Nie popisali się, bo mi również tylko sesja treningowa się ostała....
Zatem, DOZO na miejscu.
A zakupione wcześniej bilety przydadzą się i zapewne wyluzuję się w znanym gronie na tej imprezie i niekoniecznie w sektorze prasa :):mrgreen:
Wersja do druku
Zatem, DOZO na miejscu.
A zakupione wcześniej bilety przydadzą się i zapewne wyluzuję się w znanym gronie na tej imprezie i niekoniecznie w sektorze prasa :):mrgreen:
Zatem, DOZO na miejscu.
Portal żużlowy - za mało.
Ogólnopolski portal sportowy - za mało.
Znajomość z żużlowcem sponsorowanym przez organizatora - wystarczy.
Macie wskazówkę chłopaki w jakim kierunku rozwijać karierę i znajomości ;)
A tak serio - dziwicie się, że portal żużlowy to za mało?
Przecież ten sport to nie żużel. :)
to trochę tak, jak widziałem kiedyś na własne oczy, jak pani z magazynu siatkarskiego chciała się akredytować na turniej tenisowy.
rzeczywiście, podobne sporty. i tu i tu grają ludzie. ;)
tenis i siatkówka mają więcej podobieństw:
siatkę, piłkę i ogólnie podobne zasady - trzeba przebić piłkę na drugą stronę tak, aby przeciwnik nie odbił :D
Ja tam w ogóle zdziwiony odrzuceniem wniosku o akredytację z portalu żużlowego nie jestem, nawet specjalnie na to nie liczyłem. Kolega się za to cieszy, bo prasową dostał, tak jak wnioskował. :) Myślę, że organizator zadbał o ograniczoną podaż zdjęć z tych zawodów a tym samym ich cenę. Szczęśliwi ci, którzy weszli w jego łaski. :)
Przyglądając się bliżej logice myślenia lasek z redbulla, wnioskuję, że połączenie żużla z lotnictwem właśnie byłoby ideałem dla przyznania akredytacji foto na tę imprezę.:mrgreen:
"Cena:
Bilety już tylko w punktach sprzedaży! 250 zł, 600 zł"
http://www.ticketpro.pl/pl/akcja/szczegoly/965/
Wie może ktoś co to za bilety po 250 zł ? te po 600 zł to wiem, że full wypas + kieliszek i zakąska :D
Po 250 zapewne bez kieliszka i zakąski....;-)
Skąd taka cena :(!???) (sic)
Wydaje mi się że bilety tańsze mogą być lepsze, np. miejsca bliżej bandy.
Ale może się mylę. Wszystko okaże się na sesji treningowej.
Dzwoniłem jeszcze i błagałem, ale nie pomogło. :) Być może lepsze byłoby błaganie na kolanach przy użyciu połączenia video. :) Cóż, może wybiorę się na sesje treningowe, przynajmniej światło będzie łatwiejsze. :) Przecież na tych treningach też muszą skakać. Władysław Komar na treningach rzucał kiedyś rekordy świata. :)
nom mi przyznali akredytacje i kazali wybrać jaką chcę czy foto czy prasową ;-D...Pozdrawiam no i do zobaczenia :)))))))
Radość innych jest również moją radością (:mrgreen: x 100) jakże się sieszę i gratuluję ;-)
niektórych sami się pytali jaką akredytację, a niektórym nawet błaganie nie pomogło :)
to jest sprawiedliwość :razz:
ogolnie dziwny sposob przydzielania akredytacji i w ogole wydzielenie sektorow dla prasy i foto raczej nie jest wedlug mnie trafionym pomyslem. ale zobaczymy w praniu.
Starałam się o dwie akredytacje, ale ze względu na to, że liczba miejsc jest ograniczona kazano mi wytypować jedną osobę, ogólnie cieszę się że w ogóle przyznali chociaż jedną mojemu portalowi.
To czyli jak to z tymi miejscami jest prasa siedzi w C2 a Foto może biegać po wszystkich sektorach?
Ogólnie to ładny bałagan tam mają w tym Red Bullu, dostałam pierwszego meila o potwierdzeniu przyznania akre a 20 minut nadszedł drugi o treści że nie mogli przyznać akre ze względu na ograniczoną ilość miejsc. Ale na szczęście się wyjaśniło...
