i zapomniales o smiglowcu na dole :)
Wersja do druku
i zapomniales o smiglowcu na dole :)
Zauwazylem po napisaniu, i juz nie chcialo mi sie edytowac:p
No no, nie dość, że z VanMurdera wyszedł człowiek, to jeszcze coraz lepsze zdjęcia pokazuje...
świetne zdjęcia, zarówno te wklejone w forum, jak i te w Twojej galerii.
jeszcze jedno z serii :
30. Ucieczka Ikara:)
dzięki wam wszystkim za komentarze :)
pozdrawiam
Te zdjęcia to czysta rewelacja, najfajniejsze jest światło :)
Seria lotnicza robi wrazenie. 29 mnie powalilo. Co do portretow to wiekszosc mi sie podoba.
jakby japońscy specjaliści od psucia psuli foty w ten sposób to bym też ich nei lubił.
;)
nie.
tylko do takiej zmanierowanej obróbki. moim zdaniem zmanierowanej oczywiście. ;)
wot, kwestia gustu. :)
Sprawdź prywatne wiadomości :-)
31. MMM vs Van Murder
pozdrawiam
i zapraszam do komentowania :)
Ładne, podoba mi się. Nawet bardzo mi się podoba:D Takie troszke oldschoolowe, światło świetne. To jest oryginał, czy praca w PSie?:)
to jest oryginał, golas prosto z aparatu robiony w Jpeg... nawet kadr jest oryginalny...
a tu praca w PSie:)
31 v.1.01
Oryginał*lepszy:d Jakie szkiełko? I jakie doświadczenie zawodowe?;)
oryginał może ma ładniejsze kolory, ale popatrz jak trafia do ludzi:)
http://onephoto.net/info.php3?id=431296
prawie zero zainteresowania :(
popatrz natomiast tutaj:
http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-181263.php
zupełnie inny odbiór i jakie wysokie oceny :)
to jest właśnie to co chciałem ci zasygnalizować przy twoich pracach,
jak bardzo jest ważny sposób w jaki je prezentujesz:)
szkło moje ulubione EF 70-200 USM 2.8L
a jeżeli chodzi o doświadczenie, to focę od 8-ego roku życia, a tak na poważnie to ze dwa latka :)
Zmiana tytułu i b&w tyle może dać?! Heh. Dziwni ludzie:p To już sam nie wiem jak mam swoje prace prezentować... Kiedy ta pierwsza wersja naprawde lepsza, ciekawsza. Druga nuuda i kadr ni ten teges. Jakbyś pracował dla gazety[może pracujesz, nie wiem:p] to drugie by raczej nie poszło, a pierwsze pewnie tak.
to sprawa percepcji ...drugie działa silniej na podświadomość łatwiej się skoncentrować na istotnych detalach, klasyczna kompozycja i obdarcie koloru dodają smaku i powodują że zdjęcie jest ciekawsze :)
pierwsze to zwykły pstryk może do gazety dobry, ale tak naprawdę mało interesujący - za dużo się dziej i rozprasza na zdjęciu, odbiorca nie wie o co chodzi:) bez odpowiedniego komentarza nudzi :)
wnioski musisz wyciągnąć sam ...ja przekładam modyfikację z narzuceniem pewnej interpretacji nad czystą reporterką...:)
Do mnie bardziej dociera jedynka. Bardziej widzę to zdziwinie na twarzy boksera po prawej, bardziej widze, bo jest ładnie oświetlone. Skupiam się na jego na twarzy, też dzięki tej dużej wolnej przestrzeni. Drugie do mnie nie trafia. Nawet z b&w i z tytułem.
moja świeża praca... napracowałem się nad nią trochę, mam nadzieje że warto było:)
proszę o komentarze
32.
Z bokserów wolę jedynkę, bo sami bokserzy nie są w jakichś ujmujących pozach, a jedynka pokazuje więcej i jest po prostu ciekawsza. Przeszkadza mi tylko kapelusznik na pierwszym planie chociaż zdaję sobie sprawę że takie było założenie.
Pomysł z lustrem jak dla mnie zbyt infantylny, nie mówiąc o czarnych obrysach na dłoniach czy poświatach między odbiciami.
Musisz zrozumieć Adasiu, że to że ktoś nie padnie na kolana przed Twoim geniuszem nie oznacza że się nie zna. Fotka ze skakanką podoba mi się bardzo, z motorami też są dobre, ale ta jest po prostu trywialna, banalna, sztuczna. Nie lubię tego, i mógłbyś to chyba zaakceptować? Po to chyba wstawiasz tutaj fotki żeby pozostali wyrazili swoją opinię na ich temat, czyż nie? W przeciwnym wypadku polecam inne strony, na pewno "wybitne, zapraszam do siebie" usatysfakcjonuje cię w 100%.
Tak jak poprzednio - polecam zrobić dokładnie na odwrót niż sugeruję.
