Spoko mogę zabrać Cię do centrum, nie ma problemu a ta Twoje wieś to nie taka wieś jak piszesz. No przy okazji możesz zaproponować czyli zoorganizwać plener w swoich rejonach. Już masz w mojej osobie pierwszego chętnego.
Wersja do druku
Spoko mogę zabrać Cię do centrum, nie ma problemu a ta Twoje wieś to nie taka wieś jak piszesz. No przy okazji możesz zaproponować czyli zoorganizwać plener w swoich rejonach. Już masz w mojej osobie pierwszego chętnego.
W samej miejscowości to może nie jest specjalnie atrakcyjnie pomijając lasy i muzeum motoryzacji (podobno największe niepaństwowe w europie)
To pare km dalej jest ciekawie
http://canon-board.info/showthread.php?t=9251
Brzmi to interesująco. Za ptakami nie przepadam ale jakaś woda, las dlaczego nie, gdyby jeszcze woda była lekko przymrożona, byłoby ciekawie.
Pomyśl nad tym i zaproponuj coś w tym temacie.
Kolejny ochotnik się zgłasza, jednocześnie oferuje podwiezienie z mokotowa na prage i z Pragi na Mokotów.
Na Arkadię się nie załapałem z powodów prywatnych ale na tę nocke to się pisze, aktualnie brak przeszkód:)
EDIT: Po zapoznaniau się z całym wątkiem mam nadzieję że jeszcze się załapię na tę ograniczoną ilość wejściówek.
Stratus napewno sie załapiesz, nie jest póki co tak dużo chętnych.. strzelam 10osób? Miło będzie znajomą twarz zobaczyć :)
Powiem tak. Jeśli będzie zgoda na 14 osób, to i 20 wejdzie :) Każdy jest zaproszony. To przecież żaden prywatny plener. Poza tym, czym więcej ludzi tym lepiej :)
Wypada więc trzymać kciuki za pozytywną odpowiedź z dyrekcji i starania Oddcecha.
Startus świetnie, że będziesz, brakowało Ciebie w Arkadii.
Jeśli do wtorku nie dostane odpowiedzi, to zadzwonię tam i będe się dopytywał. Musimy mieć czas na plan B :) Choć nie powinien być potrzebny :)
A ja mam jak zwykle wszedzie daleko :( Chcialoby sie gdzies wyskoczyc w grupie w plener ale jakos biednie u mnie w okolicy z milosnikami foto i zebrac sie ciezko. Szkoda, ze termin nijak mi nie pasuje, bo z checia bym sie wybral do Was pofocic co nieco. Moze nastepnym razem sie ze swoimi gratami zabiore...
Rozmawiałem dzisiaj z przemiłą Panią sekretarka Prezesa Zarzadu. Powiedziała, że mój mail został przekazany do Członka Zarządu (Dyrektora Technicznego). Mam we środę zadzwonić do tejżesamej miłej Pani i zapytać jaki jest werdykt. Jeśli nie będzie odpowiedzi do środy, dostanę namiary na osobę, która bezpośrednio odpowiada za ten temat :) Czyli, że jesteśmy coraz bliżej nie robiąc nawet jednego kroku w przód :)
Właśnie Mmsza (banita z CB) potwierdził mi swój udział w plenerze. Grupa się robi coraz większa.
W kupie siła!;)
Właśnie wróciłem do domu z nowym statywem i głowicą i coraz bardziej nie mogę się doczekać piątkowych zdjęć :-) Mam tylko nadzieję, że pogoda nie będzie tak "wspaniała" jak dzisiaj, bo się chyba tylko na browarach skończy :| Ale bądźmy dobrej myśli...
No widzę, że jakis wirus z zakupem statywów zapanował. Ja kupiłem w sobotę statyw. Sherpa 600R i jestem mega zadowolony :) A co do pogody to musi być ładna. Jak nie będzie, to kurtki przeciwdeszczowe, worki na obiektywy i do ataku :)
Wy się módlcie, żeby nie była ładna. Deszcz jest nieodłącznym sprzymierzeńcem nocnej fotografii. Gratis dostajecie piękne kontrasty, rozświetlenia wszystkiego co mokre i brak meneli, którzy nie wypełzają w tym czasie na żer. Jak jest sucho, to jest tylko wygodnie, nudno i nic więcej.
to tytlko podpowiem ze w czasie deszczu to parasolka bardzo pomaga - zwlaszcza jak sie nie ma jedynki ;-)
ja też mogę być, aczkolwiek na razie mam puszkę, statyw i zero obiektywów:lol: natomiast mam pojazd pierdząco kaszlący i mogę kogoś podwieźć (anin i okolice)
Nieeee nooo... chlopaki - w deszcz? :shock:
Noooo! :D
A może by tak napisać maila do Sejmu, żeby się pomodlili o deszcz na piątek? :mrgreen:
Kurde, ja dalej nie wiem czy będę :rolleyes:
Słuszna uwaga! Tymbardziej, jak się foci w grupie. IMHO zbyt duże grupy to też nie fajnie.