Pozatym może ktoś wie gdzie aftaparty?
pozdroo i do zoba :)
foto ma tez wydzielony sektor. miejsca stojace.
Czytał ktoś regulamin:
http://www.ticketpro.pl/data/editor/...IN_IMPREZY.pdf ?
Nie wolno wnosić aparatów fotograficznych :-( Po co mi bilety...
Kolega TomekS dobrze się doczytał w regulaminie, że nie wolno wnosic aparatów fotograficznych. W punkcie 4, podpunkcie i jest wyraźnie napisane:
"Wnoszenie aparatów fotograficznych, sprzętu nagrywającego, wskaźników laserowych oraz alkoholu na teren imprezy jest niedozwolone"
Prawda, przeoczyłem... Ale zobaczcie to http://canon-board.info/showthread.p...ery#post511940
Witam wszystkich
No tak jakaś pani sobie napisała że można ale dla ochrony to co mają na papierze to podstawa i tego raczej będą sie trzymać, jestem w szoku.
Naprawdę zastanawiam się czy nie oddać biletu.
A co do akredytki to kolega dostał ALE... zasugerowano mu żeby nie biegał za bardzo i nie przynosił szkła "pro" jakieś 300mm< bo niema co stwarzać nieprzyjemnych sytuacji. Ogólnie red bull ma kilku swoich ludzi od fot i mają to gdzieś.
Dziwnie ten regulamin napisali. Też za pierwszym razem przeoczyłem info o aparatach. Może ta pani wiedziała co mówi i jednak będą wpuszczali z aparatami. z drugiej strony chyba lepiej nie ryzykować bo w razie czego strach oddać taki drogi sprzęt do przechowalni.
własnie jestem po telefonie do RedBulla i pani była zaskoczona ze jest taki zapis w reg. - ma informacje o możliwosci wnoszenia aparatów przekazać do Ticketpro.
ten @ jest jak najbardziej aktualny ale co z tego jak Kolo w ochronie ma Regulamin z punktem "4i" - możesz mu naskoczyć i tak ciebie nie wpuści bo dla niego jest ważny papier
dla wytrwałych
zadzwońcie do Redbula prosząc z panią ktora podpisała się na @ może zmienia zapis w regulaminie
nie chciałbym oddawać sprzętu za kilka tysi do depozytu gdzie kolo zarabia mniej niz wart jest sprzęt jednego amatora fotografii
a ja z innej beczki. szukam transportu z wrocka na/z imprezy (z naciskiem na 'z imprezy'). ktos jedzie z tych rejonow autem?
Może być tak, że do ochrony żadne zalecenia nie dotrą. I wtedy będzie lipa. Sami wiecie jak jest. Organizatorzy mają wiele na głowie, więc bardzo łatwo mogą zapomnieć zadzwonić do szefa ochrony ze specjalnym przekazem - wpuszczamy aparaty. Ten tez może zapomnieć przekazać to dalej, bo ma ważniejsze sprawy na głowie. I te pionki na bramkach będą robić problemy.
dostałem akredytacje prasową ale teleobiektywu i plecaka mi nie można wsiąść - mam siedzieć na dupie i podziwiać
Niezłe jaja... z tym regulaminem, wiedziałem że coś musi wypalić...
Panowie, poprostu polskie alternatywy4.
Ja mam w komórce aparat Zeiss-a 5 Megapixela i kamerkę ;) czy mam się bać?:mrgreen: kola?
moje pytanie dotyczy treningów. kolega któremu nie przyznano akredytacji dostał maila:
"...Zakończyliśmy etap przyznawania akredytacji. Ze względu na ograniczoną ilość miejsc nie mogliśmy przyznać akredytacji na zawody Red Bull X-Fighters, proponujemy jednak wstęp na sesje treningowe..."
w dalszej części maila jest napisane:
"...Wejście na treningi będzie możliwe na podstawie opaski akredytacyjnej, którą można uzyskać w Biurze Akredytacyjnym (wydawana na podstawie listy przyznanych akredytacji)..."
I jak to rozumieć. Najpierw piszą że zapraszają na treningi, a dwa zdania dalej że treningi tylko dla akredytowanych dziennikarzy :)
też tak rozumiem
może ktoś nie dostał dzisiejszego maila, więc go wkleję
Szanowni Państwo,
chciałam poinforomować o zmianie dotyczącej treningów Red Bull X-Fighters Super Session Warsaw.
