lampy to 2 x canon 580ex na statywach z parasolkami wyzwalane z transmitera . pierwsza centralnie z przodu a druga z prawej. po lewej duża blenda. co do obróki to tylko kontrast i lekkie ściągnięcie koloru.
Wersja do druku
Dlaczego zdjęcia mi się tutaj nie wyświetlają, a strona ma przekroczony limit transferu ? :< Chętnie bym obejrzał te cuda.
no i pierwsze moje zdjęcie z 135/2L
no cholera nie wygląda na 135L może powinieneś spróbować ze światłem zastanym ? bo jak bys nie napisał to bym nie wiedział źe to 135L który wg MMM:
a ta fota nie "zjada" żadnej zdjęcia z mojego białego zooma,
kadr też nie porywa - jest jakoś za ciasno...
ale myślę że się rozkręcisz z tym szkiełkiem tylko proszę wyjdź na zewnątrz, bo gabaryty pomieszczenia i za ostre światło nie wpływają na atrakcyjność tej foty ...
sorry za tą łyżkę dziegciu, ale to tylko z wybitnej sympatii do twojej twórczości, żeby nie było że I don't care ... z ukłonami
Adam Van Murderowski
Dzięki za szczerość. Dałes mi troszke do myślenia choć na dzień dzisiejszy to jestem zadowolony z tego zdjęcia. Moze to skażenie autorskie oprostu bo wiadomo że inaczej widze to ja a inaczej ludzie z zewnątrz. To fakt że pomieszczenie było bardzo ciasne i niedało sie jakoś szczególnie powalczyć. To dośc nowy nabytek więc przećwicze go kiedyś równiez ze światłem zastanym. Teraz w polsce okropna pogoda to chce sie pstryknąć choćby z lampką w domu.
Dzieki!
Pozdrawiam!
Świetna galeria.
Gratuluję ciekawego "dorobku".
Portrety świetne. Związane z zajęciami modeli.
Dobrze wywarzona kolorystyka i kompozycja.
Twoje portrety sa naprawdę żywe;)
Pozdrawiam.
kurde ja to bym się zamienił bo słońca mam do obrzygania cały rok !
mam mała sugestie, bo zawsze chciałem zrobić takie zdjęcie tylko brzydkiej pogody brak, otóż weź na zewnątrz jedna ze swoich pięknych modelek ubierz ja ciepło, ale tak, by mogła zrzucić na chwilę zdjęcia swoja garderobę, ustaw ekspozycje na brzydką pogodę może nawet nie doświetlaj trochę np-1EV a modelkę doświetl 580EX z parasolką lub nawet lepiej z softboxem ... strzelając z 135 stań na tyle daleko by złapać jej całą postać f2 i dystans zapewni ci GO na całej postaci i da piękny bokeh ... najlepiej jak by wiało albo padało a w tle jakaś wiejska kapliczka lub cmentarz, pozdrawiam
AdaM
pozdrawiam
Fajnie, fajnie amroz. Wyrastasz w moich oczach na takiego dolnośląskiego Komaryczkę. Z tym, że w tekście o tobie napiszą: "wykorzystywał seksualnie siostry oraz związane z zakonem dziewczęta, a następnie je fotografował":D
http://media.wp.pl/kat,37978,wid,875...l?ticaid=1548c
Pozdrawiam.
Inscenizacja, kompozycja, reżyseria, scena... To właśnie w Twoich portretach jest pewnym wyznacznikiem. Lubię takie portrety. Portrety, w których jest więcej treści. Nie tylko śliczne oczka modelki, które mają za zadanie powalać;) A tu u Ciebie o nienaturalności nie ma mowy.
A tak na marginesie to może zechciałbyś zobaczyć kilka moich zdjęć w galerii i napisać jakie sa Twoje odczucia na widok tego? Bo już trochę osób zwiedziło je i nikt nie napisał nic. być może nie wiedza jak patrzeć na to? Są to zupełnie inne zdjęcia niż te wszystkie w tych galeriach reporterskie, krajobrazowe itp. Nie mają chyba za dużo wspólnego z rzeczywistością;) http://www.canon-b...t=30160
Pozdrawiam serdecznie.
70-200/4 L IS
Mała wypatrzona gdzies na ulicznej imprezie. Wklejam bo juz tęsknie za ciepłymi dzionkami.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
o kurde, teraz dopiero widze że już wklejałem to zdjęcie, sorki
to szukam juz czegoś innego z 70-200/4 L is
1.
