Dzieki:)
Na sluby 24-70 spisuje sie idealnie (na cropie bo na ff to chyba nie bedzie tak pieknie;) ) ale uwielbiam 85mm. 17-40 sprzedaje bo do kosciola za ciemny.
Wersja do druku
dzieki :)
53,54 i 56 pikne.
56 rządzi :). te kapelusiki - ogólnie bomba. Choć i 54 całkiem zgrabnym zdjęciem jest.
Natomiast jeśli chodzi o 53 - to nieco mi sie ciemne tło z garniturem wizualnie zlewa co osobiście mi odrobinkę przeszkadza.
zdjęcia promo super najbardziej 1,3,5 !
piesek na 18 super - obróbka marzenie :)
pierwsze ślubne jakieś takie niewykadrowane ale i tak lepsze od moich ;)
26, 27 to chyba ja powinienem się uczyć obróbki od ciebie :)
29-32 ładne ale mz jakieś bez przekazu ;)
33, 37 klasa!
45 wow!
Kim fajna (z wyjątkiem 50), złomowisko za bardzo rozprasza i nie gra z modelką.
ostatnie ślubne do pozazdroszczenia :) życzył bym sobie takich w moim pf:)
reasumując kawał bardzo dobrego fotografa z Ciebie:) technicznie nic nie można Ci zarzucić, zmysł reporterski na bardzo wysokim poziomie, obróbka super szybko się uczysz - GRATULACJE!
...często będę tu zaglądał :)
serdecznie pozdrawiam
Ales mi poslodzil Adasiu (zartuje:) wiem ze tak nie lubisz). Dziekuje za komentarz:)
Z dzisiaj. Znajomi przy mojej Hondzie Saber:)
57.
Dobra sprawa te WD40 :)
hmm, świetne, ale podrasowane (fuj ;) )
[QUOTE=kjoanna;346519]Ales mi poslodzil Adasiu (zartuje:) wiem ze tak nie lubisz). Dziekuje za komentarz:)
Z dzisiaj. Znajomi przy mojej Hondzie Saber:)
fajni znajomi! wyobraż sobie że ja też jeżdżę Hondą (Honada rządzi!!!) :)
fotki super, fajnie powyciągane detale w cieniach :)
ale mz wyglądała by trochę lepiej tak:)
pozdrawiam
No fuj:)
Wrzucam jeszcze dwie:)
Victoria
58.
59.
Asia 58 fajnie złapane ale ja nie przepadam za ostatnio modnym takim używaniem USM a to chyba to...?? sam czasem też tak próbuje i cóż... ludziom się podoba..;)
nie widzisz zdjęcia czy nie widzisz różnicy?
link powinien działać, na wszelki wypadek jeszcze raz
http://adammphoto.com/piotrdanieltkdokwadratu.jpg
Acura TL:) narzazie po za moim zasięgiem finansowym, na razie meczę swojego 2-letniego Accorda, ale będę musiał kupić coś większego bo się z całym swoim sprzętem do niego nie mieszczę, myślałem o pick-up truck Honda RidgeLine z takimi dużymi alufelgami :) takimi obrotowymi jak gungsta rap jeżdżą ;)
pozdrawiam
zgadzam sie z "iczek" popracuj nad bw i bedzie miec to sens
No w wielkich bolach narodzila sie moja stronka:)
Zapraszam serdecznie i prosze o uwagi.
http://www.jk-photostudio.com/
Jakość zdjęć na stronce nie za słaba czasem?
Miniaturki lub numerowanie zdjęć by się przydało...reszta się podoba..można zrobić też wersję PL :P
Eee ja miniaturek nie lubie;) (wiem ze ta strona dla mnie nie jest:) )
A co do jakosci to sama juz nie wiem bo wydaje mi sie ze i tak wolno sie strona laduje wiec jak jeszcze wieksze pliki dam to bedzie kicha...
A tu cos z dzisiaj:
60.
61.
Ja też nie przepadam, ale wkurza mnie brak możliwości zobaczenia kompletu zdjęć w galerii (chociażby oddzielnie w każdej kategorii).
Przecież można zrobić "index" miniatur oddzielnie. Nie musi się ładować na początku...
Są fajne programy (on-line) do "odchudzania" grafiki. Wielkość fotki pozostaje ta sama, ale po obróbce jest "lżejsza". Utrata jakości jest minimalna, a "waga" zjeżdża o dobre 50%.
Nie pamiętam URL - ale w weekend, jak będe miał więcej czasu, spróbuję poszukać.
M@riusz
No i jak? Ci się podoba ta fuzja ?
Moje Safari jakoś bez zarzutu chodzi ... którego masz OS'a?
