nie bardzo rozumiem... Przecież ten program w wersji komercyjnej powala na kolana swą ceną - 400zł (za wersję studencką) to prawie jak czysty zysk. Poza tym program ma służyć do użytku wewnętrznego.
Wersja do druku
w kontekscie tej aukcji (a do niej sie caly czas odnosilem, chociaz moglo to nie wynikac bezposrednio z tekstu): http://www.allegro.pl/item306504640_...dencka_pl.html
gdzie cena wynosi 249zl, to jest ponad 70zl roznicy (drozsze o okolo 40%), a to wedlug mnie jest znaczaca roznica i dlatego sie pytalem czy sa z oficjalnego kanalu dystrybucji czy nie, bo jak nie to jest wyraznie napisane ze nie wolno odsprzedawac a takim dzialaniem uczciwi ludzie sa okradani
Witam,
mam kilka pytań technicznych odnośnie wersji studenckiej adobe:
1. Na jaki adres trzeba wysłać formularz i ksero legitymacji?
2. Czy jest możliwość wysłania faksem?
3. Jak długo się czeka na odpowiedź?
Z góry dzięki za każde info.
tu masz wszystkie informacje: http://www.adobedlastudenta.pl/
Czy wie ktoś gdzie można kupić ostanie sztuki? Czy już wszystkie zostały wyprzedane?
pozdrawiam
a ja mam taki problem - muszę*zarejestrować swój Web Premium i... gdzie jest ID Produktu? Na płytach, na opakowaniu? Tych numerów jest od groma!
juz niestety nigdzie nie ma :(
Dzwonilem do Adobe Polska, nie wiedza kiedy kolejna promocja wystartuje i na jakich zasadach :(
właśnie otrzymałem numer seryjne od adobe i mam problem. numer składa się z czterech rzędów, każdy ma pięć znaków - dwa pierwsze to litery i trzy kolejne to liczby. Problem jest taki, że pole na numer seryjny w photoshopie składa się z sześciu rzędów, każdy ma cztery znaki i nie przyjmuje liter! Co mam zrobić? Czy robie coś nie tak?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
fałszywy alarm - juz jest ok - nie to co trzeba wpisywałem:P
Ja mam takie pytanie. Czy to prawda że ta studencka wersja oprogramowania adobe nie może być używana do użytku komercyjnego?
Nie może
2kPLN roznicy za sam support wowczas byloby chyba niezbyt atrakcyjna oferta, a studentow zaczeloby nagle przybywac :P
Czy studenckie wersje PS CS3 mają jakieś ograniczenia softwerowe? Słyszałem po prostu, ze wersja studencka różni się od komercyjnej nie tylko zasadami użytkowania, ale też obcięciem funkcji... Może jakiś posiadacz się do tego ustosunkować?
Z tego co kojarzę to nie ma żadnych ograniczeń, ale jako że adobe dziwnie potratowało studentów to przestałem się inetresować.
Polskie Adobe chciało "przewalić" ale obudzili się z ręką w nocniku jak studenci zorientowali się co jest grane. Teraz wszystko jest na podobnych warunkach jak w UK i z wszystkimi korzyściami jakie były planowane na początku tej kampanii.
Nie, jest to pełna wersja Extended w niczym nie różniąca się od wersji komercyjnej.
przeciez to normalka ze za 300 zl nie moze byc komercha, to jaki bylby sens wersji komercyjnej za 7000 zl ? ? heh . to jest chyba oczywiste :)
zreszta student sie pierw uczy na niekomercyjnej, pozniej kupuje za 7000 zl i przy dobrym projekcie kasa sie od razu zwraca. taka filozofia.
W sumie to już wszystko jedno bo PS CS3 studencki widzę, że jest praktycznie nie dostępny ;) a nowe warunki pewno będą straszny szajs ...
adobe w ogóle nie myśli. Ci co obecnie piracą będą piracić dalej skoro nie można kupić tanio licencji studenckiej. W tym wypadku adobe pozbawia siebie 175zl od łebka praktycznie za nic. Bo 95% kupujących przeszło by z wersji pirackich na studenckie dla świętego spokoju, a nie w imię szczytnych idei rozwoju firmy czy coś. Tak więc robiąc takie jaja to oni krzywdzą bardziej siebie jak klientów :P No ale do tego trzeba mieć mózg zamiast tego ... styropianu ;)
Małżonka zakupiła sobie jakiś pakiet (Web Premium) i jest bardzo zadowolona.
95% kupujących = 95% z grona studentów którzy zdecydowali się na zakup PS CS3 w wersji student ;) Tak więc w domyśle już, że są to studenci (bo nikt inny nie może być kupującym, a ten kto się nie zdecydował też nie jest kupującym;) ), którzy postanowili jednak nie wydać na coś innego ;) Rozwinę więc tamtą kwestię trochę bardziej ;) Chodziło mi o to, że 95% studentów którzy się zdecydowali na zakup PS CS3 najprawdopodobniej przechodziło by z wersji pirackiej na oryginalną, a reszta 5% nie miała styczności z PSem wcześniej. Może i to zbyt pesymistyczne, ale chodzi raczej mi o to, że i tak znacząca większość przeszła by jednak z pirata, a nie, że "tanio jakiś fajny program to sobie kupie" ;P . Daje to taki wniosek, że większość co i tak piraci - będzie piracić dalej i te pseudo-marketingowe zabawy ich nie krzywdzą, bo i tak mają :P Innymi słowy Adobe bardziej krzywdzi siebie jak studentów.
Apropo praktycznie nie do dostania - na stronach vobisu i innych dystrybutorów nie ma tej wersji PSa (a przynajmniej wczoraj). Chyba, że to trzeba się przejść i na zasadzie może w sklepie mają, ale wiele osób tutaj pisało, że zamawiali przez net i wsio gra.
I zmienia to cokolwiek? Czy piraci student czy licealista to sedno sprawy jest raczej takie samo.
Tak czy owak nie ma co bić piany o zarobki i marketing adobe. Fakt faktem, że rzeczywiście jak to napisali w artykułach parę stron wcześniej, adobe zrobiło niezły bajzel...
Tak, ale to ten bajzel zrobił Adobe Polska. Sama koncepcja sprzedaży wersji jest dobra, bo pamietam jak mnostwo osób pytało o sprowadzenie takiej wersji z UK... Sporo osob przeszłoby na te wersje z piratów, a jakie tego skutki mogłby być to pisali wczesniej.
Witam, nie ma ktoś namiarów na jakiś sklep gdziesz jeszcze mógłbym dostać w tej promocyjnej cenie, bo szukam ale jakoś kiepsko na dzień dzisiejszy już to wygląda...?:)