2.
3.
4.
ale ja już te fotki gdzieś widziałem ;)
zrób jakieś nowe i zapraszam do przystąpienia do konkursu;)
pozdrawiam
VAN
No to są i nowe. Wczoraj w karkonoszach. Które jest najlepsze waszym zdaniem? A i które najgorsze?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Najlepsze 7, chociaz kadry (a zwlaszcza to co na nich jest) dosc do siebie podobne:)
Tak, wiem że tematycznie bardzo podobne ale wrzuciłem tyle bo wszystkie mi sie podobały i cięzko mi było którekolwiek wywalić. Dlatego ta prośba o pomoc w selekcji.
Pozdrawiam!
Nie pożałujesz bo cudne to szkiełko.
mnie najbardziej podoba sie 2.
decyzja o zakupie 10-22 juz zapadla :)
to ja poproszę*o przekonanie mnie do 135L ;)
Cały ten wątek jest świetny, ostatnia seria też mi sie podoba, nurtuje mnie tylko jedno - jakim aparatem focisz ?
Stary swietne foty, ja coraz bardziej zauwazam widoczna roznice pomiedzy 400 a 40d. Mysle ze niedlugo to znecanie sie nad 400 bedzie trwac.
Wczorajszy koncert KAZIK & BULDOG w Wałbrzychu
1.
2.
Drugie fajne. Aczkolwiek ja wole koncerty w kolorze.
Nie wyrzucił Cię z koncertu? Bo jak ja ostatnio byłem i jeszcze parę osób foto to kazał nam spieprzać...
Na drugim - zdaje się - mówi "spieprzaj dziadu":wink:
:D
Też wolę w kolorze ale oświetlenie było tak tragiczne że nie było o tym mowy. A co do fotek to nie było problemu, bardzo wyluzowany gość.
Na drugim uśmiechnięty podszedł do mnie, zatrzymał się i zapozował. Nie sądzę by myślał w tym momencie "spieprzaj dziadu".
Z ostatniej chwili. Modelki pozowały że miło. Pomóżcie wskazać najlepsze i najsłabsze z tej sesji.
1.
2.
3.
4.
piekne te "zabcie" mnie sie podobaja aczkolwiek ostatnie ten B/W cos nie tak - kolor by mi sie bardziej podobal w bw czegos mi brak - ale i tak mi sie podoba
ciekawie i to bardzo ale jasna blondynka o jasnej skorze w czerni to pomylka
Ok wszystko fajnie poza tym hardcorowym słońcem. Chociaż i tak wiele wyratowane. Jakie ISO ?? 400 ??
iso 100 oczywiście. Dlaczego miałoby być wieksze?
Pomimo wściekle ostrego słońca podobają mi się :)
Pozdrawiam
Czy w ostrym sloncu i przy ostrych cieniach bez dodatkowego oswietlenia nie lepiej jest uzyc bardziej czulego ' materialu ' do zmniejszenia kontrastowosci zdjecia?? Nie napisalbym tego w zyciu gdyby nie pewien doswiadczony fotograf. W sumie nie wiedzialem jak sie do tego odniesc co mi ten pan powiedzial, wolalem nie pytac wiec zablefowalem. Z racji tego pomyslalem, ze kazdy lepszy ode mnie w takim wypadku dla polepszenia zdjecia uzyje ISO 400 .
ja z kolei słyszałem od pewnego bardzo doświadczonego "pana fotografa" że wysoka przesłona poszerza zakres tonalny... a czas naświetlania ma wpływ na GO ... a jak go zapytałem czy robi fotki w RAW to mi powiedział że w RAW zdjęcia są gorszej jakości - słaby kontrast i kolory...;)
wszystkie opowieści dziwnej treści trzeba w bajki włożyć ...
i trzymać się faktów - jak nie możesz znaleźć potwierdzenia czyjejś teorii w literaturze lub internecie - to trzeba taka informacje olać i taktować jako nieprawdziwą ...
pozdr
Z tego co pamiętam, to negatywy o niskim ISO było bardziej kontrastowe.
No, ale podejrzewam, że w przypadku matryc ten efekt nie występuje.
No nie wiem...
Mnie się wydaje że ze wzrostem ISO pogarsza się wszystko.