A kto bedzie mi parasolke trzymal? :rolleyes: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pikczer ja w razie deszczu reflektuje na plan B, myślałem że Ty też :D :mrgreen:
Plan B bardzo dobrze brzmi, ale tylko wtedy kiedy plan A zawiedzie.
Plan B to ogródek piwny pod parasolami? :lol:
A tak na serio to późnawo się robi. Może wymyślmy coś co moglibyśmy robić na wypadek gdyby zajezdnia nie wypaliła.
Nie wiem czy zdążą do piatku czy soboty ale obiło mi sie o uszy że Nowy Świat będzie nieziemsko oświetlony jak nigdy dotąd - może to by była ciekawa alternatywa.
Pocwicz uzywanie tego statywu. Ja kiedys tak ze swiezo zakupionym statywem wyskoczylem ze znajomymi na zdjecia... zamotalem sie (jak toto rozlozyc, jak uzywac glowicy, jak zalozyc aparat) ale przynajmniej koledzy mieli radoche ;)
O tu watek dla nocno-deszczowo-plenerowcow bez jedynek+szkla uszczelnione:
http://canon-board.info/showthread.php?t=12030
A w sobote to i ja bym sie wybral pozniejszym popoludniem (po 17tej juz ciemno). Tylko musialbym komus pozyczyc szklo w zamian za statyw (raz na pol roku jednak sie przydaje... kupie sobie jakas Sherpe ale nie w tym tyg).
Szczegol ze prognozy zapowiadaja raczej sloneczna koncowke tygodnia :roll: .
Cała Warszawa jest w miarę ładnie oświetlona;) Nie to co wenecja, która w nocy jest ciemna całkowicie z powodu braku latarń na ulicach:p
Dzięki za radę. Ćwiczyłem pół wczorajszej nocy, tak, że prawie zaspałem dziś do pracy :-)
Akurat wtedy jak przydałoby się trochę deszczu
Miałem na nie ochotę zeszłej zimy, wyglądały nieziemsko jak tonęły od połowy w górę we mgle :-)Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
Sobota też jest dobrym terminem, ale jestem dostępny gdzieś około 19:30. Uczelnia :|Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Przeciw mnie się wszystko obraca: pogoda, praca, inne atrakcje, auto. Póki co nadal jestem na pokładzie tego tramwaju ;)
A mnie kusi 30 piętro PKiN.
Kto wie, może to popełie w sobotę. A że chciałbym żeby było juz wtedy ciemno, ale i tłoczno na ulicach to między godziną 16-18 powinienem się tam przejechać. A co :) Kilka strzałów w stolicę z wysokości :)
Co tu dużo pisać.
PIĄTEK 17.11.2006 ZAPRASZAM WSZYSTKICH CHĘTNYCH NA PLENER FOTOGRAFICZNY W ZAJEZDNI TRAMWAJOWEJ PRZY ULICY KAWĘCZYŃSKIEJ.
MAMY ZGODĘ, DOSTANĘ JESZCZE PISMO POTWIERDZAJĄCE.
START 22:30
WSZYSTKIM ŻYCZĘ DOPASOWANIA PLANÓW DO PLENERU I UDANEJ ZABAWY
Wiedziałem, że się uda :)
A oto tekst odpowiedzi jaką dostałem dzisiaj:
Szanowny Panie,
W nawiązaniu do pisma z dnia 10.11.2006 r. informujemy, że otrzymali Państwo
zgodę na sesję zdjęciową dnia 17.11.2006 r. w Zakładzie "Praga" na ul.
Kawęczyńskiej 16. O wizycie Zakład ten został poinformowany. Równocześnie
zwracam się z uprzejmą prośbą o przesłanie kilku zdjęć z tej sesji do
dokumentacji wewnętrznej Spółki.
W przypadku jakichkolwiek pytań bardzo proszę o kontakt.
Z poważaniem,
Krzysztof Krasiński
022 534 55 09
No to bomba.
Musze sie tylko z kims umowic i bedzie git.
Ile myslisz czasu bedziemy focic?
ps
a brak deszczu? dostales jakies potwierdzenie z sejmu? ;-)
...więc chyba wszystko dograne, jak łatwo zauważyć bedę jechał z Ochoty więc mogę po drodze zabierać - pisać na PM
Co ciekawsze nigdy tam nie byłem więc zrobię chyba dzisiaj rekonesans gdzie można tam bezpiecznie zaparkować - chyba że ktoś juz to wie :)
Edit: ROUTLAW szkoda, a miałem do pogadania z Tobą o zarabianiu na zdjęciach - może innym razem
Zawsze chętnie odpowiem na pytania, jak nie osobiście to przez PW/mail/gg/skype
Dzięki, ale nie dam Wam wyjeździć tylu km'ów wożąc mi tyłek :)
Plan B OK, może przed plenerkiem, po 2-3piwach będziecie mieli stabilizacje obrazu, statywy się nie przydadzą :D :mrgreen:
A dlaczego tak późno? Będzie już całkiem ciemno, może lepiej tak jak się zaczyna szarówka?
Warsaw by night... szkoda ze tak dosłownie ;)