Czwartkowy trening został odwołany, w związku z tym zmieniają się także dni wydawania akredytacji.
Poniżej zaktualizowane daty i godziny Sesji Treningowych oraz Punktu Akredytacyjnego.
W piątek w ramach wieczornej sesji zostanie rozegrana runda kwalifikacyjna zawodów.
DATY I GODZINY SESJE TRENINGOWYCH:
Piątek (5.09.2008): 10.00 - 14.00, 19.00 -21.00
Sobota (6.09.2008): 12.00 - 14.00
GODZINY OTWARCIA BIURA AKREDYTACYJNEGO
(WEJŚCIE NA STADION X-LECIA OD STRONY WYBRZEŻA SZCZECIŃSKIEGO – mapka w załączeniu):
(See attached file: Red Bull X-Fighters_Mapa.jpg)
Piątek (5.09.2008) – 9.00-21.00
Sobota (6.09.2008) – 9.00-21.00
bo to nowy mejl. dzisiejszy.
A możecie napisać jaki sprzęt ze sobą bierzecie ?
to co w stopce, bez 400tki i vivitara, moze zostawie metz'a (zalezy od wagi calosciowej sprzetu)
Chciałem zabrać 70-200 ale jak mają być jakieś chore jazdy z ochroną to się zastanowię. Ale i tak jeszcze nie bardzo wiem jak jest w końcu ze sprzętem foto??? Według tego chorego regulaminu to pewnie obojętnie jakie lustro będzie już sprzętem pro.
Skad takie info? Mi redakcja przekazala, ze reporterowi ze sprzetem PRO (w moim rozumieniu to cos pokroju 1D MkIII + od 400 do 800mm + monopod + ...) w prawdzie rozstawic sie nie dadza, ale cos mniejszego kalibru juz powinno przejsc.
Ciekaw jestem co mam zrobic ze sprzetem, gdy z jednego tematu bede jechal prosto na ta impreze? Wyrzucic do Wisly?
Pani Aleksandra Zarychta powiedział mi że (prasowym) wolno wsiąść aparat (lustro) na ramię ale już bez super teleobiektywu acz tu za wyrazie się nie określiła, a ochrona może to różnie interpretować.
Dwa mówiła "o siedzeniu na dupie" i nie zasłanianiu innym widoków. Trzeba się wybrać na trening w piątek i zobaczyć co się będzie działo i jak to będzie wyglądało.
Co do świateł to chyba będzie wybitnie jasno, mieszkam na Gocławiu szperacze sięgały chen chen wysoko i daleko, a łunę było widać znad bloków.
Więc sytuacja się klaruje ;)
laski z redbulla wiedzą swoje, a kolo z ochrony będzię dumał nad Markiem 1 z full wypasem a powiedzmy 350d ze średnim zoomem, co ma wpuścić a co nie, o kant takie warunki, odechciewa się strzelać foty :roll:.
:cry:
Zadzwoniłem dziś do siedziny RB i gdy poprosiłem o połączenie z osobą, z którą mógłbym porozmawiać na temat brania sprzętu foto na zawody, miły głos odpowiedział że aparaty fotograficzne można będzie wnosić. Niestety "miły głos" nie wiedzia co to lustrzanka i utrzymywał, że można wnosić każdy rodzaj sprzętu foto, byle bez statywu.
Wedleuzyskanych informacji nie wolno wnosić kamer wideo a sprzęt foto nie stanowi problemu.
mialem podobne informacje od pani aleksandry w dniu przyznawania akredytacji. mam prasowke - pytalem o sprzet foto, to odpowiedziala, ze nie, bo bede zaslaniac. ale jak pytalem o to, czy beda konfiskowac, to powiedziala, zeby dopytac na treningach. widze, ze sie wyjasnia powoli.
poza tym do dyspozycji jest jeszcze centrum mediowe. prasie nie beda mysle konfiskowac niczego.
a tak de fakto, to jesli bedzie jasno (a ma byc wybitnie jasno), to body+135 i szklo na szeroki kadr i mi nic wiecej nie potrzeba ;)
jesli jednak bedzie ciemno, to i tak bez lamp nie ma co tam wchodzic z aparatem ;)