Szczerze mówiąc chciałem napisać co o tym sądzę bez niepotrzebnych docinków, ale widzę że jednak się nie da. Błyskotliwa riposta o "ptaszku" to trochę nie to czego bym oczekiwał po osobie z trzydziestką na karku. No ale co kto lubi, widocznie taki poziom prezentuje Ameryka.
Pozdrawiam
PS. Jeśli ta poświata jest oryginalna, to gratuluję poczucia humoru. Polecam albo popatrzyć na nią na innym niż Twój monitorze, albo wezwać egzorcystę do studia
Zdjecie ok, nie powala ale sie podoba. Tatuaz prawdziwy zcy dorysowales?:)
Bardzo mi sie podoba.
2 oblicze no to pracy w psie było ciekawy pomysł
A moim zdaniem popełniasz tu drobną manipulację (być może niezamierzoną). Na onephoto.net ostatnio ogólnie niewiele jest komentarzy. Natomiast obiektywni częściej piszą. Dla mnie wersja kolorowa jest lepsza.
2 oblicze jest zdecydowanie ciekawym pomysłem, choć jak dla mnie odrobinkę zbyt skąpanym w ciemnościach.
Gratulacje Van Murder super portfolio.
Dokładnie pooglądałem sobie twoje zdjęcia są rewelacyjne.
Sam preferuje taki styl, sposób odbioru oczywiście zależy od oglądającego.
Co do PSa, to ja niewyobrażam sobie kożystania z niego, przecież to jest cyfrowa ciemnia, mamy cyfrowe puszki jest rok 2007, a tu pełno przeciwników PSa, no w roztworach się nie da niestety.
Ogólnie jestem Za.
Co do komentarzy to ja już dawno zauważyłem pewien fakt.
Różnica w odbiorze za granicą różni się napradę diametralnie od odbioru polaków.
Prace polskich amatorów publikowane za zagranicznych portalach są również przyjmowane inaczej. To chyba tak jak z muzyką, tylko tam się da z tego żyć a u nas zapomnij, pomijając wesala itp.
Taki rodzaj fotografii nazywa się Fine Art. Ja sam się dużo nauczyłem od przyjaciela z zagranicy i moje prace inaczej są przyjmowane w polsce poprostu chłodniej, ale to już temat na inny post. Niebędę podawał linków do porównań bo trzeba by założyć nowy wąte.
Tynczasem pozdrawiam i czekam na więcej prac są excellent.
dawno nic nie dodawałem:), może dla odmiany coś z "głębokiej szuflady" mojego twardego dysku, kilka czarno-białych z analoga Canon rebela XT,+ 50/1.4 film Kodak ISO400 PRO C41 skan z negatywu (bez obróbki)
33. Napis powinien być moim aktualnym mottem, jak na ironię fota bez PSucia:)
34. coś dla KUBAMAN'a
35.Córa
36 .Tomek
37. na koniec ostatnia "analogowa" fota w mojej karierze...
po niej sprzedałem analoga:)
pozdrawiam :)
Ta ostatnia akurat fajna i nie trzeba było sprzedawać ;) Te strusie to niespecjalnie pokazane i w dodatku mam wrażenie że nieostre :) Zdjęcie córki moim zdaniem zbyt ciasno skadrowane.
35, 36, 37 bardzo fajne udane kadry :)
Trzeba było nie sprzedawac analoga, gdzie osiągniesz taką rozpiętośc tonalną jak na kliszy :D
Dlugo trzeba bylo czekac na Twoje nowe zdjecia:)
Bardzo mi sie podobaja:) Szczegolnie ostatnie.
Jedynie Tomkowy kadr mi nie pasuje.
Pozdrawiam
Ładna laska będzie z Twojej córki.
:)
... wspominałem chyba że to z szuflady :)
nie miałem takiej wprawy nad kontrolą GO, co do "ciasnych kadrów" to też były moje początki w tej materii , robiłem je trochę na wyczucie:)
zapomniałem dodać że to oryginalne kadry (nie crop'y)
dzięki za zainteresowanie:)
mam pytanie:) czy ktokolwiek ma jakieś problemy z "widzeniem" podlinkowanych prze ze mnie zdjęć? ...tak jak koleżanka Joanna...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
... z rozpiętością to fakt, ale za dużo z nim zabawy no i koszty dużo większe :) długo się broniłem przed przejściem na "cyfrę" ... teraz niema odwrotu :)
Chcesz powiedzieć żebym nie krytykował cię w twojej galerii? Z przyjemnością, o ile skończysz ze swoimi docinkami na poziomie gimnazjum. Will ya?
rene stajesz sie jakis takie dziwny...
kazdy ma prawo wypowiadac sie jak chce dpokoki jakis mod nie da temu komus ostrzezenia albo bana :D:P
zdjecia z analoga mizerne poza ostatnim (pana mloda) ale szum robi swoje :/ zdjecie corki ten palec w rogu kompletnie nie pasuje... nie potrzebnie je dawales :-)
mi podoba się ostatnie i Tomek
strusie niech wrócą do szuflady :razz: ;)
czy masz Octavię bez ubań????? :)