Fotki ładuje na swojego ftp'a Cyberduck'iem, tak że wszystko powinno być w porzo...
a co do fotek 60 i 61 to znam skądś ta dziewczynę i co dziwne tego psa też:)
DeJa Vu czy cóś
pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha bardzo fajne masz "About Me" na stronce, jeno z lepszych jakie czytałem, ale coś ze czcionką nie tak na całej stronie i na przyciskach jakieś dziwne kropy (szumy jak by po kompresji) kto Ci tą stronkę robił to wyśle mu bombę pocztą ;)
słuchaj jak masz problemy, zrób stronę sama, służę radą, i pomocą ... najlepszy do tego jest teraz Flash, nie kituje i wcale nie jest taki trudny, jak masz czas, to możesz zaoszczędzić kupę szmalu i będziesz miała gwarancje że będzie chodzić i wyglądać tak jak ty chcesz, a nie jak webmajster chce:)
Mam 10.4.10 a Safari to 2.0.4. Ze zdjeciami w Twoim watku tez mialam problemy... A w innych jest ok wiec wina lezy po Twojej stronie :p
A skad znasz ta dziewczyne? To moja nowa modelka (zero doswiadczenia:) )
A c to strony to dziekuje ze chcialo Ci sie zajrzec i podzielic uwagami.
O co dokladnie chodzi z ta czcionka? Z tymi szumami tez nie wiem.
Flash owszem podoba mi sie ale wiem ze duzo roboty pozniej nawet z aktualizacja ze nie wspomne o samym tworzeniu.
Pozdrawiam
Jeśli się zrobi panel administracyjny do flasha to sama aktualizacja (dodawanie zdjęć) trwa parę chwil
Zobacz na moje portfolio tam zrobiłem panel do flasha. Prace i fotografie dodaje w kilka minut.
fajną masz stronkę Gutek ! ale czy nie wnerwia cie, że każda fotka musi się doczytywać? ja ciągnę ze stanów, w chacie mam stałe, bardzo szybkie łącze, mimo to na każdą twoją fotkę muszę czekać do 10sec.
nie lepiej zrobić tak jak u mnie - wszystko się wczytuje raz a dobrze, trzeba chwilkę poczekać ale potem chodzi płynnie i nawet off-line :)
z tym panelem administracyjnym to prawda, ja osobiście nie mam, ale mam katalog do którego wrzucam fotki, a później zmieniam, plik xml i Flash sam sobie czyta co potrzeba, po za tym Falsh wygląda wszędzie tak samo:)
pozdrawiam
raz a dobrze od tej koncepcji sie odchodzi, poza tym VanMurder Twoja strona ma jeszcze jeden minus... nie mozna dowolnie w niej sie poruszac, czlowiek jest skazany na ciagle przewijanie stron a ten skrypt do przewijania stron jest juz zbyt obskakny i nie robi wrazenia ;-)
Dawno mnie nie bylo.
Przedstawiam Ole :)
62.
63.
pierwszy kadr spoko, fajna GO
drugi -> do kosza;) poza pogrubia modelkę, doświetlone za ostro powstały niekorzystne cienie i bliskie przepaleń plamy na policzku, nie wypoziomowany parkan w tle psuje dodatkowo kompozycję ...
pozdrawiam
ps nie podoba mi się że wszystko jest jakieś takie Orwosko-żółte
mi natomiast bardziej podoba się obróbka niż zdjęcia, trochę za mało "powietrza" nad głową
a mi najbardziej okulary :) w poetretach chyba chodzi o to by pokazac oczy :) nie wiem , nie znam sie , ale az chcialoby sie zobaczyc i oczy :)
na 2 chyba reflektora uzywalas :)
Jedynka lepsza, ale dwojka nie jest do kosza, bez przesady. Fakt, ze modelke rozdelo w brzuchu, mozna to skorygowac ;) Reszta moim zdaniem dobrze sie prezentuje, krzywy horyzont, ot taki uliczny shot w modowym klimacie.
cos jak do gazetki Reserved, ale 62 jest lepsz niz ostatnia
Dzieki za uwagi:)
Dorzucam jeszcze jedno z tej sesji
64.
wyjątkowo w 64 nie pasują mi okulary, twarz wygląda jakoś dziwnie, a pieprzyk na policzku modelki daje mi takie wrażenie jakby to był jakiś brud z matrycy, kadr jest fajny, kolory też mi sie podobają
Widze ze zdjecia z Londynu nie zrobily furory;)
Ola:
69.
70.
71.
Jak dla mnie za ciasne kadry
To ja napisze o tych z Londynu.
Dworce kolejowe, stacje metra i tym podobne obiekty żyją. Foty z nich, bez ludzi żyjących tak gołębi czy choćby przejeżdżających pociągów zupełnie nie gadają. Dlatego też #65 jest fajne, a pozostałe nie.
Ja mam jakieś rozdwojenie, czy Ola straszy w kilku wątkach?
wypowiem się na temat portretów Oli, mz generalnie popełniłaś dwa błędy :
1. Ogniskowa za mała do takich close-up'ów to tak min 135-200mm ( nos modelki jest po prostu za duży,
2 Druga sprawa - to nie nos, lecz oko, powinno być w mocnym p-cie - tworzy unbalance w kompozycji ...
po za tym ok :)
lubię kadry ciasne, ciecia przez czoło itd, spróbował bym zrobic podobne ale w poziomie ...
pozdrawiam :)
Dodam trzeci (pisałem w innym wątku, ale bez odzewu):
Zastosowanie ProPhoto RGB wypacza odbiór w przegladarce internetowej