Caly album przejrzalem i jest na prawde bardzo dobry! Architektora taka jak lubie mocno obrabiana a portrety klasa sama sobie. Swietnie
Wersja do druku
Caly album przejrzalem i jest na prawde bardzo dobry! Architektora taka jak lubie mocno obrabiana a portrety klasa sama sobie. Swietnie
MMM- w tym temacie pokazujesz dość mało zdjęć ale jak już zdecydujesz się pokazać to wiesz, że jest to najwyższej jakości. Podoba mi się Twój sposób obrabiania, te kadry super. Portrety są genialne głównie za delikatność jak i kolory. Ostanie ujęcie jest super. Szczególnie światło dużo daje. A nie ma co się rozpisywać, REWELACJA!! :) gratuluje i zazdroszcze:)
EDIT
Ostatnie zdjęcie jest wykonane w zastanym świetle? Odnosze lekkie wrażenie, że czymś się wpomagałeś choć nei jestem tego pewien:)
EDIT2
I taka mała uwaga, wywal te guziki z rękawa prawej ręki bo tylko niepotrzebnie lekko odwracają uwagę ;)
MMM rewelacyjne fotki. Podoba się cykl "Majsterek", no i z foceniem na szrocie mnie uprzedziłeś:)
Obejrzałem sobie te zdjęcia i szczęka mi opadła. Są po prostu super!!!. To co z nimi robisz w PS to mistrzostwo świata. Wielkie Gratulacje!!!
zdjęcia git! bardzo dobra percepcja wzrokowa autora i troska o szczegóły
pozdrawiam
Czy "Fasadę kina Helios" robiłeś z szarą połówką?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie jestem w tej kwestii oryginalny ale również proszę o tutorial!!!!
Dzięki za zamieszczony plik - tutorial już nie potrzebny :idea: :mrgreen:
Matrix - świetny światło i tonacja bomba!
Mam jeszcze jedno pytanko - czy Brama i Kapitularz przed były przed PS obrabiane w Photomatix lub czymś podobnym?
wracam tu bo foty masz naprawdę wystrzałowe ...:) szczególnie Matrix !
pytanie czy dodawałeś w Psie zielony zafarb czy to moje złudzenie?
Tak, dodałem zafarb.
Curves -> kanał zielony -> gamma do góry.
Trochę się obawiałem tego skojarzenia z Matrixem bo co by nie mówić to ta stylizacja perfekcyjna nie jest :-) i przygotowałem też inną wersję kolorystyczną.
łobie som super i stylizacyj-nie i fotograficznie:)
duży PLUS!!
pozostałe foty też masz super szczególnie "Płatek śniegu" - super ostrość i GO(panna tyż bardzo..)
Seria "Majsterek" - podziwiam światło i umiejętność uplastycznienia! bardzo fajny zakres tonalny - od jasnego na granicy przepalenia do detali w cieniach ...
generalnie zdjęcia godne pozazdroszczenia:)
pozdrawiam
"szukam mieszkania do wynajęcia"
Kupiłem właśnie lampki i od razu pierwsze próby zrobienia czegoś w stylu davehillphoto.com :)
uwagi mile widziane.
"garaż"
jezuuuuuuuu .. jak mi się podoba twoja obróbka w Photomatix :)
zdjecia nieprzecietne. szczególnie podoba mi się "szukam .. "
jejku nie moge wyjsc z podziwu Twojego kazdego zdjecia w galerii! SUPER
Śledzę tę galerię dość uważnie, i muszę przyznać, że nigdy się nie zawiodłem. Gratulacje.
PS: "szukam..." miażdży.
Bez uwag "szukam" doskonale !
schody - "bomba"
garaż mniej się podoba:)
pozdrawiam
to samo jak VanMurder .........
Respect , super galerie masz
ogladam i szczena opada...
Przegladnalem cala Twoja galerie i jestem pod wielkiem wrazeniem....
kadry to jedno, ale to co robisz w Photomatix'ie i PS'ie to czysta magia:D
PS. Ile robisz ekspozycji do HDRow?
cofam to co napisałem na temat garażu :)
dzięki tobie byłem na stronie http://davehillphoto.com/
stary ! tyle inspiracji z filmików "behind the scenes"
chyba kurna dzisiaj kupię agregat i ze wszystkimi swoimi lampami jutro na plażę uderzę :)
pozdrawiam
myślałem o tym:
http://www.costco.com/Browse/Product...lang=en-US&s=1
ale z przesyłką to ci chyba też że 3k wyjdzie:(
po za tym napięcie nie to;) 110V
Wreszcie miałem czas i możliwość pobawienia się swoimi nowymi lampkami :-)
dla mnie bomba!!! super światło fajna modelka:) , fajna nie udawana ekspresja, kard też niczego sobie:)
czekam na więcej :)
z innej beczki - wiesz czego oprócz PSa do obróbki używa Dave Hill?
