hutę, mogę i od strony Wieliczki. Kilka miejsc wolnych będę miał;-)
1. Robert De
2. Yoshitaka
3. Jablam
4. Panuna
5. myst
Jako pomysłodawcy całego przedsięwzięcia nie wypada nie jechać, o ostatni wypad był bardzo owocny ;)
Będę jechał z Huty, mam 3-4 miejsca w aucie
Tylko jeszcze pytanie, gdzie ustalamy miejsce spotkania? no i godzine? W tym przypadku chyba 4 godzina to troche za wczesnie? :D
Chyba będzie za wcześnie, proponuję ok. 5:30 - 6:00.
Ja też pojadę z Huty (Mistrzejowice).
tylko jeszcze raz pytanie ... Gdzie? Moze rynek kleparski (Nowy Kleparz na Pradnickiej)? Tam jest petla autobusow. Bo w takim wypadku chyba spotkanie na rynku glownym nie musi byc....
Ok - 5:30, parking koło pętli przy Kleparzu.
To i ja sie powinienem zjawic o ile nie zaspie ;) I mam rozumiec ze chodzi o 11.11.2008? Pytam dla pewnosci, bo costam o jutrze tez ktos wspominal.
Czy ktoś nowy bez zbytniego doświadczenia też może się zabrać:)?
Nie wiem czy dojadę bo jestem z Przeworska ale od dłuższego czasu myślę o wypadzie do Krakowa, to pretekst jak się patrzy. Jutro się wyjaśni czy w ogóle dam radę ale pytam na zapas.
Ja równiez się zdecydowałem, niestety nie jestem mobilny :(
na kleparzu musiałbym się komuś doczepić do autka.
czy jest taka możliwość?
pzdr ;)))
Stawim sie kompletnie, tj. sztuk 2. Ja i luba ma.
To może i ja wstąpię, jeśli można - bo ja ze wsi. :)
Jest ino taki problem, że mój tzw. statyw stracił swą tajemną moc (kupiony był do analoga i już nie wydala z ciężką cyfrą a na dodatek był pękł). Więc gdyby ktoś dysponował czymś przyzwoitym w zapasie i użyczył to będę dźwięczny. Chyba, że z racji świtu statyw zbędny będzie.
Jak mi córka pozwoli to też postaram się zjawić.
Dzieki wszystkim za plener..:D Fajnie , ze coraz wiecej forumowiczow decyduje sie przylaczyc :D Foto niebawem.
Dzięki - super ekipa się nam dziś zebrała ;)
Jedna foteczka tak na dobry początek - jak się trochę odkopię to zrobię resztę ;-)
Dżizas, Wy już foty a ja dopiero do domu dojechałem. :) Spać chyba pójdę bo od 2:50 na nogach.
Dzięki Wam wszystkim za towarzystwo i super zabawę. To co robimy następną razą?
Chyba ze ktos ma 256 ramu jak ja obecnie to troche sie to wydluza :P
Plenerowe dowody jak kit mocno mydli ;) :
Yoshitaka chyba grzybow w lesie szuka.
Exif : 1/80s F6.3 ISO400 55mm 400D
Focenie czy canis_lupus wyrzuci swoja 300 do wody :P
Exif : 1/40s F8 ISO100 25mm 400D EV+2/3
szkoda że bez Exif'ów MrDeadhead ;/
curde, rzeczywiście jak się wylogowałem i usunąłe ciacha, to po ponownym zalogowaniu fotek brak!!!!Cytat:
coś się foteczki nie pokazują ;/
co jest grane!
postaram sie wrzucić znowu!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
canis_lupus! zastanawiając się czy 300 setka to wytrzyma )))
dalej się zastanawia
i dalej!
Yoshitaka
jablam tez duzo dzisiaj myślał )))
myst
gonzo44
MrDeadhead
i nasz bohater dzisiejszy!
ps mam pajęczynę jedną ;)))) ale nie nadaje się do publikacji ;)))
Moich kilka:
http://lupus.homelinux.com/~lupus/tyniec/
Wrzucam jeszcze troche moich zdjec jakby kogos interesowaly ;)
Plener w Tyncu to i z klasztoru musi cos byc - nie duzo bo sie nie moglem odnalezc we mgle, ale zawsze cos :P
Co do mojego sleczenia nad pajeczynami to efekty mozna zobaczyc i ocenic w specjalnie zalozonym do tego watku: http://canon-board.info/showthread.php?p=556484
coż treśc powinna byc widoczna teraz??? chociaż kto wie ?
Częstowac sie Poranna Grupo :D
każdy ma swoją pajęczynkę ;)
podaj adres na priva ;))))Cytat:
Zrobiłeś mi smak na słoik taki jak Twój, jutro piszę list do św. Mikołaja hehe
tez mam parę życzeń!