W sieci to tylko krążą jakieś domysły naśladowców, a on sam się nie chwali :-). Próbuję ostatnio wstępnie przed obróbką używać Photomatixa na wybranych partiach zdjęcia i nawet przynosi to jakieś rezultaty. Zrobiłem też akcję do PS która pomaga wyselekcjonować jaśniejsze obszary na ciemniejszym tle, trochę to pomaga na początek, resztę i tak oczywiście trzeba ręcznie zrobić. W wolnej chwili pomęczę jeszcze temat.
Ręcznie malowane światło na warstwie overlay.
no bardzo ładnie jak by głębia była większa było by idealnie!!!
ja kombinowałem z ekstremalnymi ustawieniami shadows/highlight + USM z dużymi wartościami radius i oczywiści warstwy Overlay i Multiply z malowanymi ręcznie maskami a tu jeden z przykładów takiego psucia...
http://canon-board.info/showthread.p...716#post339716
a tu odszumianie z wyostrzaniem
http://canon-board.info/showthread.php?t=23161&page=8
niestety każde zdjęcie inne i nie ma złotego środka;(
jak coś uniwersalnego wymyślisz to daj znać :)
BTW może utworzymy osobny wątek na temat psucia ? co? daj znać
moglibyśmy nawet parę wykładów zamieścić :)
pozdr
Ejej, panowie spokojnie. Jesli ktos umie korzystac z PS, przyznaje sie do tego i robi to z pelna swiadomoscia, to ok. Gorzej jak robi to w innym stylu')
Gratuluję "fotografii tygodnia" na obiektywni.pl
MMM to nasz produkt eksportowy ;) wszedlem na strone Obiektywni ale zdjeciem tygodnia jest ktos o nicku Mopar czy to jest Twoj drugi alias (fotki zupelnie inne od tych tutaj prezentowanych ale takze niczego sobie). mam pytanie odnosnie lamp uzwyales EXow czy jakiegos zestawu? a foty jak zawsze pierwsza liga no ale musialbym to juz napisac chyba 5 raz w tym topicu :D chcemu wiecej! :P
edit: przejrzalem foty Mopara na spokojnie i bankowo nie jest do MMM.
Moja fotografia tygodnia na www.obiektywni.pl była przez ostatni tydzień do wtorku 23:59 :-)
Lampy to zestaw 2x300Ws + 600Ws.
MMM jakas konkretna firma tych lamp czy allegropodobne ;-)
http://www.obiektywni.pl/autorzy/autor-1748-0-0-0-0.php
http://www.obiektywni.pl/max/zdjecia_tygodnia.php
:)
kiedyś też miałem zdjęcie tygodnia hlip hlip;)
to były czasy... :)
Muszę tam jednak zrobić porządek bo jest pare niezłych gniotów :-). Fotografuję od roku, właściwie to ostatnie pół roku jakoś bardziej intensywnie i cieszę się że zaczyna powoli coś wychodzić, ale jeszcze dużo przede mną. Fajnie że czasem jest to docenione i jakieś foto znalazło się w foto tygodnia.
c42: lampy to chińszczyzna Quantuum i różne akcesoria (softboxy, gridy, strumienica, wrota itp.)
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6690871
Na lepsze mnie nie stać, tym bardziej że ja zawodowo zajmuję się zupełnie czym innym niż fotografia i kupiłem ten sprzęt tylko do zabawy. Od dwóch tygodni próbuję w wolnych chwilach zmierzyć się ze studiem, niebawem na pewno coś tu wrzucę :-)
MMM gratuluję tak przepięknej galerii - same pięknościu tu masz :lol: .
Na przykładzie urzędu patrzyłam jak osiągnęłeś takie ciekawe efekty - dużo się napracowałeś :roll: - podziwiam :)
Mam też jedno pytanko - nie znam tego narzędzia :oops: , które w "urzędzie" zastosowałeś na ostatniej warstwie ("find edges") - co to takiego :shock: ???
aaaa, no tak :) - ja słabo działam w ps-ie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a jeszcze jedno "głupie pytanie" - jeśli to nie tajemnica - na poszczególnych elementach czym działałeś (chodzi o ikonki wykresów przy warstwach)?
oj, już więcej nie pytam - dla mnie to wyższa szkoła jazdy :)
Pozdrawiam, dzięki za wyjaśnienia - raz jeszcze gratuluję cudnych efektów :)